Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Spørsmål angående ADSL og trådløstnettverk


Anbefalte innlegg

Jeg holder på å flytte inn i ny bolig (dvs. et gammelt hus)

Nå kommer maskinen min til å bli stående en etasje over telefonkontakten,det er ikke så langt i meter men nok til at jeg ikke gidder begynne med boring og kabling.

 

Så da lurer jeg på om noen kan fortelle/anbefale hva jeg trenger av utstyr til dette her (og som alltid jo billigere dess mer fornøyd blir jeg :-) )

 

P.S det er mulig jeg kommer til å koble opp en maskin til litt senere så ta gjerne det med i anbefaling....

 

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei HamiltonII

 

Da trenger du å handle inn litt nytt utstyr :-), hvis du kjøper normale komponenter så vill det ikke overstige et par lapper .

 

1 # Trådløs Router/Aksesspunkt so du kobler til ADSL modemet(router)

som du fikk fra nett leverandøren din .

 

2 # Trådløst Kort som du monterer i pc´n din, du kan oxo bruke eksterne

nett koblinger hvis du ikke vill åpne opp pc´n din (USB)

 

Fant Disse På Komplett.no :

 

2 stk PCI Kort : 1082,-

1 stk Router : 883,-

 

1 # http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...9&GrpID=12&s=pl

 

2 # http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...9&GrpID=16&s=pl

Lenke til kommentar
Har 1 anbefaling: Ikke kjøp trådløst. Du kommer til å bli skuffet over ytelsen, den er på langt nær det du kan forvent. Nettet er ustabilt. JEg synes rett og slett teknologien umoden for hjemmemarkedet på nåværende tidspunkt.

 

Sitter selv og vurderer trådløst nettverk, men ble nærmest vettskremt av den anbefalingen din :o

 

Jeg er relativt avhengig av å ha en god stabilitet og passe ytelse. Så jeg lurte på om du (eller noen andre) kunne gitt meg noen eksempler på hva man kan forvente her på ett 54Mbps nettverk?

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Sitter selv og vurderer trådløst nettverk, men ble nærmest vettskremt av den anbefalingen din

 

Jeg er relativt avhengig av å ha en god stabilitet og passe ytelse. Så jeg lurte på om du (eller noen andre) kunne gitt meg noen eksempler på hva man kan forvente her på ett 54Mbps nettverk?

Hvis du bare skal surfe på nettet er sikkert trådløst greit nok, såfremt du ikke har noen murvegger og/eller gipsplater mellom router/aksesspunkt og data'n. Men, nettet er for ustabilt til å bruke til ting som brenning, og se film via nettet osv. Trådløst kan også være følsomt ovenfor bevegelser , f.eks at personer går i veien for "forbindelsen". Å spille på trådløst nettverk har jeg ingen tro på, har vistnok bare testet med to forskjellige systemer (22 Mbit SMC og 54 Mbit Dlink) men du vil ha en "ping" som varierer sterkt. Med 802.11g ("54 Mbit", kan du forvente å få opptil 3-4 Mbyte/sek.
Lenke til kommentar
Har 1 anbefaling: Ikke kjøp trådløst. Du kommer til å bli skuffet over ytelsen, den er på langt nær det du kan forvent. Nettet er ustabilt. JEg synes rett og slett teknologien umoden for hjemmemarkedet på nåværende tidspunkt.

Tull!

 

Jeg har selv satt opp et trådløst nettverk da jeg hadde samme "problem" som trådstarter: ADSL-modemet står i 1. etasjen, mens vi har PCer i u. etasjen og 2. etasjen. Derfor har jeg kjøpt en trådløs router (wpr54g) og PCMCIA-kort (wpc54g). Det betyr at jeg har tilgang til internett hvor som helst i huset. Stabiliteten på nettverket er god, vel å merke så synker hastigheten når man det er mange vegger mellom deg og aksesspunktet, men du har plenty av båndbredde igjen til en ADSL-linje (mens noen av dere kanskje har 36Mbit-linje, øh?). Det å spille spill som rtcw: ET over internett er ikke noe problem. Mao. Og linjen er stabil! (den mister altså ikke forbindelsen).

 

Hva det angår overføringshastighet, så er den veldig god vis du velger et 802.11g-nettverk. Da får du en teoretisk overføringshastighet på 54Mbit, noe som gir mye bedre overføringshastighet enn de "gamle" 802.11b-nettverkene. Og ja, du kan overføre filer på samme måte som du kan med et "vanlig" nettverk. Det er det samme som at man trekker ledninger inn i en switch, og kan overføre filene mellom maskinene, bortsett fra at det er trådløst.

 

Det jeg bruker er:

Linksys aksesspunkt

 

http://www.mpx.no/asp/info.asp?p=11292&l=3Linksys PC kort

 

For PCer:

http://www.mpx.no/asp/info.asp?p=11291&l=3Linksys PCI-kort

 

La alt være av samme merke for sikkerhets skyld ;-)

 

Dette blir litt dyrere enn det som ble foreslått først, men jeg tror kvaliteten og stabiliteten på nettverket er bedre :-)

 

NB! NB! Ingen av disse virker med Linux (kanskje routeren vil gå), da Linksys bruker bruker brikker fra Broadcom, og de nekter plent å lage linux-drivere. Men hvis du har planer på å bruke trådløst nettverk i Linux, så vil ingen 802.11g-nettverk virke... Men jeg tror det blir laget en driver av noen frivillige til slutt, men husk at 802.11g-standarden ikke er "vedtatt" ennå, så vær forberedt på å vente!

Lenke til kommentar

Støtter Manuel fullt ut. Men han har en feil, 802.11g standarden er vedtatt, og både D-Link og Linksys har kommet med nye drivere.

 

Stabiliteten på trådløse nett er bra nok, dvs cd/dvd brenning bør du uansett ikke kjøre over nett dersom du ikke har JustLink eller lignende.

 

Har selv 802.11g nettverk. Ser faktisk ustreama video av DVD kvalitet over nettet. D-Link DI-624 Router og DWL-G650 på den bærbare. Grei overføringshastighet på 7 - 8 Mbps. Ved kopier bruker jeg knappe 2 min på 100 MB, hastighet 17 - 18 Mbps. Har til og med kopiert og sett film samtidig. Jeg kjører i tillegg full WEP-krytering. Så FiskePinna, du bør sjekke litt bedre opp hva ytelsen på WiFi lan faktisk er. Alle tester viser hastigheter opp til 21 Mbps, noe som holder brukbart til video og faktisk brenning på fornuftig hastighet. Detter med avstand, men akseptabelt over hele huset mitt. Skal innrømme at stabilitet og overføringshastighet ble bedre når jeg installerte nyeste drivere.

 

Vet også at flere hjemmeunderholdningsprodusenter vil lansere utstyr med Wi-Fi (eks Philips). Gjelder spillutstyr, stereo og surround.

 

Spill mellom min bærbare og stasjonære går så det suser, dønn stabilitet.

 

Så jeg kan bare anbefale trådløst, da 802.11g, og særlig D-Link, som har fungert glimrende i 2 mnd. Null problemer når jeg er i andre trådløssoner med min bærbare heller.

Lenke til kommentar
Støtter Manuel fullt ut. Men han har en feil, 802.11g standarden er vedtatt, og både D-Link og Linksys har kommet med nye drivere.

Dèt visste jeg ikke :-) Da får jeg visst oppgradere firmwaren ;-)

 

Her i huset har vi også bestilt en 3com-pakke med aksesspunkt og PCMCIA-kort, og en "USB-mottaker" (3com 11Mbits) for å utvide nettverket ytterligere.

Lenke til kommentar

Les denne tråden.

 

Jeg har dette oppsettet selv, og streamer DivX, Xvid, MPEG, MP3, Audio CD, DVD Audio osv over trådløst nettverk fra "hoved-PC" på kontoret mitt og trådløst til Laptop som er koplet til prosjektor / TV / Surroundanlegg.

 

Opplevde hakking ca 1 gang i minuttet i starten, men problemet forsvant ved oppdatering av firmware, drivere og software til PCMCIA-kort og router (WAP).

 

Har satt opp mer enn 10 SMC routere siste måneden for venner og kjente, de fleste med en trådløs løsning, og kan trygt anbefale dette videre.

 

Gipsvegger og lettvegger er intet problem.

 

Støpt dekke (med flusst med armeringsjern) er derimot en effektiv gledesdreper, vær derfor nøye med valg av plassering av WAP.

Lenke til kommentar
Hva er forskjell på 802.11b og 802.11g? og hvor mye har denne forskjellen å si for et enkelt 2 pc nett med internetdeling?

 

Hovedforskjeller er overføringshastighet. 802.11b har teoretisk hastighet på 11 Mbps, faktisk 5 Mbps, mens 802.11g har teoretisk hastighet på 54 Mbps, faktisk 21 Mbps, dvs 4 ganger raskere. Bruker samme frekvens i radiobåndet, og fungerer sammen (for det meste), men da med hastigheten til 802.11b.

 

For internettdeling med vanlig ADSL har ikke den økte hastigheten så mye å si, da 802.11b har høyere hastighet enn de fleste ADSL løsninger. Men skal du flytte data mellom PC-er, høre på musikk som er lagret på den ene PC-en på den andre, da betyr det mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...