Gå til innhold

NOOB: Trenger tips ang. custom vannkjøling


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har tenkt meg custom vannkjøling i kabinettet mitt, og jeg har omtrendt ingen kunnskaper ang. det. Jeg vil bruke så lite penger som mulig. Hva yter de til rundt en tusenlapp i forhold til f. eks H100? Jeg vil hovedsaklig ha custom fordi det ser veldig bra ut (ikke skyt meg). Jeg holder på å pimpe opp ett 800D, der alt skal være rødt, derfor har det tatt seg bra ut med custom. Har planer om å overklokke, at PCen er stille er ikke ett must for meg.

 

 

Har ikke dedikert GPU atm, kun CPU som skal kjøles nå, men når jeg får meg dedikert GPU, vil jeg ha vannkjøling på den og.

 

CPU: 2500k. HK: ASUS P8Z68-V/GEN3 (skal mest sannsynelig byttes ut).

 

Dere trenger ikke å grille meg, jeg vet at jeg er en liten fjortis som ikke har peiling, og ja, jeg vet at custom er tidkrevende osv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar, men det jeg lurer på er om det "holder" med å bruke rundt en tusenlapp, og hvordan den evt. vil yte og hvor mye den vil støye til den prisen?

 

Kort svar: Nei. En tusenlapp holder til en "ferdigfylt" utgave, som f eks Corsair H80, og det vil neppe ha merkbar gevinst i forhold til en god luftkjøler.

 

Skal du ha custom loop og kjøle både CPU og GPU må du nok regne med å bruke opp mot 3-4000 kr, med mindre du er lettere masochistisk og har lyst til å leve med en maskin som høres ut som en hårføner når den står på. Du ryker fort på 1000-1500 kr bare i kjøleblokker hvis du skal kjøle både CPU og GPU, og i tillegg kommer en god radiator som fort koster en tusenlapp, pluss pumpe som vil koste fra 500 kr og opp, nipler til 2-400 kr, slange til et par hundrelapper og eventuelle ekstrating du finner ut at du har lyst på.

 

Jeg har nettopp bestilt deler til en loop som skal kjøle CPU og etter hvert også GPU, og selv om jeg brukte litt ekstra på bling-faktor kostet det meg 3500 kr. Skal du ha OK kvalitet og i tillegg vil ha bedre temperaturer under last enn luft, pluss ledig kapasitet for en framtidig GPU, tviler jeg på at du kommer noe særlig under 3000 kr.

 

Som en fotnote/advarsel/whatever: Vannkjøling er ikke magisk, og du vil neppe se markante forbedringer på idletemperaturer i forhold til en god luftkjøler i et kabinett med brukbar luftflyt. Det du vil få er bedre temperaturer under belastning, pluss gevinst med tanke på støy hvis du planlegger litt og bruker deler av god kvalitet.

Endret av Raven_Heart
Lenke til kommentar

Hvis du ikke bryr deg om bråk eller temperaturer burde vel en 120 mm radiator og noe a la

være brukbart :p

 

Fra spøk til revolver: Hva du trenger avhenger av hvor mye du har tenkt å klokke og hva slags GPU du har planer om å putte i systemet, men du trenger likevel et minimum av ytelse for at ikke systemet skal bli "mettet" og sende tempen gjennom taket. En god huskeregel er minst 120mm radiatorflate pr større varmekilde, og heller for mye enn for lite.

 

Et konkret forslag kan være noe i retning av loopen jeg skal sette opp:

 

Alphacool 360 mm med 3x Noiseblocker NB-BlackSilentPRO PL1 120mm vifter Kobberradiator som også kommer med beskyttelsesplate så du ikke skrur festeskruene inn i radiatoren og punkterer den. Kjekt å ha, og den har kapasitet nok til å ta unna varmen fra en high end GPU i tillegg.

 

Phobya DC12-400 pumpe Ca like god som de populære Laing-pumpene, og en god del billigere.

 

XSPC Raystorm CPU-blokk God CPU-blokk som ikke koster all verden.

 

XSPC Dual bay vanntank Komplett med kjekk påfyllingstut, så du slipper å skru løs tanken og dra den ut hver gang systemet trenger påfyll.

 

Nipler og sånt avhenger av hvilken slangediameter du velger. Det kan derfor være en fordel å ha en viss ide om hvordan loopen skal se ut, så man unngår bommerter. Forskjellene når det gjelder slangediameter er minimale, men 3/8 tommer ID (indre diameter) er generelt lettere å bøye rundt kriker og kroker hvis du har dårlig plass.

 

Rød 3/8" ID slange Velg og vrak :p

 

GPU-blokk avhenger av hvilket skjermkort du har, og det er heller ikke alle skjermkort det finnes vannblokker til da produsentene innimellom gjør noen sære valg. Undersøk først, så er du sikker.

Endret av Raven_Heart
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...