Gå til innhold

Støysvak, stilren og kraftig stasjonær PC


Anbefalte innlegg

Jeg er godt igang med å velge ut komponenter til det som skal bli min kommende hjemme-PC. Av komponenter tenger jeg alt med unntak av mus. Tanken er å bygge PC-en rundt slutten av august, men jeg vil gjerne bruke tiden nå til å sette sammen komponenter og optimalisere builden så godt som det over hodet lar seg gjøre. Jeg kommer til å gjøre størsteparten av innkjøpingen når det nærmer seg tid for å bygge, men tenker å slå til dersom det skulle forekomme noen virkelige gode pristilbud innen den tid.

 

Budsjett

De totale kostnadene bør ikke overskride 14 000,-, men jeg er villig til å bøye meg for å unngå kompromisser.

 

Bruksområde

PC-en skal fungere til allround, gaming og litt 3D-modellering. Det er en fordel dersom komponentene er kompatible med Linux, men ikke et must.

 

Preferanser

Jeg har er sterkt ønske om å få denne PC-en så støysvak som mulig. Dette gjelder også støy fra skjerm osv. Ellers vil jeg at den skal kunne kjøre det meste av spill. Det går mest av Open-world singel player RPG. Vil at PC-en skal være så anonym av utseende som mulig. Med andre ord, gaming-kabinett med mange farger og former er uaktuelt.

 

Komponenter

  • Forslag til komponentvalg ligger til slutt i innlegget.
  • Hovedkortet har jeg ingen spesielle krav til. Gjerne så billig som mulig, bare det gjør nytten. Har ikke tenk å kjøre SLI/Crossfire.
  • Skjermkortet bilr sannsynligvis en variant av GeForce 670. Kjøper vel med en tredjeparts-kjøler som jeg kan bytte ut med en mer stillegående løsning for ikke å miste garantien.
  • Tenkte egentlig å kjøpe Samsung-SSD. Intelen er bare satt opp siden den på tilbud.
  • Vil en fanless PSU gjøre nytten? Evt. semi fanless. Tenker på støy kontra varmeutvikling/levetid her
  • Tenkte å kjøle systemet med 3 Gentle Typhoon-vifter. En i front (inntak), en under (inntak) og en som blåser ut bak.
  • Noen som har erfaringer med tastaturet? Vil gjerne ha separat num-pad. Må ikke være trådløst.
  • Vurderer også en 27-tommer skjerm, men setter kvalitet over størrelse.
  • Usikker på om jeg trenger viftekontroll.

Er en flisespikker av natur og tar imot tilbakemelding på den minste detalj.

post-272794-0-57053000-1341339370_thumb.png

Endret av psii
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes du er flink jeg :)

 

Hvis du kjøper et EVGA GTX 670 vil du kunne ta av kjøleren uten å miste garantien, da kan du bytte ut kjøleren med for eksempel en fra Arctic som er veldig stille.

 

Vifteløs strømforsyning virker helt fint, akkurat den der er en tror jeg er en Seasonic X 660W som er modifisert litt for å være vifteløs, disse er veldig gode strømforsyninger :)

 

Hvis du betaler 20kr mer for harddisken får du denne: http://www.dustinhom...hProvider_dacsa , den er en eller to generasjoner nyere og skal da være litt "bedre".

 

Gentle Typhoon vifter er ment for radiatorer og ikke laget for å være vanlige kabinettvifter. Akkurat hvilke andre du skal bruke er en annen sak, selv ville jeg kjøpt meg noen Noctua vifter, men her er det kanskje noen andre som også har noen råd :)

 

Med det hovedkortet du kjøper får du en fin digital viftestyring som kan styres via operativsystemet, akn jo søke opp Asus FanXpert 2 og se om det er noe for deg.

 

Edit: må kanskje huske å få med deg operativsystemet også da? :p

Endret av Olestokk
Lenke til kommentar

Her er det mange tips som var nyttig å få med seg før jeg blindt legger inn en bestilling. Takk for kjapp og god tilbakemelding :)

 

HDD er byttet ut. Ang. skjermkort så er det altså kun EVGA jeg ikke mister garantien på?

 

Godt å høre at strømforsyningen er trygg.

 

Skjønner at jeg må se meg om etter andre vifter. Jeg bare registrerte de i en arbeidslogg her på forumet til en som bygde en lydløs PC. Har forstått et en kan ta av den ene viften på CPU-kjøleren og bruke den som en kabinett-vifte. Da er det kanskje greit med gjennomført noctua-kjøling. Mener jeg leste noe om at viftebladene i noctua-viftene sprer støyen utover et bredere frekvensspekter?

Lenke til kommentar

det fungerer ved at du får gratis frakt over 2000,- og at noen produkter er noen kroner billigere, men det er ingen måte å se hva du får rabatt på annet enn ved å logge ut og inn og sammenligne, såvidt jeg har skjønt. F.eks. fractal 120mm vifte var 40kr billigere med stud rab når jeg sjekka nå, er jo litt ;)

Lenke til kommentar

det fungerer ved at du får gratis frakt over 2000,- og at noen produkter er noen kroner billigere, men det er ingen måte å se hva du får rabatt på annet enn ved å logge ut og inn og sammenligne, såvidt jeg har skjønt. F.eks. fractal 120mm vifte var 40kr billigere med stud rab når jeg sjekka nå, er jo litt ;)

 

Meget nyttig informasjon! Det med frakt er jo gull i seg selv. Ellers så så jeg jo at hele systemet ble billigere på Dustin enn når jeg laget den på Prisguide. Så det stemmer vel at jeg får noe rabatt =)

Lenke til kommentar

Vil jeg ha behov for noe mer enn det som er på lista nå? Kabler osv?

 

Ellers så har jeg gratis OS igjennom en ordning med Microsoft på høgskolen min.

 

Edit: Kjører også linux

Endret av psii
Lenke til kommentar

Jeg har ikke helt skjønt hvordan student-rabatt fungerer på Dustin. Noen som vet?

Ny og revidert utgave av komponentlisten følger.

Kritikk tas imot med takk =)

 

Ifølge Arctic sine hjemmesider, så er ikke kjøleren du valgde komp med 67.

 

Dette er de to beste som arctic har som er kompatible.

 

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/569/accelero-hybrid.html?c=2182

 

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/554/accelero-xtreme-iii.html?c=2182

Lenke til kommentar

Det var bra du oppdaget det! Ser ikke ut til at det er mange som passer på Dustin.

 

Edit: Og hva tror mener dere egentilig om strømforsyningen?

Hvis jeg går for denne strømforsyningen, bør jeg mounte den opp-ned eller mounte den riktig vei og dra nytte av air-flowen i kabinettet? (Tenker foreløbig å ha 12mm inn foran, 12mm ut bak, 14mm inn under)

Endret av psii
Lenke til kommentar

Jeg er ikke sikker på at Accelero Xtreme III går inn i FD R3 en gang, de arctic kjølerene bygger ut mye fra PCBen. Kjøleren er oppgitt til å være 28,8 cm lang i seg selv, tviler derfor på at det passer. Samtidig trenger du ikke noe bedre enn Asus-kjøleren som det er linket til over, den holder kortet under 70C overklokket og det vil derfor ikke throttle. I tillegg er det mye penere og du slipper å sitte og lime på kjøleribber i hytt og pine som henger sånn halvveis på.

Lenke til kommentar

Fint! Jeg har en veldig god følelse angående PSUen.

 

Det stemmer vel at jeg ikke får plass til den GPU-kjøleren i det kabinettet. Grunnen til at jeg ønsker å montere en tredjaparts-kjøler er ene og alene for å redusere støy-nivå. Hvis det viser seg vanskelig å få tak i en kjøler som oppnår dette kravet, så heller jeg mot Direct CU II løsningen. Har sett noen demonstrasjoner på denne, og jeg blir mer og mer overbevist :)

 

Den fabrikkoverklokkede versjonen av Asus 670-kortet koster 200 mer enn den andre. Er det sånn at dette er plukket ut som et eksemplar i produksjonen med bedre specs for overklokking? Isåfall, er det da verdt 200 kr?

post-272794-0-28392400-1341664016_thumb.png

Lenke til kommentar

Et par ting til lista:

 

Den Noctua-kjøleren som er valgt er en spesialutgave som er laget kun for den store 2011-sokkelen, du må velge den andre versjonen som er for "alt annet" inkl 1155.

http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

Samtidig har du et m-atx hovedkort, men du har plass til et vanlig atx. Det er jo ikke så stor forskjell annet enn litt flere utganger av ymse slag, PCI-spor og eventuelle SLI/CFX-muligheter (men det utgår vel med støyfokuset :)). Et alternativ kunne vært mATX-lillebroren til R3, der kan du også ta ut et HDD-cage sånn at du får plass til så langt skjermkort du bare vil.

 

Twin turbo II er forsåvidt stillere enn Accelero III og den skal lett kjøle et så gjerrig kort som 670. Ikke så fresh å se på kanskje, men den smetter inn i R3 uten problem. ^^

http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

 

En Asus DCII kjøler vil være den støyende delen av systemet, dette er bekreftet av noen som har et mer eller mindre likt oppsett.

 

Hvis Arctic kjøleren er på 28,8cm vil den passe, FD define R3 skal passe 29,2cm kort.

 

Mjaa, det kommer vel an på hvordan den slotter på kortet, kan ikke skjønne at 0,4cm skal være nok å gå på

 

her er den 7970-arcticen f.eks, tror den kjøleren er samme lengde:

arctic-cooling-accelero-xtreme-7970-size.jpg

Endret av handir
Lenke til kommentar

Det som støyer mest på idle i mitt R3-kabinett er forsåvidt den 140mm-vifta i NH-D14, selv med resistoren. Mulig det fan xpert-programmet fikser biffen. Det er klart at det blir litt vindsus når den dytter en god del luft gjennom kjøleribbene, har vurdert å bytte den ut med en 120mm Noctua og bare bruke den som case fan, men det vil jo så klart gi litt dårligere effekt. Spørsmålet er hvor mye

 

Cooler master 212 var helt lydløs på idle, men den hadde ikke den samme kjøleevnen når en klokket og begynte da å bråke mer enn NH-D14 gjør på load.

Endret av handir
Lenke til kommentar

En Asus DCII kjøler vil være den støyende delen av systemet, dette er bekreftet av noen som har et mer eller mindre likt oppsett.

 

Okay, da bør jeg nok rette fokuset hit. For en førstegangsbygger, vil det være vanskelig å bytte ut kjøleren? Vil nødig ødelegge kortet.

 

Den Noctua-kjøleren som er valgt er en spesialutgave som er laget kun for den store 2011-sokkelen, du må velge den andre versjonen som er for "alt annet" inkl 1155.

http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

Fixed!

 

Samtidig har du et m-atx hovedkort, men du har plass til et vanlig atx. Det er jo ikke så stor forskjell annet enn litt flere utganger av ymse slag, PCI-spor og eventuelle SLI/CFX-muligheter (men det utgår vel med støyfokuset :)). Et alternativ kunne vært mATX-lillebroren til R3, der kan du også ta ut et HDD-cage sånn at du får plass til så langt skjermkort du bare vil.

 

Har tenkt litt på et minitower, faktisk. Er det noen drawbacks med dette, annet en begrenset arbeidsareal?

 

Tenkte uansett ikke å legge altfor mye penger i hovedkortet. At det ikke er mulighet for SLI gjør ingenting.

 

Twin turbo II er forsåvidt stillere enn Accelero III og den skal lett kjøle et så gjerrig kort som 670. Ikke så fresh å se på kanskje, men den smetter inn i R3 uten problem. ^^

http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

Ja, kanskje det er veien å gå

Endret av psii
Lenke til kommentar

strømforsyning

HDD Er ikke garantert at du sparer penger på det tilbudet da, om du skal vendte et par uker med å kjøpe

 

angående strømforsyning så er det flere som skrur av vifta når den bruker under 20%, vet dette gjelder corsair sin ax serie (og hx, om jeg ikke tar helt feil, men finner det ikke på siden deres). Seasonic har også dette, men er ikke sikker på når vifta starter. (de reklamerer i det minste med "Hybrid Silent Fan Control")

 

Edit; klarte og poste innlegget før det var ferdig :woot: SO GOOD!

 

også glemte jeg og nevne, det står at SEASONIC X-460 må monteres med "grillen" opp

Endret av sindre94
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...