Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Årsstudium i to fag


Anbefalte innlegg

Muligens et dumt spørsmål, men er det mulig å ta årsstudium i to fag på ett år? Fant ikke noe om det på nettet, men det er vel ingenting som hindrer at man kan lese seg opp på to fag for så å gå opp til eksamen? Og får man ta 60 + 60 = 120 stu.poeng, som tilsvarer 4 karakterpoeng?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan ikke kommentere om det er mulig å ta to årsstudium samtidig.

 

Men du bør være klar over at du kan få maks 2 tilleggspoeng for høyere utdanning. Ett årsstudium tilsvarer 2 poeng, så om du tar to årsstudium vil ikke det gjøre ha noe å si for konkurransepoengene dine.

 

Kilde: http://www.samordnaopptak.no/info/poengberegning/tilleggspoeng/alderspoeng/index.html

Lenke til kommentar

Det er fullt mulig å ta to årsstudium på ett år, men det er en del praktiske problemer. For det første vil du kun bli prioritert på de emnene som tilhører den studieretningen du er tatt opp på. Du kan ha flaks og bli akseptert på de andre emnene også, men det kommer an på hvor populært studiet er. For det andre kan det fort bli kollisjoner med obligatorisk undervisning, eksamensdatoer osv.

 

Men, som har blitt poengtert, du kan maksimalt få to karakterpoeng for høyere utdanning, så da faller vel kanskje poenget bort.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det blir sterkt advart mot av alle lærere jeg har møtt på, som regel med et sukk og et rist på hodet av den naive studenten. Det er nok gjennomførbart, men de fleste går på trynet og ender opp med å ikke klare noen av studiene. Du må ta det opp med hver enkelt skole, og vurdere hva som er viktigst hvis du blir nødt til å gi slipp på ett. Blir liksom litt meningsløst hvis man står igjen med minimumskarakterer i alt. Det er mulig noen steder å gjøre noe privatist-lignende, melde seg opp til eksamen og lese hjemme. Men ved siden av et annet fulltidsstudie blir det en prøvelse, mer spesifikt av selvdisiplin.

Men, igjen, ta kontakt med den høgskolen du er interessert i, riktig person kan fortelle deg alt du lurer på.

Lenke til kommentar

Det er fullt mulig, men medfører fryktelig mye jobbing med mindre du finner et eller annet årsstudium som du enten vet mye av fra før eller som rett og slett bare er planke.

 

Rent praktisk vil du garantert få problemer med forelesninger. Dette er i og for seg ikke det største problemet, da du fint kan lese pensum på egen hånd. Det største problemet vil være å finne eksamensdatoer som ikke kolliderer. Dette må du sjekke med høgskolen/universitetet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...