Gå til innhold

Over eller under trykk i kabinettet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enig med Mr. A.

Det blir ikke veldig stor forskjell uansett, det er ikke tett nok i vanlige kabinetter. Men det er en god ide å trekke inn luft gjennom støvfiltre, og la uttrekk bak være marginalt svakere slik at ikke alle åpninger blir støvsugere.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hvorfor overtrykk? Burde ikke undertrykk være det beste? Det er jo bedre å få ut all varmlufta, eller tar jeg telt feil?

 

Selv har jeg hverken over eller undertrykk. Har 6stk 140mm vifter, 3 i bunnen og 3 i toppen (inn under og ut på toppen)

 

Overtrykk er "best" - men kun i forhold til å bruke støvfiltre. Med overtrykk så kan du sørge for at det kun blåser inn i kabinettet på inn-viftene (som du kan sørge for har støv-filtre) og i alle de andre hullene i kabinettet som det vil lekke luft fra så vil det dermed bare lekke ut - og støv kan dermed ikke entre der. Resultatet er at du får veldig lite støv i maskinen gitt at du har gode filtre.

 

Hvis du derimot ikke skal bruke noe støvfiltre så er det egentlig akkurat det samme om det er overtrykk eller undertrykk. Det er ingen av de to alternativene som vil gi noe bedre kjøling. mengde luft INN må nødvendigvis være lik mengde luft UT tross alt. Hvis støvfiltrering ikke er en faktor for deg så bør du egentlig bare balansere inn og ut-vifter mest mulig likt slik at det er minst mulig motstand og trykkdifferanse som viftene må jobbe mot (og dermed få dårligere effektivitet).

 

Det som derimot ER viktig for kjølingseffektivitet er plasseringen av inn og ut-viftene. Å ha en inn-vifte rett ved siden av en ut-vifte f.eks. er lite smart. Da går jo bare (mesteparten av) luften rett inn og rett ut igjen uten å dra med seg særlig mye av varmen. Du vil helst prøve å ha inn-viftene i ene siden av kabinettet, og ut-viftene på andre siden slik at luften tvinges til å gå gjennom så mye av kabinettet som mulig - og fortrinnsvis forbi de delene som prduserer varme slik at den kan absorberes effektivt. For eksempel - om kan har et vanlig tower-kabinett og man bruker PSUens egen vifte som en eksos-vifte i topp-kab av kabinettet kan det være lurt å ha en inn-vifte et sted i nærheten av andre siden av kabinettet. Eksempelvis nede i fronten, eller nede i siden (slik at du kan blåse inn relativt kald luft direkte på en varm del slik som f.eks. skjermkort).

 

-Stigma

Endret av Stigma
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...