Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hva koster reparasjonen?


Anbefalte innlegg

Hadde bilen på EU-kontroll, en 1994 BMW 316 compact, og lurer på om noen vet hva følgende koster å få reparert, sånn ca! :)

 

- Tromler/skiver: Mer enn 25% rust på en side av skive: venstre foran og høyre foran

 

- For/bakstilling: Bakaksel: Slakk i innfestinger: venstre side og høyre side (fremre foringer til innfesting av travers/bærebro)

 

- Støtdempere: Lekkasje: venstre foran

 

Alle 2'er feil! Lurer på om det er poeng i å bruke penger på å fikse dette i det hele tatt..innspill mottas med takk :)

 

Paal

post-109425-0-85098200-1346102195_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Priser fra Koed.no

 

 

Bremseskive massiv 286x12mm -Pr. Stk www3748 188,75 *2 377,50

 

OBS Naf har ikke utstyr til å sjekke denne, den skal ha noe slingringsmonn som må sjekkes med spesialutstyr.

Bærearm, venstre, for Alle modeller, Excl M3 Modeller www8125 377,50

(Du bør skifte begge og foringen i bakkant av bærearmen )

 

Standard fjedre -Pr. Stk.- www9679 377,50*2 755,00

 

Støddæmpere -Pr. Stk.-

Venstre www17100 917,50

Højre www17101 917,50

 

Er ikke sikker på om det er disse de mener.i punk 5.2 men det er de som pleier å gå.

Svingarmsbøsning, bag -Pr. Stk.-

Alle modeller (Ikke M3 3,2) www1069 63,75*2 127,50

 

Sum 3472,50

 

 

Et verksted bør ikke bruke mer enn 5 til 6 timer på det som er listet. så du må regne med rundt 5000 i arbeidspenger.

 

Så du får vurdere det selv.

Endret av Maxopp
Lenke til kommentar

Grovt regnet må du nok ta høyde for en reparasjon på 8000-10.000 kr for deler og reparasjoner. Dette er likevel vanvittig avhengig av verksted og deleprodusent.

 

Ta deg en ordentlig ringerunde og få tilbud. Deretter ringer du rundt på nytt og legger frem det billigste tilbudet og ser om noen ønsker å gå under dette.

 

P.s: Bare lov meg at du holder deg unna Biltema-deler!

Endret av LiamH
Lenke til kommentar

hvis du er litt bilkyndig og har verktøy eller har kompiser som kan hjelpe deg som kan bil så burde ikke dette bli en dyr reprasjon. men setter du den på et verksted så blir det jo for 8-10 lapper. men for guds skyld. setter du bilen på verksted så kjøp delene selv i forkant. det tjener du på. pga verksteder har fortjeneste på delene dem leverer. og det spiller ingen rolle om du kommer med nye deler eller dem leverer delene. dem skal stille garanti for jobben uansett

Lenke til kommentar

jeg har enda ikke opplevd noe problem med at jeg har kjøpt delene selv. om man selv springer på mekonomen å kjøper delene eller om dem gjør det er jo likegyldig. har man originaldeler så må dem jo stille garanti for jobben.

 

kan ta et eksempel: jeg er snekker. kjøper DU deg et nytt vindu og skal ha meg til å bytte det så må da jeg stille garanti for at det ikke ramler ut. og samme om jeg hadde levert det så måtte jo jeg også stilt garanti for at det ikke ramlet ut. det er likegyldig om du hadde kjøpt det eller jeg hadde levert det.

Lenke til kommentar

Det er ikke alle deler som verksted vil skru med som f.eks. Biltema. De kan godt gjøre jobben, men de gir ingen garanti på jobben.

 

Problemet er at det er deleprodusenten som skal betale verkstedet for å gjøre jobben på nytt hvis delen ryker. Det er ikke alle som har denne garanti-avtalen med verkstedene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

kan ta et eksempel: jeg er snekker. kjøper DU deg et nytt vindu og skal ha meg til å bytte det så må da jeg stille garanti for at det ikke ramler ut. og samme om jeg hadde levert det så måtte jo jeg også stilt garanti for at det ikke ramlet ut. det er likegyldig om du hadde kjøpt det eller jeg hadde levert det.

Men det er ikke dette som er den reelle utfordringen...

Problemet oppstår den dagen jeg ringer deg og sier at glasset dessverre er punktert. Tar du da fighten med Ebay-bedriften jeg fikk glasset fra og setter inn et nytt for meg gratis, eller må jeg som kunde skaffe nytt glass og penger til å sette det inn på nytt?

 

Eller for å ta noe mer relevant, når du 4 mnd etter å ha hatt snekker-bilen inne til registerrem-bytte hos meg kommer med den på kranbil fordi den nye remmen har røket. Forventer du da at jeg dekker de 60.000 kronene i følgeskader, + leiebil, kranbil-utgifter, etc, og siden eventuelt tar opp kampen om å få dette dekket med din leverandør i Kina, Sverige, Biltema, eller hvor lowest bidder for regreim-sett måtte befinne seg?

 

 

Til slutt vil jeg bare legge til at jeg ikke har noe spesielt sterke meninger om Biltema, kjøper ikke bildeler der selv, men poenget her var bare å belyse at virkeligheten fort kan være mer kompleks enn eksempelet du tok. Mange verksteder tar nok sjansen (og som regel går det jo også bra), men jeg skjønner godt de verksteder som er skeptisk/motvillig til å skulle ta ansvar for svært kostbare potensielle følgeskader av komponenter fra leverandører de overhodet ikke har noe forhold til, eller aner kvaliteten av.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...