Gå til innhold

The lightning - En fasekjølt PC utenom det vanlige (kommentarer)


Anbefalte innlegg

Fått gjort noe nytt med monsteret ditt siden sist?

Det har jeg. ;) Det meste av det jeg har gjort videre kommer nok i neste oppdatering.

De siste ukene derimot så har jeg også brukt mye tid på å designe min egen strømforsyning, som jo vil ha en sentral plass i kabinettet, så muligens jeg legger "workloggen" for den her også. :)

Synes high-end PSUer er litt for dyre i forhold til ytelsen og kraften de leverer, så tenkte jeg bare kunne lage en mye bedre sak, som også passer rett inn i kabinettet. (selvsagt med sine bakdeler som noe dårligere effektivitet, vekt og størrelse, men med tanke på at jeg har kastet de tre tingene ut av vinduet i kabinettet så gjør jo ikke det noe :p)

Endret av Andrull
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, kanskje det, kanskje. ;-)

 

Planen videre er mulig å modde skjermkortene slik at de ikke bruker sin egen VRM/Mosfets, men en egen ekstern krets jeg modder inn i kabinettet for mer kraft og full kontroll på spenningene. :-D

 

Slipper man også å vente et halvt år på at en fornuftig versjon blir lansert, med nog phaser osv.

 

Så sånnsett så vil jeg lage "halve" skjermkortet. :-P

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 4 uker senere...

Ser man det, flott update!

Ser også at du gjorde som vi diskuterte i en annen tråd, og la kablene inni rør, resultatet ble jo helt ekstremt AWESOME! :love:

Ja, husker det. :) Bestillte faktisk opp noen kobberplater jeg skulle bruke for å lage et PCB-kort som koblet strømmen sammen som en "power bridge". Men ble utålmodig og fikk til rør, som ble minst like pent. :D

 

Thanks.

Lenke til kommentar

Ja, husker det. :) Bestillte faktisk opp noen kobberplater jeg skulle bruke for å lage et PCB-kort som koblet strømmen sammen som en "power bridge". Men ble utålmodig og fikk til rør, som ble minst like pent. :D

Thanks.

 

Ikke bare det, men ser mer cleant ut, syntes det passer bedre inn, jeg ;)

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Pumpa er en relativt kraftig (og støyete) industripumpe fra Iwaki (impeller, ca 80-115W, 8m-11m vannsøyle, 50-60Hz 220V). Men står heldigvis ute, så ikke mye jeg hører fra den. Den ble brukt i tidligere versjoner av "the lightning" til å pumpe vannglykol. Ca. 50 % konsentrat. Noe som har ganske høy viskositet fra før av, ca. 40 cP (se lengre ned på datablad),aka. ca. 40 ganger høyere enn vann, som er helt greit.

 

Obs: Vann i ren form eksisterer ikke i maskinen, så om jeg har skrevet vann, så mener jeg som regel vannglykol (nærmere bestemt ethylenglykol). :)

 

Oljen som er valgt (shell morlina s2 bl 5) har passelig lav viskositet, selv ved lavere temperaturer, og er nok på høyde med vannglykolen ved 0 grader til romtemp, men vil kun være i innedelen, og vil ikke kjøle det mest kritiske komponentene og vil nok ikke bli spesielt kald. (hvis kjølinga står på fult mens maskinen ikke belastes er det nok mulig den blir et par minusgrader, da det smitter over fra vannblokkene) Men oljen er hovedsakelig for å unngå kondens og kjøle ned PSUene + HK + deler av skjermkortet som vannblokken ikke dekker.

 

Grunnen til at jeg ikke har valgt å kun kjøre olje, er rett og slett fordi mineraloljen som er ganske like transformatorolje på dette punktet, har 2-3 ganger lavere varmeoverføring som ethylenglykol, og med vannglykol (50/50) så er nok dette nærmere 4-5 ganger. Så det er kun pga. de økte varmeegenskapene til vannglykol.

 

Har lagt ved et prosesskart av PCen, da jeg tror det er vanskelig å holde følge hvordan den er satt opp. Det er litt forenklet og tar ikke med alle faktorer, men har prøvd å få med det viktigste:

post-79251-0-19500200-1418039725_thumb.jpg

Merk:

- Blå firkant er grensene for kjøleaggregatet, altså den delen som står ute.

- Rød firkant markerer grensene til selve innedelen til PCen. Og er koblet sammen med noen godt isolerte hydraulikkslanger (overfører kun vannglykol).
- Pumpe "alternativ pumpe" er da pumpa til en egen standard kjølekrets, som jeg kan velge å bruke om jeg ikke har tilgang til kjøleaggregatet, eller ikke ønsker å sende all varme ut av huset. Det er en vanlig Swiftech MCP655 (Laing D5) pumpe. :)

- Det er to oljepumper. Den øverste er enkelt og greit en EK 4.0 DCP pumpe som sirkulerer oljen om den går over 30 grader, og det er ikke store krav til sirkulasjonen her. Den andre er en kraftig boremaskinpumpe (må testes) som raskest muligst kan fylle opp oljekabinettet fra oljetanken. Oljetanken blir brukt ved transport eller når jeg jobber i PCen etc...

 

Ja som sagt. Keep it simple.

 

Det kan kanskje virke komplisert, men er i det minste 4x mindre komplisert enn den gamle "the lightning". Turte ikke engang lage prosesskart der. :p

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...