Gå til innhold

God månedslønn, men trenger tips til sparing.


Thieves

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, jeg ringte Santander i dag, og jeg fikk satt opp betalingen til 15 tusen i måneden, + at jeg overfører 40 tusen til dem nå. Så da hjelper det på en god del. Får se etter neste lønning om jeg sitter igjen med mye, da kan jeg sikkert overføre 20-30 tusen da også.

 

Skal bli godt å bli kvitt seg med dette lånet og begynne å spare til eiendom.

 

 

 

Men kom på en ide. Kunne det vært lurt å kjøpe en leilighet til 1,5 millioner nå, og leid den ut? Med egenkapital på 300.000,- ville jeg jo kunne betalt lånet med pengene jeg får for utleien.

Lenke til kommentar

Utifra informasjonen om jobben din, så tror jeg ikke det å leie ut en leilighet er så dumt. Du prioterer jo jobben din veldig selv, og da er det ikke problem å bruke noen timer på å leie ut en bra leilighet. Det er mye penger å hente der, selv om det er en investering i starten.

 

Anbefaler deg som andre sier her, og tenke på at sånne ting ikke alltid varer evig. Hva har du i bakhånd?

Lenke til kommentar

Jeg har vært i møte med en rådgiver i banken, og vi fant ut at det ikke er lurt å ta opp store lån, ettersom inntektskilden min ikke er sikker. Man vet som sagt aldri hvor lenge den kan vare.

 

Dette er jeg selvfølgelig helt enig i. Selvfølgelig frister det å ta opp lån å kjøpe hus og ditten og datt, men om inntektskilden skulle sprekke ville jeg hatt et stort problem med å få betalt lånet. Og det er en situasjon jeg helst ikke vil havne i.

 

Vi vart enige om at førsteprioritet blir å betale ned lånet på bilen, noe vi har regna med at jeg vil være ferdig med i Oktober. Deretter skal jeg begynne å spare, og investere i den leiligheten jeg ville ha, som koster 1,5 millioner ca. denne kan jeg bo i så lenge jeg har bra inntekt, og vist den skulle sprekke vil jeg alltid kunne leie ut.

 

Og deretter blir det å spare på en høyrentekonto, og etterhvert prøve meg litt på fond og akjser med penger som jeg setter til siden av.

Lenke til kommentar

Jeg har allerede begynt å spare til egen kapital, og har planlagt å gå inn med 300.000,- og få lån på resten. Jeg vil da betale ca. 9000,- i måneden med nedbetalingstid på 15 år. Og det har jeg råd til, og kunne tenke meg å gjøre.

Holder det ikke med å nedbetale med 6700 kr i mnd?

1 200 000/180 mnd. (12 mnd x 15 år) = 6666 kr.

Lenke til kommentar

Rådgiveren sa at jeg kunne regne med å få inn 7-8 tusen i månedsleie, om jeg skulle velge å leie ut.

 

Men så lenge jeg tjener godt kunne jeg tenke meg å selv bo i den, og heller leie ut vist jeg plutselig ikke står der med noe inntekt lengere. Da kan jeg sikkert forlenge lånet til 20 år og betale mindre i måneden også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...