Gå til innhold

Valg av vanntett kompaktkamera


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal ha et kamera som jeg kan ha med på stranden og til snorkling.

 

-Pris: under 4000,-

-Vanntett til minimum 8meter.

-HD-video

-litt zoom er kjekt å ha (~30-130mm)

 

Har sett på:

Panasonic Lumix DMC-FT4

http://produkt.akam....-dmc-ft4-155126

 

Canon Powershot D20

http://produkt.akam....shot-d20-155093

 

Lyd og bilde har gjort en test, men vet ikke hvor mye en skal vekt legge på den testen.

http://www.lydogbild...eraer-juni-2012

 

Er det noen som har noe erfaring med disse kameraene eller har andre tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
  • 2 måneder senere...

Hei, ser det er ein gammal tråd, men det er akkurat eit slikt kamera eg kanskje er ute etter - Olympus TG-1. Kjøpte du det til slutt? Fornøgd? Har Canon 50D som er vurderer å selge, fordi det blir lite brukt og no vil eg gjerne ha med kamera i all slags veir :) Nokon som veit om testar som er Olympus TG-1 vs speilrefleks? Vil gjerne sjå dei store skilnadane før eg eventuelt kjøper :)

Lenke til kommentar

Jeg vurderte Olympus TG-1 men kom fram til at kvaliteten ikke var god nok. Spesielt filming var det flere elendige eksempler på.

 

I etterkant har jeg sett flere eksempler av bedre kvalitet, ganske bra til å være den type kamera. På youtube ligger det nå flere filmer av god kvalitet. Så muligens var det noen problemer i starten som er blitt forbedret.

 

Kvaliteten vil ikke være sammenlignbar med 50D men kan være brukbar skalert til skjermoppløsning når bildene er tatt under relativt gode forhold.

 

Hvis du bruker speilrefleksen lite så selg så fort som mulig, det er bortkastet at den ligger på hylla. Kjøp et kamera du vet du kommer til å bruke. Jeg endte opp med et veldig bra lommekamera og et GoPro kamera for bruk under ekstreme forhold.

Lenke til kommentar

Ok, må prøve å få tak i eit TG-1 og prøve det, sjå biletekvalitet osv før eg slår til i alle fall. Eg er opptatt av at bileta skal ha god kvalitet, det var utgangspunktet for å kjøpe speilrefleks framfor kompaktkamera den gongen. No er kanskje kvaliteten på RX-100 for eksempel nært like god. Å kjøpe to kamera er kanskje ein god ide, trur eg vil ha eit kompakt av typen TG-1 i staden for GoPro. Det må dog tole snø, vatn osv! Viktig for at det skal bli brukt ute. Har lagt kameraet til ut for sal, så om prisen er riktig blir det nok solgt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...