Gå til innhold

[Løst] Fikse kabinettvifter som lager en slags hard disk "grinde"-lyd


pmLai

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har etter bare ca tre uker med bruk fått en slags hard disk "grinde"lyd som kommer fra mine to vifter på toppen av kabinettet. Dette kommer kun når de kjører på full guffe. Har en viftekontroller som jeg skrur de litt ned med, og da stopper lyden opp. Dette er ingen krise da jeg som regel kun trenger å ha de på full guffe dersom jeg spiller intense spill som heter opp GPUene mine veldig mye, og selv da så går det som regel greit da varmen passivt siver ut ovenpå uansett.

 

Anyways, så er det ganske irriterende mtp at jeg gjerne skulle hatt muligheten til å ha de på full speed uten at det høres ut som jeg har noen døende hard disker i maskinen.

 

Er ganske sikker på at feilen ikke skyldes løse ledninger som kommer borti da disse viftene er montert utenfor kabinettet på toppen med viftegriller på toppen slik at jeg ikke skal komme borti dem mens de holder på.

 

Noen som vet hvordan man kan få fikset dette?

Har lest litt på nettet at det skal være en smal sak å fikse dette da man man smøre på et nytt lag med noe klebrige greier, men hva er det da jeg må være på utkikk etter?

 

Det er forresten to stk. Aerocool Shark Black Edition 140mm.

 

EDIT: Altså jeg mente at man kan smøre på et nytt lag med noe fett inne i kulelageret på viften slik at den skal spinne bedre. Det var snakk om at det kan ha kommet støv inne i kulelageret som forårsaker lyden.

Endret av pmLai
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du i det hele tatt kommer til lagrene i viftene. Jeg ville heller kjøpt nye vifter. Også en dæsj med lim på chassiområder hvor det kan forekomme vibrasjoner som lager lyder.

 

Hva slags lim er å anbefale da? Noe a la trelim kanskje så det ikke blir så umulig å rive vekk etterhvert?

Jeg har jo selvfølgelig ikke tenkt på at det kanskje kan være på grunn av vibrasjoner at jeg får disse lydene. Må sjekke dette nærmere når jeg kommer hjem (er på jobb for øyeblikket.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...