Gå til innhold

Vidvinkel (Sigma 10-20) - skal, skal ikke...?


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer sterkt og kjøpe meg ett vidvinkelobjektiv.

Har byttet ut mitt aldrende D5000 med ett D5100, og har kun ett objektiv igjen; 16-85 VR.

 

Tar mye landskapsbilder, og selv om 16mm på cropkamera er ganske vidt (merker litt forskjell i forholdt til 18-55 som fulgte med D5000 i sin tid), så føler jeg kanskje på at jeg vil ha noe som er enda videre.

 

Objektivet jeg vurderer, er Sigma AF 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM. Prismessig er det det høyeste jeg vil gå (ca. 3300 nytt), og tester og brukererfaringer rundt om på nettet virker for det meste positivt.

 

Spørsmålet mitt er om jeg vil merke (stor) forskjell på 10mm brennvidde kontra 16mm som jeg har nå? Tar som sagt mye natur og landskapsbilder - men vil jeg få glede og nytte av det aktuelle objektivet, eller er 16-85 "nok"?

 

Teller litt på fingrene, har litt lyst på Tamron sin 60 f/2 macro også nemlig...men når jeg tenker etter på hva jeg tar mest bilder av så burde jeg kanskje gå for vidvinkel...?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har tittet og vurdert litt på Sigma 8-16 etter at jeg leste sniktitten her på akam for noen dager siden, men synes den blir i det dyreste laget. Det hadde jo utfylt mitt andre objektiv bra da...8-16 og 16-85 ;)

 

Har også sett på Tokina sin 11-16 f/2.8 som jeg i utgangspunktet hadde lyst på, men den også blir for dyr og finner ingen brukte for øyeblikket til ok pris.

Lenke til kommentar

Kan anbefale Tokina'n. Du får kjøpt rimelige som er brukt og stort sett brukt med varsomhet. Sjekk ut foto no dem har noen liggende der nå.

 

Jeg synes Tokina'n er skarp og gir flotte bilder. Også det som er bra med Tokina'n er f/2.8, hvist man vil ta nattebilder av stjernehimmelen, dette må du ha minst f/2.8 til. Og eller f.eks hvist man er i en mørk gammel kirke kommer 2.8 godt med.

 

Har også Sigma'n 10-20mm brukte den en liten stund før jeg kjøpte Tokina'n, synes den gav gode bilder den også, men duger ikke til som nevnt ovenfor hvist det dårlig med lys.

Endret av Jann.
Lenke til kommentar

Bruker også 16-85 mest. Fikk låne Sigma 10-20 på en korpstur, der var den svært nyttig, brukte den mye. Det var mye byscener og tett på hele korpset, da var den genial. Ellers har jeg ikke savnet den så mye jeg trodde, har hatt den lenge på ønskelista. Liker også landskapsbilder, men tenk da på at det er vanskelig å bruke polafilter, fordi du får med så mye himmel med forskjellig filtereffekt.

16mm synes jeg dekker nok. Ville heller satset på et fastobjektiv, 60mm f2 hørtes flott ut, er sikkert konge til portrettbilder også. Merk også at mange landskapsfotografer bruker 70-200mm for å få mindre utsnitt.

Men liker du store landskap, er nok en 10-20mm tingen. Den får du i hvert fall til overkommelig pris.

 

Det er stor forskjell på 10 og 16 mm.

 

For rett under 5 000 kr får du Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC HSM, da får du det vidt, da. Kanskje du kan finne billigere eksemplarer brukt.

Nettopp lagt ut, 8-16 for Nikon til 3900

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg ville gått for 8-16. Ikke bare er den bedre enn 10-20, men du får to ekstra millimeter i den vide enden og det har mye å si. Joda, den koster nesten 5000 ny, men jeg har sett dem til rundt 3000 på bruktmarkedet flere ganger, og jeg var så heldig at jeg fikk den til under 3000 selv. Uten tvil et kjempebra objektiv som du kan ha det mye moro med, og det faktum at største blender bare er 4.5-5.6 har aldri plaget meg. Klarer fint å ta håndholdte bilder ned i 1/10 sekund selv uten stabilisator og til bilder i mørkere omgivelser har jeg da blitz og stativ.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...