Gå til innhold

FRP's syn på symbolske plagg offentlig?


Anbefalte innlegg

Hei

 

I morgen skal jeg debattere for Frp i samfunnsfagtimen og jeg trenger litt hjelp og veiledning. Sikkert mange som er gode på politikk her.

 

Hva mener Frp om at innvandrere (hovedsaklig) bærer religiøse og symbolske plagg/effekter offentlig, altså på skole og på jobb.

 

Et eksempel som egentlig taler for alt: hijab i politiet - hva mener Fremskrittspartiet om dette?

 

Håper virkelig på noen svar, her ganske hjelpesløs her jeg sitter. Tusen takk for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei og takk for at dere svarer

 

Jeg tenker mest på hijab, burka og niqab.

Google is your friend:

 

hijab:

https://www.google.no/search?rlz=1C1ASUT_noNO464NO464&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=hijab+site%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.frp.no

 

burka:

https://www.google.no/search?rlz=1C1ASUT_noNO464NO464&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=burka+site%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.frp.no

 

niqab:

https://www.google.no/search?rlz=1C1ASUT_noNO464NO464&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=niqab+site%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.frp.no

 

Kort oppsummert så er de mot det. Ihvertfall i de offentlige på skole og som uniform for offentlige annsatte.

Lenke til kommentar

Er du sikker på dette flesvik? muligens det varierer lokalt ift land da, men slik jeg har forstått det på det jeg har hørt er at hijab(eller var d burka? o0) etc som plagg for en skoleELEV er ok, men som er lærer eller politimann er uakseptabelt.

Noe jeg forsåvidt er 100% enig i, uten at det har noe å si.

 

Det er viktig å skille mellom offentlige stillinger og annet.

Lenke til kommentar

Nei da. Også skoleelever i grunnskolen.

 

F.eks fra den første linken min;

Ut fra de premissene som er skissert i den foregående teksten har FrP på Stortinget fremmet forslag om forbud mot hijab (og andre utpreget religiøse plagg) i den norske grunnskolen, herunder også ungdomsskolen, samt bruk av burka og lignende heldekkende plagg i den videregående skolen.

http://www.frp.no/Forbud+mot+hijab+i+skolen.d25-TwtDGYl.ips

Lenke til kommentar

Dore123m: sakligheten kan du bedømme selv, men saken er faktisk at over de siste årene har Norge (ikke bare Norge, men Norge spesielt) hatt en slik anti-rasisme og anti-kulturhat og anti-altSlikt kampanje, at de har skapt mer rassisme.

Det jeg mener med dette er at folkene på stortinget er så livredde for å fornærme en annen kultur, og er så fokusert på å være politisk korrekte at de blåser en lang linje i alle premisser de har bygd loven opp på, om det plutselig innblandes "muslim" eller "utllending" i saken, jeg klandrer og VG og deres fryktelig jakt på alt-feil-som-kunne-blitt-sagt.

 

Nå er det slik at om en politiker skulle sagt det du sier der, ville alle andre gjemt seg bak pultene sine, puttet hendene i ørene og ropt ut "lalalalalla".

Ikke fordi dem er uenige, men fordi å støtte noe slikt kan bety ENDEN på karieren din (dette kommer selvfølgelig ann på hvilket parti du er med i)

Bare se på alle latterlighetene, om en politiker blitt tatt inn til avhør hos politiet for anklagelse for prostitusjon, kommer han på jobb neste dag og får avskjedsbrev.

Ikke bare mener jeg at prostitusjon "ikke er så ille" (det er egentlig HELT irrelllevant i denne saken), men fyren får fyken PGA EN ANKLAGELSE, altså hva om det viste seg at politiet tapte saken etterpå?

 

Politikk er nå delt opp i 3 grupper hvorav den mektigste (ap og alle disse) er en haug med feiging og nikkedukker, livredde for å gjøre store endringer, livredde for å ha en enste mening som skulle skille seg ut, livredde for at en invadrer skulle snuble på skorsteinen i gata mens han raner juvelbutikken.

 

Gruppe nummer 2 er dem som skriker ut mot dette, dem har desverre ingen makt, og om dem hadde hatt makten skal vi ikke se bort ifra at de hadde avlatt å bruke den for det om, det er ikke akkurat "revolusjonærer" vi har på noen talebukker nå til dags.

 

Den siste er dem som ikke kommer frem i media, og det burde de ikke heller, fordi de har så få stemmer at makten er neglisjerbar, dette blir en spredd gruppe, noen er muligens wacko's noen er muligens de som kunne forandret dette, men grunnet meget spesifikke eller ekstreme meninger vil de aldri nå frem.

 

PS: dette er foresten IKKE innvadrerenes feil, værtfall ikke som gruppe, det er heller alle andres, jeg liker spesielt å dra frem mgp eksemplet, hvorav en så liten kommentar ble blåst opp ut av proposjoner, og ikke til noen som helst tid hørte vi noen på tv skrike ut om hvor ufattelig latterlig det var å ha så mye diskusjon rundt en SÅ LITEN bagatell.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor skal ikke jeg få lov til å ha på meg lue inne på skolen når innvandrere får lov?

 

jeg vil ha et godt og saklig svar.

Det finnes det ingen god grunn for.

 

Grunnen til at lue ikke er lov er nok grunnet gamle normer og regler rundt respekt for læreren.

 

I gamledager skulle man liksom ikke komme inn i stua uten å ta av seg lua...

 

I dag ser jeg ingen grunn til at man ikke skal få lov til å ha på lue, og det er også greit at man bruker hijab og slikt. Men det viktigste er at det likestilles. Diskriminering skaper rasisme.

Lenke til kommentar

Hvorfor skal ikke jeg få lov til å ha på meg lue inne på skolen når innvandrere får lov?

 

jeg vil ha et godt og saklig svar.

 

Hvis du blir nektet å ha på deg lue samtidig som at andre i klassen får bruke hodeplagg, synes jeg du burde ha på deg lua i protest og kalle dette for forskjellsbehandling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...