Gå til innhold

Backpacking Vietnam 2013


Anbefalte innlegg

Jeg kom mange ganger over damer som viste en unaturlig stor interesserte i at jeg skulle holde staven med varer de hadde over skulderen. Var ikke interessert i slike bilder av meg selv og så at det var mange måter dette kunne gå feil:

-de kunne påstå jeg hadde ødelagt stav/varer

-de kunne stikke avgårde med kamera

-de kunne kreve mye betaling

 

Så at de kun viste slik interesse for turister som gikk alene og det er et dårlig tegn.

 

IMG_2868.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hørt om flere som har gått på den der, og betalt i dyre dommer for et bilde. Har vært borti lignende situasjoner tidligere, der de har krevd usaklig mye for et bilde, men så lenge de ikke har sagt noe pris på forhånd gir jeg de bare litt, (type et par kroner) og går. De blir litt sure, men gir fort opp så lenge du er bestemt.

Lenke til kommentar

 

Artig reiserapport :)

 

Å krysse gata I Hanoi er skummelt den første gangen, men etter den første turen vil jeg si at dette er noe av det morsomste jeg gjør :rofl:

tilogmed nede ved Hoan Kim Lake, der trafikken er litt tyngre, ble det gøy å krysse gata. Som det står i reportasjen, ikke nøl, gå i rolig/jevn fart, ALDRI STOPP, og hold øyekontakt med de nærmeste trafikkantene så godt det lar seg gjøre.

Det kan være uoppmerksomhet fra traffikanten sin side også og det er da greit å se dette slik at man har muligheten til å sprette unna.

Lenke til kommentar

Kan være ugreit å bo på de billigste hostellene :-)

Enig.

Hva er poenget med å betale 5dollar pr natt for å dele et "dirty" rom med 7 andre turister av begge kjønn når man får et rent og pent rom for 12-15dollar? Jeg mener, om man reiser i 3-4 uker vil vel ikke dette utgjøre noen enorm forskjell i lommeboka..

Jeg satt ofte i Bia Hoi Corner og snakket med andre backpackere som gjorde nettopp dette, og jeg merket en god del misnøye når de snakket om rommet sitt og folka det ble delt med..

 

Jeg mener det å reise på lav-budsjett fort kan bli en besettelse som setter kjepper i hjula for viktige ting som hygiene og trivsel og man bør tenke gjennom det på forhånd, kanskje spare opp en tusenlapp ekstra for å slippe dette..

Men det er klart, det er nok mange som også ser sjarmen i dette, så vær så god :)

Lenke til kommentar

Hei!

 

Ja, hun skrev ganske fint hun der :-)

Den gatekryssinga høres severdig ut, haha!

 

Enig med deg når det gjelder sparing av penger på å bo billig (les: helsefarlig og ukomfortabelt). Men jeg har forsåvidt også forståelse for at andre mennesker har andre ønsker og behov enn meg selv.

 

Personlig så synes jeg slike ting ødelegger en reise.

Lenke til kommentar

Det ..jeg.. lurer på er dollar.. Hvor mye man skal ta med seg, og hvor mye som går i dollar/dong?

 

Det går Ca 21.000VTD på en Dollar.

 

Jeg ville ikke tatt med meg en eneste dollar om du ikke har planer om å krysse grenser til Laos eller Kambodsja.

Ta ut Dong i en minibank når du lander på flyplassen - Det er billigere å bruke Dong fordi alt blir rundet opp til nærmeste dollar om du kun har det.

 

Maks uttak i minibanken er 2.000.000 Dong og det er some regel en lokal minibank-gebyr hver gang du tar ut penger. Det er visse minibanker som er rimeligere å bruke, men det må desverre noen andre hjelpe deg med da jeg ikke husker.

 

Sjekk også med den norske banken din før du reiser, om hvor mye De tar i gebyr for utenlandsuttak.

Jeg fikk meg nemlig et lite sjokk sist, da jeg kom hjem til Norge og sjekket saldoen i DNB - "Gebyr kortbruk i utlandet = 600kr"....bare på en 2 ukers reise..

Lenke til kommentar

Å ta ut penger med debetkort fra gebyrbank eller kredittkort er skikkelig amatør. ;-)

Det er det, tydeligvis(:

 

Legg gjerne ved et tips om hvordan kan unngå slik en regning når man kommer hjem, når du tydeligvis har en bedre metode selv :)

 

For min egen del sjekket jeg dette med banken før jeg reiste, og de sa "gratis å bruke i utlandet".

Men når man handler noe i Vietnam, uansett hva det måtte være, og velger å bruke kortet i butikken får du beskjed om at det vil bli lagt på en gebyr på 3%. (hvor de har dette fra kan man jo lure på, men slik er det nå overalt der borte)

Jeg fant derfor ut at det var billigere å ta ut max-beløp i minibank, fremfor å få denne gebyren hver gang jeg skulle betale for mat eller hotell.

 

Det ville veldig fort kostet meg 600kr om jeg skulle brukt kortet til hver handel der borte fremfor å bruke det i minibank, så...

 

Som sagt, jeg fant minibanker der borte som var helt gebyrfri, ihvertfall fra Vietnam`s sin side, men jeg husker ikke hva de het.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

hmmm...har nå kommet hjem etter en 5-dagers i Barcelona.

Jeg dro dit pgr.av en Metal-konsert som virkelig fyllte forventningene jeg hadde. Men de øvrige dagene hvor jeg bare tassa rundt, spiste smakløs tapas og ble bøffa av uttallige drosjesjåfører som i tillegg var ganske så utrivlige...ja, jeg savnet Vietnam og Asia hver eneste dag...jeg savnet tilogmed tilgangen til wifi der nede - det har jeg aldri slitt med i Vietnam :xmas:

 

Når var det du skulle reise Gjavik2.3.? regner med du kommer til å slenge inn et kjapt reisebrev her inne i ny og ned når den tiden kommer? :hmm:

Lenke til kommentar

Anbefaler i det minste å tilbringe noen dager i Ho Chi Minh for å oppleve storbylivet. Kan bli litt bråkete og masete i lengden, var der en uke selv i hovedstaden. Trafikken er en opplevelse i seg selv, helt texas :p De stabler gjerne bestemødre og barnebarn i hopetall på en og samme scooter, uten hjelm seff...midt i verste rushtrafikken.

Massasjeshapper er det massevis av overalt, de er sykt flinke. Aldri vært så avslappet etter en tur innom der. Betalte noe småtteri for 1,5 timer med dampbad, boblebad med skrubbing, fullkroppsmassasje av 3 småberter samtidig (ble veldig mye knising og fnising hehe). Sov godt den kvelden for å si det mildt.

Av turer og slikt så er vel tunnelene mest verd å få med seg. Får skyte med diverse fancy våpen der også mot slutten av turen, M1 Garand blant annet.

 

Mat og drikke er grisebillig, taxi koster ikke stort heller. Ikke vært redd for å spise på lokale restauranter, og ikke bare på typiske turiststeder. MYE billigere, og moro å sitte sammen med lokalbefolkningen :)

 

Nha Trang anbefales også. Fantastisk strand! Bodde på Novotel, luksushotell for ca 250kr natta per pers rett ved stranda. Finner garantert hotell til en brøkdel av den prisen hvis man vil leve litt mer sparsommelig. Hvis jeg noengang skal tilbake til Vietnam, så kommer jeg til å tilbringe mesteparten av tiden i Nha Trang neste gang.

 

Hoi An er "skredderbyen". Genialt sted hvis man trenger ny dress f eks. Hundrevis av klesbutikker overalt uansett hvor du snur deg. De fiser av gårde på scooter fra butikken for å sy og ordne klær til deg hele tiden, veldig spess.

Lite å finne på der utover det, faktisk endel kaldere der enn i hovedstaden :/

Var ikke lenger nord enn dette, så kan ikke si så mye om Hanoi osv.

Rundt 30 grader i februar og sol stort sett hele tiden, 3 ukers tur.

 

Man kan ta buss med soveplasser mellom byene. Får sett mye av livet "på landet" i samme slengen.

Ikke så mye turister i Vietnam generelt sett. Kanskje like greit, så slipper man alle russerne som bråker og skråler (selv om det var noen her og der allikevel). Møter garantert andre backpackere uansett :)

Lenke til kommentar

 

 

 

Nha Trang anbefales også. Fantastisk strand! Bodde på Novotel, luksushotell for ca 250kr natta per pers rett ved stranda. Finner garantert hotell til en brøkdel av den prisen hvis man vil leve litt mer sparsommelig. Hvis jeg noengang skal tilbake til Vietnam, så kommer jeg til å tilbringe mesteparten av tiden i Nha Trang neste gang.

 

 

Bra innlegg, Har vært i Ho Chi Minh city, bodde da på Rex Hotell i ørtende etasje, selvfølgelig rett ved et lyskryss, fan til tuting døgnet rundt, men en kul by.

Har en kamerat som maser på meg om å dra dit i Januar/februar neste år.

Noen tips om hvor en skal dra? Ho Chi Minh er uaktuelt da jeg har vært der.

Vil bo ved stranda. Bungalow er kult men...

Er Nha Trang plassen?

Lenke til kommentar

Bra innlegg, Har vært i Ho Chi Minh city, bodde da på Rex Hotell i ørtende etasje, selvfølgelig rett ved et lyskryss, fan til tuting døgnet rundt, men en kul by.

Har en kamerat som maser på meg om å dra dit i Januar/februar neste år.

Noen tips om hvor en skal dra? Ho Chi Minh er uaktuelt da jeg har vært der.

Vil bo ved stranda. Bungalow er kult men...

Er Nha Trang plassen?

 

Hvis man er ute etter strand og bading så synes jeg Nha Trang er best. Bor ca 300 000 mennesker der, så er fullt mulig å leie scooter uten å bli stuck i trafikken. Er nok av barer og steder rundt omkring man kan henge på etter en dag i solsteika. Går båtturer ut til noen småøyer utenfor byen, men aldri prøvd det selv enda.

 

http://www.google.no/imgres?imgurl=http://www.azasiatravel.com/Photos-Vietnam/Nha-trang-beach-vietnam/nha-trang-vietnam-azasiatravel5.jpg&imgrefurl=http://www.azasiatravel.com/Vietnam_travel/Attractions-in-vietnam/nha-trang-vietnam.html&h=500&w=600&sz=261&tbnid=-A573n1gJFrb6M:&tbnh=110&tbnw=132&zoom=1&usg=__XwQz6zGOCIu_Q35OGZaHZFt5uNw=&docid=jIVU5X6yCCiv-M&sa=X&ei=voKLUdD7EeK84ATs7YGIAg&ved=0CEoQ9QEwAg&dur=22

 

Bodde på det høye hotellet du ser til høyre. Iogmed det ligger nærme stranden, så koster det mer enn f eks lenger inn i byen.

Endret av Sjøpølsa82
Lenke til kommentar

Massasjeshapper er det massevis av overalt, de er sykt flinke.

 

Jeg fikk nå bilder i hodet... :eek:

Sjøpølsa på massasjesjappe...

 

Flott at det kommer til skriverier om Sør/Sør-sentral her også :)

 

Om du skal tilbake, som du nevner, vil jeg anbefale å dra innom Hanoi også. Dette er en by som skiller seg helt ut i forhold til alle de andre flotte byene som hittils er omtalt her.

Siden du har vært i Vietnam før er det kanskje greit å fly? man (ihvertfall jeg) får fort nok av dagsturer i buss på humpete veier og innenlandsflyging er meget billig og komfertabelt :)

 

post-268618-0-39063600-1368110237_thumb.jpg

 

Jeg fant en gate i gamlebyen i Hanoi som stort sett bare hadde sjømat og snegle-restauranter!

Disse sneglende var hvitløksmarinerte, fantastiske, og restauranten var veldig "lokal"

 

Eller...kanskje litt gakk-gakk er mer fristende?..hihi..

post-268618-0-18347500-1368110686_thumb.jpg

 

 

Dette er fra Bia Hoi Corner, hvor jeg tilbragte mange av mine formiddager.

Dette er det mest sosiale "hjørnet" jeg noensinne har vært på, enten det er lokale eller turister man kommer i snakk med.

Dette er på en "rolig dag", men et par timer etter dette bildet er tatt er hvert hjørne av dette krysset overfyllt med mennesker som drikker billig, lokalbrygget ris-øl.

post-268618-0-32478700-1368111059_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...