Gå til innhold

noen som vet hvorfor man skisser med blå blyant?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fordi den blyanttypen og stort sett annerkjent som den beste som er vidt tilgjengelig i Norge. Fargen har ingenting med saken å gjøre, merket har tilfeldigvis valgt å farge alle blyantene sine blå.

Hva heterrr den???
Lenke til kommentar
hvorfor blå?? noen som vet?

Fordi du slipper å viske det ut før du scanner tegningen, men hovedsakelig fordi det er lettere å se hva som er blyant og hva som er tusj når begge strekene ikke er valører av sort.

 

Det kan i teorien være hvilken som helst farge da det idag brukes digitale verktøy til å fjerne fargen, men ren blå er en av de mer praktiske å bruke under tegneprossesen fordi ren blå er naturlig mørk, og fordi det er enklere for både programvare og tegner å skille ren blå fra hvit, enn f.eks. ren gul. I den analoge tidsalder med fotokopiering framfor laserkopiering ble blå brukt fordi den var lettere å fjerne enn andre farger med datidens teknologi.

 

"Blå blyant" er ikke en egen blyanttype. Men noen blyanttyper er bedre egnet for tegning, enn andre som passer bedre til skriving. Ordet du leter etter er bare "tegneblyant med blått bly".

 

Selv bruker jeg blypenn og bly av forskjellige farger, og skjønner ikke hvorfor disse dinosaurene holder sånn fast på blyant.

Endret av O3K
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...