Gå til innhold

ABBs ideologiske grunnstener


  

50 stemmer

  1. 1. Hva anser du som ABBs ideologiske grunnstener?

    • Kristendom
      14
    • Nasjonalisme
      31
    • Rasisme
      8
    • Hensikten helliger midlene
      18
    • Anti-islamisme
      28
    • Annet
      9


Anbefalte innlegg

Tja lurer litt på hva folk skimter utav hans skriverier, uttalelser, handlinger, etc.

 

De som har andre ideologiske "grunnstener" å komme med oppfordres til å beskrive disse, samt begrunne hvorfor man anser at disse kan tilskrives ABB.

 

Så setter jeg de inn om de kan anses som ideologiske da.

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Litt vanskelig å påpeke ideologiske grunnstener. I utgangspunktet er det snakk om en kamp mot islamiseringen av norge, og da selvsagt den konservative islamsversjonen som inkluderer sharialover. Denne kampen kjempes i europa som i norge, og det er naturlig at ulike antiislamske grupper både er forbilder og støttespillere. Tempelridderordenen er vel mer katolsk, og abb har selv sagt at om han skulle velge en religion å tilhøre står katolisismen nærmest.

 

Han drar en rød tråd mellom tempelriddernes kamp mot muslimer, portrettert bl.a i Arn filmene, via vikingenes kamper mot muslimene til dagens kamp mot islamiseringen.

 

Ser på kampen mot islamiseringen som en kamp som ikke dreier seg hverken om religion i seg selv eller rasisme av noe slag. Kampen mot islamiseringen handler om frykten for at norge skal ende opp som en konservativ islamsk stat med sharialover, kvinner i slør, og strenge islamske lover. Mange konservative islamske stater har en sammenfiltret system av religion og politikk som egentlig er to sider av samme sak.

Det vil si at landet fører en politikk som de påstår er fundamentert på islam men som i virkeligheten kun er politikk.

 

Den senere tid så har fokuset vært flyttet fra islamiseringen i seg selv og over på de politikerne som har ansvaret for utviklingen. Litt som i krigsoppgjøret i norge, hvor man dømte de som ledet nazismen og lukket øynene for mange av de som var det. For eksempel hentet usa ut mange nazister som forsket på raketter, og brukte deres kunnskaper til å komme seg til månen.

Derfor ble Ap og AuF målet, siden de er gitt ansvaret for samfunnets utvilking som antiislamiseringsgruppene sloss mot.

 

Hensikten helliger midlene er sånn sett nærmest svaret. Samtidig føler jeg at heller ikke det er presist nok. Når de allierte drepte nazister så var det ikke fordi "hensikten helliger midlene" men fordi de kjempet mot en invasjon og en fryktet samfunnsfremtid. Det samme gjør motstanderne av islamiseringen også.

De kjemper mot samme samfunnsutvikling som de allierte gjorde i sin tid, bare med forskjellige invasjonsmotstandere.

 

Det burde derfor vært en "Motstand mot islamisering" alternativ samt at katolisismen burde erstattet kristendommen eventuellt vært et eget alternativ.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Det ble "hhm" - var fristet på ett par av de andre alternativer, men grunnet for lite kjennskap til personligheten hans, får det komme etter hvert. Det er jo enda noen uker man må "lide" seg gjennom først.

Lenke til kommentar

Det burde derfor vært en "Motstand mot islamisering" alternativ samt at katolisismen burde erstattet kristendommen eventuellt vært et eget alternativ.

Lagt til Anti-Islamisme ettersom dette forsåvidt kan være urelatert til kristendommen, altså ateister kan ha samme ideer.

Uklart for meg om dette faktisk ER en av hans ideologiske grunnstener, men det er det opp til dere å avklare :)

 

Katolisisme anser jeg som en del av kristendommen og forskjellene mht Protestantisme er relativt små sett fra ett ideologisk (ikke teologisk) utsyn, derved ingen endring.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Rettet mitt svar til anti-islamisme :-)

Katolisismelinken er viktig både fordi tilknytningen til tempelridderne og fordi abb selv har sagt at han anser seg som katolikk snarere enn kristen (derav igjen at det blir feil å si at han kjemper for kristendommen).

Men ja, for folk flest så er de ulike religionene samme smørja :-)

Lenke til kommentar

Jeg kjenner faktisk rimelig godt Katolismen og kan ikke se noen STORE praktiske forskjeller.

 

Knights Templar to versjoner

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_Templar_(Freemasonry)

http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_Templar

 

Om du oppgir kilde for ABBs tro her samt eventuell forklaring i hva forskjellen ligger i er jeg fortsatt åpen for justeringer.

Lenke til kommentar

"Kilden" til abbs tro er både linken til tempelridderne og referater fra intervjuer med abb bl.a i retten.

 

Forskjellen mellom katolisismen og kristendommen er bl.a skrevet om her:

Er klar over at protestansime og katolisme er to grener av kristendommen. Kan ikke se at der er noen bekreftelse på at ABB er katolsk og ikke protestant, men det er klart han er utvilsomt kristen.

 

Om du har noen klar kilde på at han forkaster protestantismen og konverterte til Katolsime kan jeg revurdere. Ellers, takk for Monty videon

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Det ble som sagt omtalt i et av referatene hvor man gikk inn på dette, og da skal abb ha sagt at han hellte mest til katolisismen selv om han ikke gjorde dette pga det. Dette har nok også med at man definerer tempelridderne som katolske krigere beskyttet av den katolske paven.

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Tempelridderordenen

Tempelridderordenen, også kalt Tempelherreordenen, var en katolsk klosterorden med militære funksjoner. Ordenen ble opprettet av paven.

 

Forøvrig regner jeg ikke med at abb er utpreget religiøs på noe vis.

 

Forøvrig:

Vet du hva pavene sier når de møtes? Ingenting, det finnes bare en pave... :-D

Lenke til kommentar

Da har vi en til "annet" stemme, men vedkommende ser ikke ut til å ville dele med oss hva dette "annet" består i?

Jeg stemte annet, og du kan godt legge til konspiranoia som min "annet". Det er ikke hele ideologien hans, men jeg vil hevde det er et sentralt premiss. Uten breiviks konspiratorisk-paranoide verdensbilde, ingen breivik som vi kjenner ham. Endret av Salvo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Jeg stemte annet, og du kan godt legge til konspiranoia som min "annet". Det er ikke hele ideologien hans, men jeg vil hevde det er et sentralt premiss. Uten breiviks konspiratorisk-paranoide verdensbilde, ingen breivik som vi kjenner ham.

Det er trolig en faktor, men det er litt uklart for meg at dette tilsvarer en "ideologi":

 

An ideology is a set of ideas that constitute one's goals, expectations, and actions. An ideology can be thought of as a comprehensive vision, as a way of looking at things (compare worldview), as in several philosophical tendencies (see Political ideologies), or a set of ideas proposed by the dominant class of a society to all members of this society (a "received consciousness" or product of socialization). The main purpose behind an ideology is to offer either change in society, or adherence to a set of ideals where conformity already exists, through a normative thought process. Ideologies are systems of abstract thought applied to public matters and thus make this concept central to politics.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideology

 

In social studies, a political ideology is a certain ethical set of ideals, principles, doctrines, myths or symbols of a social movement, institution, class, and or large group that explains how society should work, and offers some political and cultural blueprint for a certain social order. A political ideology largely concerns itself with how to allocate power and to what ends it should be used.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideologies_of_parties
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Abb har nok flere ideologiske grunnstener som spiller inn. Anti-islamisme er selvsagt ideologien over alle ideologier. Men den inneholder nok et snev av konspiratisme og nasjonalisme, og en tro på at hensikten helliger middelet. Vil man kjempe for eget land så fokuserer man lettere på anti islamisme og da vil nyheter og samfunnsutvikling ses i et konspiratorisk lys.

Lenke til kommentar

Verden er i rask forandring og jeg tror at man også kan se på (analysere) ABB i lys av dette.

Det er kanskje illusorisk å tro at store forandringer kan skje uten friksjon.

Vi lever i et samfunn der folk har forskjellige verdier og følelser.

Jeg ser for meg en framtid for meg og mine barn der vi lever individualisert og som i en internasjonal og mobil overklasse. Dette er vel en urealistisk ide om usårbarhet.

Ikke alle har slike ideer :-)

 

Norge er blitt en del av verden og vi må ikke tro at snakk kan redde oss fra vold.

Imidlertid så tror jeg at det er farlig å drive å ekskludere og marginaliserer "annerledes"

personer og hindre dem i å bidra i samfunnet. Hadde ABB ikke blitt ekskludert

slik som han ble, så hadde han kanskje ikke blitt terrorist?

 

Jeg tror ikke at det er et stort poeng i å få definert ABB sin "ideologi" for så å "løse problemet"

med å "vinne" over denne "ideologien". En kommunist sa en gang til meg at uenighet løses

ved at den sterkeste part vinner. Sannhet og ideologi er altså i så fall et spørsmål om

*hvem* som "vinner" på forskjellige måter. Det er en kjent sak at seierherren skriver

historien og råder over sannheten - som i noen samfunn altså ikke lever sitt eget liv men

må bli forstått politisk og sosialt (kanskje som organisert løgn). Den som marginaliseres

i slike sammenhenger, og ikke føler seg som del av fellesskapet, kan kanskje se på rå vold

som eneste mulighet til å vinne fram? En kan finne mange eksempler på det i historien.

 

Jeg tror at det er farlig å kjøre fram "ideologier" om et "nytt (multikulturelt) Norge"

som følge av en slags "økonomisk revolusjon". Mange kan få fryktelige assosiasjoner

i forbindelse med dette. Internasjonalisering byr på utfordringer og dette bør kunne håndteres rasjonelt og menneskelig - og ikke som et tabutema - og helt uavhengig av ABB.

Endret av runeki
Lenke til kommentar

Med fare for å slippe løs all mulig konspirasjonsteorier, anses frimurerlosjen og tilknyttede tempelriddere som å ha noen ideologi, eller anses det bare som en old boys club?

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry

http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_Templar_(Freemasonry)

 

Det ser jo us som om han har trukket endel inspirasjon fra dette i sitt manifest.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Både frimurerne og tempelridderne har massevis av losjer og utbryterorganisasjoner osv så det er umulig å si noe veldig generelt. Man må spesifisere hva og hvem man mener, og da er det straks hemmelig.

 

Det man kan si, er at begge er en reise i en personlig utvikling hvor man få med et innsyn i samfunnets tannhjul og maskineri innenfor et trygt samhold og felleskap.

 

Mange har startet opp antiislamske tempelridderorganisasjoner med fokus på kampen mot muslimene i jerusalem, bl.a vist i arn filmene. Dette er utbrytergrupper og folk som har dannet egne greier langt på siden av de offisielle. Man får et innblikk i dette ved å lese om bl.a

Saladin: http://en.wikipedia.org/wiki/Saladin

Battle of Hattin: http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Hattin

osv

 

Tempelridderordenen abb tilhører blir litt som om to fjortenåringer staretr en pc klubb på et gutterom og så benekter man dens eksistens fordi microsoft ikke kjenner til den og de ikke har egen hjemmeside.

Lenke til kommentar

Vil man kjempe for eget land så fokuserer man lettere på anti islamisme og da vil nyheter og samfunnsutvikling ses i et konspiratorisk lys.

Vil man kjempe for eget land så fokuserer man på det virkelige problemet: kirken og kristendommen. Islam er bare en flis i fingern i forhold. Når ABB selv var både frimurer og kristen så sier det seg selv at han ikke ville sloss for, men mot Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...