Gå til innhold

Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM fokus feil?


Anbefalte innlegg

Hørt at mange sier at Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM har fokus feil. folk sier at når man kjøper objektiver er det 50/50 sjanse på å få en Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM som har en fokus som ikke fungerer. Jeg har 2 spørsmål:

1. stemmer dette at man kan få et objektiv som har en fokus som ikke funker?

2. hvis dette stemmer, kan man levere objektivet tilbake til der man kjøpte d og få et nytt et som har en fokus som funker? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja det finnes endel eksemplarvariasjoner ute og går, samt like mye brukerfeil siden dette objektivet har en relativ krumt fokusplan "hvis jeg husker rett" så det kan være vanskelig og fa fokuset/skarpheten som man vil.

 

Om du får byttet til en nytt er veldig avhengig av hvor du handler, handler du fra fotovideo/japanphoto kjenner de til problemet og bytter objektiver helt til du får et som fungerer riktig.

Lenke til kommentar

Som Nautica nevner skyldes feilen ofte at objektivet kan være litt vanskelig å bruke. Det har krumt fokusplan, som vil si at det funker dårlig å fokusere for så å rekomponere. Den har også ganske mye fokus-shift, som vil si at fokusplanet forskyver seg når man endrer blenderåpningen, spesielt rundt f/2. Dersom sistnevnte blir et problem er det bare å bruke nedblendingsknappen mens du fokuserer. Det er også verdt å merke seg at objektivet er litt spesielt med det at det er uskarpt i kantene, men til gjengjeld veldig skarpt i sentrum; ergo ikke førstevalget for landskap, og det kan være fort gjort å tro at noe er galt hvis man av en eller annen grunn putter motivet helt uti hjørnet.

 

Det er med andre ord et objektiv med sjel og karakter, og det tar litt tid å venne seg til alle dets karakteristiske egenskaper; men det er mulig å få til veldig kule resultater. Jeg ville ikke latt meg skremme av rykter om alt som skal være galt med det; men det er riktig at det har vært problemer med kvalitetskontrollen. Den gode nyheten er seriøse fotobutikker vil la deg bytte til du finner et som er perfekt, eventuelt kan du sende ikke objektivet OG kameraet for å få dem kalibrert mot hverandre. Du kan selvfølgelig også be om å få teste i butikken og gjøre noen enkle tester med å fokusere mot en linjal (45 graders vinkel mellom linjal og kameraakse), så ser du det rimelig fort hvis du har funnet en som er helt gæren.

Lenke til kommentar

Dette er et objektiv som passer fint for bilder av typen: Motiv skarpt og bakgrunn uskarp/blurrete.

Som det er nevnt her passer ikke dette objektivet spesielt for landskapsbilder.

 

Jeg har hatt dette tidligere og fikk en del gode bilder. Men fokusen var ikke helt enkel. Det var liksom ikke bare å ta et bilde og alt stemte. Det ble mye skrot. Måtte alltid ta flere bilder med dette for å være siker på et bilde som var bra. De som traff ble veldig bra.

 

Til slutt ble den ofret på grunn av overgang til fullformat. Da ble 50mm f/1.2 med manuell fokus mye morsomere :-)

Endret av TOH65
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...