Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøp av ny bil


Anbefalte innlegg

Hallois

 

Vurderer kjøp av bil til rundt 300000,- Eneste krav jeg stiller er stasjonsvogn. Er klar over at det er mye å velge mellom så jeg fisker litt her på forumet da jeg ikke har så mye peil på bil.

Kjører nå rundt i en jungelgrønn Opel astra stv 1.8 elegance. Dvs at det er treverk i dashbordet i ekte plastikk.

Vil ha en bil som ikke koster skjorta på verksted.

Bmw 3 serie og Taoyota avensis er noen jeg har tittet litt på. Håper dere har noen forslag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden du alt har Opel så ville jeg kikket på den nye astraen og insigniaen, prøvekjør de. Totoyta som alle japsebiler har svindyre deler og altfor mye hardplast og trist interiør. Har lite forhold til bmw, men synes det er tungskrudd så det er ikke akkurat billig å ha på verksted. Konklusjonen er at det er dyrt å ha bilen sin på verksted uansett da det stort sett er rundt 1000-lappen i timen overalt.

Endret av Gryterett
Lenke til kommentar

Enig med Gryterett: Forsett gjerne med Opel dersom du er fornøyd med verkstedet ditt. Vi hadde Opel i mange år, og var kjempefornøyd med både prisnivå, service og kvalitet på arbeid. For prisen du nevner kan du kjøpe en ny Astra stasjonsvogn med grei motor og masse utstyr, og ha penger til overs til å dra på sommerferie!

Lenke til kommentar

Har ikke så mye å sette fingeren på når det gjelder Opel. Tenkte å prøve noe nytt.

En jeg kjenner sa at jeg burde kjøpe Saab fordi prisen er lavere nå men er litt skeptisk pga konkursen etc.

Volvo er et annet merke jeg vurderer.

Det er ikke pengene det står på men tenker på verditap. Det blir det uansett men får mye for pengene rundt 300000.

Hva med diesel?

Lenke til kommentar

Pga mye usikkerhet rundt Opel da vi byttet bil for 3 år siden, valgte vi et annet merke, og da ble alt bare elendighet. Mange feil på bilen, verkstedet klarte ikke å fikse selv de enkleste småting, bilen ble skadet når de hadde den inne, etc. Den stod på verksted 3 måneder i perioden januar-august i fjor, alt var garanti/reklamasjonsutbedringer (2008-modell).

 

Diesel eller ikke kommer an på hvor mye du kjører, og hvor viktig kjøreglede er kontra drivstofføkonomi for deg. Jeg hadde diesel på forrige bil (den som stod på verksted hele tiden), og har nå kjøpt bensinturbo, og det er noe helt annet. Man slipper å tenke på tett DPF ved mye småkjøring, motoren går nesten lydløst i forhold til diesel, drar bra fra 1500 o/min helt opp til rødmarkering på 6500, men bruker selvsagt litt mer drivstoff enn en diesel når man har det moro. Bruker vel ca 0,5 l/mil på rolig langkjøring, og opp mot 0,8 ved litt mer inspirert (men fortsatt normal) kjøring, dieselen lå på 0,45-0,7 på tilsvarende kjøring. Sjansen for feilfylling er også mindre, siden du ikke får diesel-tuten inn i bensinpåfyllingen (kom på denne etter at en kollega fylte bensin på sin dieselbil forrige uke).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Zanta, du hadde vel ikke den notoriske dårlige 1.7 CDTI til Opel?

Isåfall forundrer ikke hyppige verksteds besøk meg.

 

Har forøvrig en Astra GTC -05, må si helt ærlige at jeg ikke er helt fornøyd med den, vært litt for mye små plukk på en såpass ny bil.

Endret av Slettet+3165
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Dersom du leser innlegget mitt en gang til, ser du at Opelen var utrolig bra, og det var da vi byttet merke elendigheten startet :-)

Ah, sry :)

Lenke til kommentar

Slik det er nå, så er det knapt nok noe forskjell på hvilken bil du kjøper med tanke på driftsikkerhet og kvalitet. Det du får ekstra ved å gå for premium merkene er komfort og luksus, mye du kan få hos de andre også hvis du betaler for det.

 

Hvis du har 300 000 å bruke, ville jeg personlig gått for en firehjulstrekker fra VW/Audi kanskje Skoda. Vis du kjører litt lengre turer mer enn en gang i mnd, så ville jeg valgt en Passat (kommer kun med diesel). Hvis du vil ha litt mer kjøreglede ville jeg gått for en Audi A4 1.8TQ/2.0TQ :)

 

EDIT: Enkle grunnen til at jeg ikke hadde valgt et av de litt rimeligere alternativene er dårligere sittekomfort (vet det kommer an på utstyrspakken), samt dårligere kvalitets inntrykk (dette har jevnet seg ut i det siste)

Endret av bIsk0p
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...