Gå til innhold

Huawei MediaPad tråd


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en 7" Huawei MediaPad på søndagstilbud fra elkjop.no. Siden jeg vet at minst tre andre forum-brukere bestilte det samme nettbrettet, har jeg opprettet en egen tråd her.

 

Tester:

http://www.techradar...-1080726/review

http://www.gsmarena....-review-719.php

 

Offisiell ICS (Ice Cream Sandwich) oppgradering har kommet fra Huawei. Med ICS kan du også ringe og sende SMS med brettet.

 

Står på listen over Working Devices for Linux On Android (Ubuntu).

 

Den skal visstnok takle 1080p over HDMI til ekstern skjerm.

 

Den har for øvrig eget underforum på xda-developers http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1523

 

USB-lagring får du med eksempelvis denne http://www.dealextreme.com/p/usb-female-to-male-charging-data-cable-for-samsung-i9100-galaxy-s2-5cm-67186

 

Jeg kan bekrefte at pad'en kan lades via USB-porten. Den kan drives via USB-porten med WiFi, GPS og 3G aktivert på normal lysstyrke uten å tappe batteriet. Uten aktiv bruk, med WiFi og 3G aktivert, lader den opp ca 12% pr time (kun testet kort med en times opplading fra 82-94%).

 

Så langt er jeg meget fornøyd med nettbrettet, spesielt etter oppdatering til ICS som finnes på Huawei sine hjemmesider.

 

Jeg håper vi kan dele erfaringer om alternative ROMs, alternative OS (linux), programvare og ekstrautstyr i denne tråden.

Endret av Omnithunder
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående ejstrautstyr, ha du funnet noen maper med innebyget tatsatur og søtte som passer? Fortrinnsvis USB-OTG. Finner jo en del generske, men greit å ha noe som er laget med padden i tankene, mtp porter osv. Ser for meg at denne kanskje kan brukes til notaer på forelesning der jeg enten ikke gidder å ta med laptopen, eller der jeg bevisst lar den være hjemme for å å mindre distraksjoner på forelensing.Skjønt, må vel nesen være utfellbart tastatur eller noe, ellers blir et vel for lite...

Lenke til kommentar

Alle enheter som støtter 32GB minnekort vil som regel støtte SDXC under 2TB. SDXC er bare SDHC formatert med exFAT i stedet for FAT32 pga. Microsoft aktive smørearbeid. Løsningen burde selvfølgelig være p bruke f.eks. ext2 eller ext3, som det finnes grei støtte for i både linux og OSX (med tilleggsprogram), og så (omsider!) byge inn støtte for dette i WIndows. Men pengene rår, og patentkronene vil rulle inn. Trist.

 

Har kjøpt fra samme SanDisk-serie (samme nye design ihertfall) men nøyde meg med 32GB til lit under thundrelappen. Overraskende at Elkjøp var såpåass billige på 64GB egentlig, de var ufoholdsmessig dyre på 32. Men minnekortet ligger nå bae her og venter, Eljøp er treeeeege.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Angående ejstrautstyr, ha du funnet noen maper med innebyget tatsatur og søtte som passer? Fortrinnsvis USB-OTG.

 

Denne har tastatur http://www.buychina.com/products/15856155512

 

BuyChina har et bredt utvalg av utstyr til MediaPad'en, inklusive batteri http://www.buychina.com/products/18787600045#

 

http://www.buychina.com/products?cid=50024098&keyword=mediapad&page_no=1

Lenke til kommentar

xbmc for Android er VELDIG interessant. Hvordan er hw-codec støtten på mdiapad egentlig? Tegra2 var jo helt fullstendig ræve på det. Støtter meiapaden H.264 med HighProfile og 20mbps f.eks. Sånn i fll du har testet litt avspilling enda. :p

 

Ser de hadde noen snertne mapper ed innebygget stå-støtte der, tror kanskje de og et sammenleggbart BT-tastatur er beste løsning. :)

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

xbmc for Android er VELDIG interessant. Hvordan er hw-codec støtten på mdiapad egentlig? Tegra2 var jo helt fullstendig ræve på det. Støtter meiapaden H.264 med HighProfile og 20mbps f.eks. Sånn i fll du har testet litt avspilling enda. :p

 

Har ikke prøvd å spille av ennå, fordi touch-grensesnittet fortsatt er så fullt av bugs at jeg ikke har kommet langt nok med i menyene. Hverken klikk, dobbelt-klikk eller enter fungerer skikkelig. Hw accelerated 1080p er forløpig ikke støttet på MediaPad'en. 720p skal i følge andre fungere på nettbrettet.

 

Known issues

App can take a minute to load on initial launch.

Mouse clicking doesn't seem to work.

Direct keyboard alpha numeric entry doesn't seem to work, but arrow navigation works.

Hardware decoding only available on some devices.

 

Men det kommer ukentlig nye builds, så ting kan skje fort.

Lenke til kommentar

Nei,jeg tenkte ikke på i XBMC, men om den hadde hw-støtte for det. Får google chipsetet litt.

 

Har du link til noen krevende klipp, så kan jeg teste litt. Fant bare denne traileren i farten, og den spillte av feilfritt:

The Simpsons Movie - Theatrical Trailer

Original Video properties :

Resolution : 1080p (1920x800)

FPS : 23.976 (NTSC)

Video Codec : H.264

Trailer Resolution: 1080p (1920x800), High Profile (Xbox 360 compatible)

Audio Codec : AAC

Resolution : Stereo 48 kHz, VBR 128 Kbps

Trailer Size : 120 MB

Converted to H.264 using MeGUI:

Copyright : 2007, Fox

Lenke til kommentar

Flott, den sier det jeg trenger, tusen takk. :) High profile med nesten 30mbps er mer enn nok for meg. :)

 

Mon tro om denne blir populær nok il at vi ser fullgode Jelly Bean ROMs etter hvert. Usj, synes Elkjøp kan skynde seg, jeg vl bestemme meg for om jeg vil ha den eller om jeg skal gå for en 10". :p All tiden jeg brukr på å surfe xda og tillegsutstyr er jo i tilelle fullstendig bortkastet. :p

Lenke til kommentar

Mon tro om denne blir populær nok il at vi ser fullgode Jelly Bean ROMs etter hvert.

Ikke noe i veien hardware-messig i alle fall. Jeg har et inntrykk av at de kinesiske selskapene priser aggressivt og er flinke til å gi ut oppdateringer, så det vil ikke forundre meg om vi ser Jelly Bean fra Huawei. "Uoriginal" ROM er jeg ganske sikker på at vi vil se i en eller annen form. Jeg er uansett fornøyd med ICS på Pad'en i dag. Fungerende XBMC på android og native linux står høyere på ønskelisten for min del.

Usj, synes Elkjøp kan skynde seg, jeg vl bestemme meg for om jeg vil ha den eller om jeg skal gå for en 10". :p All tiden jeg brukr på å surfe xda og tillegsutstyr er jo i tilelle fullstendig bortkastet. :p

Jeg kjøpe en 24" full HD skjerm hver til naboen og meg på søndagstilbud for et par år siden. Den hadde HDMI/VGA inngang. Etter nesten tre uker mottok jeg to skjermer av et annet merke, uten HDMI. Ble rasende forbannet og ringte elkjøp. Skjermene jeg opprinnelig bestilte kostet kr 1195 pr stk på tilbud, men siden de ikke klarte å levere rett skjerm fikk jeg "diskutert" meg frem til to HP-skjermer som kostet kr 2595 pr stk som erstatning, i tillegg til to HDMI kabler som erstatning for returporto. Det tok litt tid, kostet litt irritasjon og ekstra arbeid, men alt i alt gjorde jeg et godt kjøp. Min erfaring er at du bør presse dem litt hvis de ikke leverer.

Lenke til kommentar

De har allerede ringt og sagt at den blir et par-tre dager forsinket fordi de hade oversolgt den pga. tilbudet, så det måtte sende fra butikkene. Men begynner å ha tatt vel lang tid nå. Mer trettenfjorten dager ekstra snart, jo. Bør kanskje sene dem en mase-mail.

Lenke til kommentar

Eg og kjøpte denne mediapaden på søndagstilbud til 1495,- Det stemmer at de hadde solgt for mange og måtte sende en del fra diverse butikker. Min skulle sendes fra Fredrikstad så eg henta min i stedet for der siden eg skulle dit på ferie forrige uke.

 

Eg og har tenkt å oppgradere til ISC, men var litt skeptisk når eg leste et sted at garantien røk hvis man gjorde det??

 

Har lasta ned ISC her: http://hotfile.com/dl/154601766/528432f/HUAWEI_S7-301u_FIRMWARE_android4.0_C232B002_General_Channel_05010YBX.zip.html

 

Er det der du og har lasta ned? Eg prøvde først å laste ned fra Huawei sin nettside, men fikk bare en feilmelding.

 

Hvordan har du oppgradert din?

 

Kan du bekrefte at man kan ringe/sende sms med oppgraderingen? Og er touchen bedre? (leste at denne skulle bli bedre med oppgradering.. ikke alltid paden reagerer når man trykker. )

Lenke til kommentar

Jeg lastet ned fra Huawei sine sider http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=3779&tb=0);

 

Instruksjoner ligger i filen. Alt virker bedre med ICS, og du kan ringe og skrive SMS etter oppdatering.

 

Du bryter neppe garantien når du oppgraderer med original Huawei ICS ROM, men hvis du "rooter" nettbrettet bryter du garantien. Jeg har "rootet" min, men det er ikke noe problem. Må den inn til reparasjon flasher jeg bare tilbake til original ROM uten "root".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...