Gå til innhold

Omskjæring, er det ikke på tide at vi tillater dette?


Anbefalte innlegg

Omskjæring, på engelsk også kjent som FGM (female genital mutilation), er en vanlig religiøs praksis i land som Somalia, Djibouti, Sudan og andre afrikanske land. I Norge er denne praksisen forbudt, Det innebærer at de omskjæringene som skjer, de må skje utenfor legale praksiser og sykehus, med alt det måtte innebære av infeksjonsfare.

 

For de som ikke liker FGM og støtter forbud, så ser jeg her at dere prioriterer et antatt mindre antall gjennomførte inngrep totalt, framfor et mindre antall infeksjoner på de som får gjennomført inngrepet.

 

En mulighet for å vri ulempene for jenter med FGM, er å legalisere mindre inngrep hvor bare kjønnsleppene kuttes vekk, og hullet sys sammen, slik at klitoris er intakt. Det vil kunne gjøre at mange foreldre velger legale FGM, fordi det blir for vanskelig å finne illegale som vil kappe vekk klitoris også, ellers må de reise til hjemlandet for å få det utført.

 

En annen mulighet er full liberalisering, og innrømmelse av at jenta er foreldrenes og ikke statens eiendom. Dette vil medføre et økt potensiale for spennende plastikkirurgi, og man vil kunne tilby FGM ved private klinikker som spesialiserer seg på vaginal styling, i stedet for å hakke løs på barn med kjøkkenkniver på et skittent bakrom.

 

Jeg mener eksisterende lovgiving er svært problematisk. Hva mener dere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å forårsake fysisk skade på et annet menneske mot deres vilje er overgrep. En baby har ikke mulighet til å uttryke sin vilje, ergo vil dette være et overgrep.

Dette kan løses ved at staten gjør unge barn til sin eiendom og setter en høyere grense for når inngrepene skal tillates, f.eks ved 10-års alder, det gjør at mange foreldre allikevel da ikke vil velge å utføre dette på et tidspunkt hvor det er begrenset hva slags uttrykksformer for vilje barna har, fordi det er mer bekvemt å gjøre det legalt.

Da har man god tid på å manipulere/ødelegge personligheten til ungene, så kan man skjære i dem med deres samtykke, men man må da også foreta noen justeringer i pasientrettighetsloven. Det vil uansett skje med samtykke, for det er neppe mange private som vil godta å beltelegge 10åringer før narkose.

Lenke til kommentar

Hvis jeg møter noen som innrømmer å ta slike fysiske valg over spebarn, så kommer jeg til å i verste fall drepe den personen. Med andre ord, hold det forbudt.

Da er det veldig mange foreldre til gutter som du vil drepe...

Faktisk vil du drepe nesten alle foreldre til gutter i hele USA...

 

Og for å oppklare kvinnelig omskjæring så er det aller meste av dette kun fjerning av klitoris hetten og er helt sammenlignbart med omskjæring av gutter. Skrekkeksemplene som man hele tiden hører om med å sy igjenn hele vagina er bare en veldig liten minoritet av omskjæringen av jenter, men allikevel er det kun dette man hører om hele tiden i media.

 

 

Forbudet mot omskjæring av jenter, men ikke gutter er veldig illustrerende for hvordan dagens samfunn behandler de to kjønnene. Hvor det visstnok er forferdelig å omskjære en jente mens det er helt greit å omskjære en gutt...

 

Og nei det er ikke ufarlig å omskjære en gutt heller:

Gutt døde etter omskjæring i Oslo

Og det er masser av gutter som senere i livet opplever komplikasjoner som følge av omskjæring.

Lenke til kommentar

Forbudet mot omskjæring av jenter, men ikke gutter er veldig illustrerende for hvordan dagens samfunn behandler de to kjønnene. Hvor det visstnok er forferdelig å omskjære en jente mens det er helt greit å omskjære en gutt...

Så hvis det ikke kan være fælt å omskjære gutter så må det i likestillingens navn være greit å omskjære jenter?

 

On topic: Jeg mener at folk stort sett skal få bestemme over seg selv og sine skikker. (Ikke dermed sagt at jeg applauderer disse skikkene eller ikke vil jobbe for at de forsvinner.) Men i min verden gjelder Kardemommeloven, og omskjæring går definitivt under å plage andre. I dette tilfelle andre som ikke er istand til å samtykke, nemlig relativt små barn.

 

Om voksne muslimske jenter eller jødiske gutter vil omskjæres så synes jeg det er helt greit, fortrinnsvis under medisinsk forsvarlige forhold, selvsagt. Det er teit, men det skal ikke være forbudt å være teit på egne vegne. Men foreldres rett til å bestemme over sine barn strekker seg ikke til lemlestelse.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Håper du innser at det du kjemper for aldri vil bli en realitet, Tom. Jeg håper du vil innse at et Norge uten innvandring ville vært det beste.

Til å lure på ting virker du ganske overbevist... :)

 

Hva hadde ellers den bemerkningen med denne tråden å gjøre? Er omskjæring uproblematisk bare de ikke gjør det i Norge?

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Hvorvidt omskjæring av guttebarn er verre en omskjæring av jentebarn avhenger jo av hvorfor en mener omskjæring av jentebarn er galt. Om man mener omskjæring av jenter er galt fordi det gjør barnets kropp til foreldrenes eiendom som de fritt kan kutte i med kniver må en da samtidig mene at det er like galt å omskjære gutter. Hvis man mener at omskjæring av jenter er galt på grunn av smertene og senvirkningene er det ikke selvfølgelig at det er galt å omskjære gutter.

 

Mener virkelig de her i tråden som er imot jenteomskjæring men ikke gutteomskjæring at foreldre kan kutte opp barna sine med kniv? Skal man da også tillate at foreldrene skjærer av guttenes brystvorter eller kosmetisk dekker over navlen?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...