Gå til innhold

Hvilken sykepleierskole er best?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan dele en generell betraktning fra søsteren min, som er Høgskolelektor i sykepleie: Unngå de største skolene. HiOA Studiested Pilestredet (Altså tidligere HiO) har visstnok lenge hatt problemer med å skaffe praksisplasser til studentene, som har ført til at noen gjennomfører sykepleiepraksis i barnehager o.l. Ikke ideellt.

 

I Oslo er det flere mindre skoler å vurdere: Diakonhjemmet, Lovisenberg og Diakonova skal visst være meget gode skoler. Søsteren min sier også mye bra om HiOA Studiested Kjeller (Tidligere HiAk), men siden hun jobber der selv bør vel det tas med en klype salt :)

 

Har veldig lyst til å høre andres tanker rundt dette. Samboeren min skal starte på sykepleie til høsten, og har fortsatt litt tid til å omprioritere studieønskene sine.

Lenke til kommentar

På generellt grunnlag så bruker mellomstore studieplassar å være ganske gode. Dei er store nok til å ha eit godt fagleg innhold, men ikkje så store at det er vanskelig å finne praksisplass.

 

I tillegg er studiemiljøet betre på små plassar. I dei største byane er det mange lokale studenter, desse studentane går vanligvis tilbake til sine gammle vennegjenger om kveldane og i helgene, dette gjer at det blir ei mykje mindre gruppe av ikkje-lokale studentar som må bygge opp studentmiljøet sjølve.

 

I tillegg så vil det på mindre plassar ofte være vanskelig for dei fleste studentane å reise heim i helgane på grunn av lange avstander eller at det er dyrt å reise. Dette gjer at nesten alle studentane vil aktivt inngå i studentmiljøet, dette gjer det enklare å organisere studentaktiviter, noke som igjen fører til eit betre studiemiljø.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...