Gå til innhold

Flytte operativsystemet over på en annen disk


ZiggyS

Anbefalte innlegg

Har fått meg en ny og raskere harddisk. Tenkte jeg bare skulle flytte over hele operativsystemet (Windows XP Pro) til denne disken slik at jeg slipper nyinstallering på det nåværende tidspunkt.

 

Det jeg gjorde, var å sette i den nye disken som slave på primary IDE. Deretter startet jeg opp Partition Magic og kopierte systempartisjonen over fra master-disken. Når jeg deretter startet maskinen på nytt kom det opp en boot-meny der jeg kunne velge mellom å kjøre operativsystemet fra den ene eller den andre disken. Begge fungerer fint.

 

Når jeg så koblet ifra den gamle disken, og deretter satte den nye som primary master, kommer det etter systeminformasjonen opp et nytt bilde som er helt svart, bortsett fra at det i øverste hjørnet til venstre står "PRESS A KEY TO REBOOT".

 

Hva i svarte er det som gjør at jeg ikke får dette til tro ?

Må vel være en eller annen fil som mangler på den nye disken vil jeg tro, men er det noen som har noen formening om hvilken ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må opprette master boot record på den nye disken din. Slik det er nå finner ikke bios noe OS i det hele tatt.

 

For mer hjelp se her:

 

http://support.microsoft.com/default.aspx?...&NoWebContent=1

 

http://www.cyberwalker.net/columns/sep98/090398.html

 

http://users.win.be/W0005997/GI/mbr.html

 

Tror også det skal finnes et verktøy kalt fiksmbr.exe eller mbrfiks eller noe i den dur du kan kjøre fra en bootdisk. Har brukt det selv en gang, husker ikke detaljer.

 

(Om dette faktisk vil fungere når du har kopiert over OS til ny disk vet jeg sannelig ikke.)

Lenke til kommentar

Ahhh... det var det jeg mente å huske:

 

If your system is running Windows 98, use a separate system to create a bootable floppy disk and copy the FDISK file to it. Now, boot the damaged system from the boot floppy. When you?ve booted the system to a command prompt, enter the following command:

 

FDISK /MBR

 

This will repair the Master Boot Record and make the system bootable. If you happen to be using a Windows 2000 system, you can boot from the installation disks and enter the Recovery Console. When the Recovery Console loads, you can use the FIXBOOT or the FIXMBR command to cure the problem.

 

( fra: http://www.brienposey.com/kb/repairing_the_mbr.asp )

Lenke til kommentar

Jeg har funnet ut at denne metoden fungerer best:

 

1: Koble til den nye og den gamle disken til en ANNEN PC med Windows XP.

2: Formater den nye disken med NTFS (gjør den "aktiv" når du formaterer).

3: kopier ALLE filene fra den gamle disken over til den nye. (jeg bruker Total Commander, det får med seg alt, husk å velg at den skal vise skulte filer..).

4: Nå er den nye disken klar til å settes inn. For at den skal boote må du bruke Windows XP CDen og kjøre "Recovery Console" skriv fixboot og restart maskinen.

 

lykke til! 8)

Lenke til kommentar

MBR er trolig nok synderen til dette vil jeg tro.

 

har du en Win98 oppstartsdiskett så er det den kjappeste løsningen på problemet. start opp maskinen med disketten og i dos skriv A:fdisk /MBR (var enten / eller , prøv og se hvilken som funker) og fdisk vil sette opp en fungerende MBR. funker også flott til å kvitte seg med LILO/GRUB linux boot loadere :)

 

Edit: nå skrev du at fdisk /mbr ikke fungerte mens jeg skrev denne posten.. jeje

 

har jeg forstått deg rett med at du laget ett speil av OS disken til den nye, begge fungerte fint hver for seg men når du satte inn speilet som master og gamle os disken som slave så ville det ikke lenger?

 

hva skjer når du tar ut speilet og prøver med gamle disken og omvendt?

Lenke til kommentar

Det var som pokker ! Trodde vi var inne på løsningen der jeg.

Jeg startet altså opp Recovery Console og prøvde først med "fixboot". Denne ville ikke kjøre. Maste ett eller annet om at det ikke var gyldig disk eller noe (husker ikke nøyaktig, det er litt for sent å prøve å tenke). Men "fixmbr" gikk det fint å kjøre. Det fikset den ifølge programmet. Men ikke pokker om jeg fikk startet kun med den nye disken likevel.

Men det at jeg ikke får kjørt "fixboot" betyr antekelig at ett eller annet er galt.

 

har jeg forstått deg rett med at du laget ett speil av OS disken til den nye, begge fungerte fint hver for seg men når du satte inn speilet som master og gamle os disken som slave så ville det ikke lenger?

 

Nei det er ikke slik. Når den gamle disken står som master, og den nye som slave funker det helt fint med begge operativsystemene. Problemet er når jeg bare skal ha den nye tilkoblet. Når det er kun denne som er tilkoblet (da som singel) får jeg ikke startet opp i det hele tatt.

Lenke til kommentar

OK, her var det et par gode forslag. perbe hadde riktig i at disken rett og slett ikke var satt som "aktiv". En ren forglemmelse og svært så irriterende å oppdage at jeg ikke fant ut det selv.

Det er gjort, og da komme jeg til oppstart av Windows. Men det ser også ut som eberland har riktig, for det er som han sier, jeg kommer ikke helt inn i Windows.

 

Finnes det noen mulighet for å overkjøre den kopisperren da ?

Lenke til kommentar

Hei

Spent på om dette fungerer for mandag skal jeg sette inn ny HD i maskina til sjefen. Han kjører Win. 98 kanskje enklere med den (ingen kopisperre) eller? Tenkte å bruke Norton Ghost, broblemet blir vel at hans gamle Hd er komisk liten og nesten full ikke, sikkert det er plass til N. Ghost.

Lenke til kommentar

husk at du drar med deg evt. feil og fragmentering i filsystemet når du kopier hele disken med ghost.

 

Windows 98 har ikke beskyttet systemfilene mot kopiering sånn som Windows ME og XP. Så den beste måte her er å formatere nydisken som systemdisk, gjøre den aktiv og kopiere alle filene over (med feks. total commander, ikke bruk utforskeren.. husk å velg at skjulte filer skal vises).

Lenke til kommentar
OK, her var det et par gode forslag.  perbe hadde riktig i at disken rett og slett ikke var satt som "aktiv". En ren forglemmelse og svært så irriterende å oppdage at jeg ikke fant ut det selv.  

Det er gjort, og da komme jeg til oppstart av Windows. Men det ser også ut som eberland har riktig, for det er som han sier, jeg kommer ikke helt inn i Windows.  

 

Finnes det noen mulighet for å overkjøre den kopisperren da ?

 

Jeg hadde et ghost image av en aktivert XP versjon som ikke ville logge på windows(jeg kom helt til påloggingen) Søkte litt på forumet og Windows.com og der ble det konkludert med at Recovery Console kunne fikse problemet.

 

Personlig gav jeg F*** i hel D*** og la inn en litt eldre ghost fil som ikke var aktivert. Funker bra uten SP1.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...