Gå til innhold

Ødelagt mobil med forsikring, kan jeg få nyere telefon?


Anbefalte innlegg

Jeg har nå en ødelagt telefon beyond repairs. Hvertfall en forsvarlig priset reperasjon. Har i tillegg mobilforsikring fra djuice på den ødelagte telefonen som er en galaxy s2. Om jeg nå leverer inn telefonen, får jeg da en ny s2, eller kan jeg få en s3? eventuelt penger tilbake? Eller fungerer systemet sånn at jeg får en telefon som er tilnærma s2'n nå, istedet for den gang jeg kjøpte den?

 

Blir veldig glad for svar/utdyping rundt hvordan dette fungerer. Har betalt for mobilforsikring svært lenge nå uten å utnytte meg av den, så ønsker selvfølgelig best mulig løsning på dette, og en ny mobil hadde selvfølgelig ikke vært å forakte.

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da jeg selv solgte Telenorabo med mobilforsikring og fikk inn forsikringssaker fungerte det slik at Gjensidige, som den gang sto ansvarlig for Telenors mobilforsikringer, hadde listepriser på hver enkelt modell. Dette var da en sum som ble utbetalt direkte til butikken og som skulle dekke innkjøp av ny telefon. Det var vel egentlig opp til oss å tillate eller ikke tillate oppsalg der kunden evt. ønsket nyere modell - ofte ville jo det også være eneste løsning for utgåtte modeller, altså å finne noe annet som tilsvarte. I tillegg har du selvsagt egenandel på noen hundre kroner. Merk også at dette er noen år siden, vel mulig forsikringssaker håndteres annerledes i dag.

 

Skal du gå fra en S2 til en S3 må du uansett belage deg på å betale både egenandel og mellomlegg (evt. i form av ny binding), om de i det hele tatt tillater det, ettersom S2 fremdeles er på markedet.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Telenor og Djuice har mobilforsikring gjennom Tennant (Gjensidige) fortsatt. Iom. at mobilen din fortsatt er på markedet er det mest sannsynlige at du får en ny S2 evt. utbetalt markedspris (regnes vanligvis 15% verdiforringelse pr. år fra kjøpsdato) for å kjøpe en ny en selv. Egenandelen er flat på 300 kr for alle mobiler med unntak av Iphone ved første og annengangs skade (der mobilen ikke kan repareres. Ved reperasjon er det ingen egenandel).

 

Hadde ikke mobilen vært på markedet lenger måtte du ha bevist hva en tilsvarende mobil koster om forsikringsselskapet var blanke. Dette er litt verre i dag når utviklingen har vært såpass kraftig, så verdien på en W550i er egentlig null, men erstatning settes uansett aldri lavere enn 500 kr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...