Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Samboeren var utro


Anbefalte innlegg

For å gjøre en lang historie kort..

Så har jeg og kjæresten vært samboere i snart to år. Et supert forhold, med lite tull og vi er på en måte hverandres beste venn :-)

 

Ei helg for ei stund siden var jeg borte på dagen, og kjæresten var hjemme. Ble uenig om en liten filleting på melding, og komfliktsky som han er så overreagerte han (han trodde jeg var surere enn jeg var), og "stakk av" til en kompis som bor et par mil unna før jeg kom hjem.

 

Jeg tok ikke kontakt med han den kvelden, før jeg ringte kompisen neste ettermiddag. Da hadde kjæresten tatt fly til hjemstedet vårt som er 60 mil unna (bor her pga jobb og studier), uten å si fra til meg.

 

Fikk ikke kontakt med han før tre dager etterpå, da visste jeg at han hadde vært ut på russefest med noen venner samme kveld som han kom oppover. Spurte han direkte om det hadde skjedd noe på festen, som roting etc. Nei, ingenting hadde skjedd sa han.

Hele uka hadde vi "normal" kontakt, og han angret og ville komme ned igjen, men hadde ikke penger. Fredag kom og hu han bodde til (som er en felles venninne) ringte meg, da var de begge ute på en stor fest igjen. Greit i utgangspunktet for meg det. Men så spurte jg henne, om han hadde gjort noe dumt den kvelden, ettersom han ikke svarte meg når jeg prøvde å ta kontakt. Ja, han hadde rota med (la oss kalle henne Mari), men ikke noe mer enn klining, da hu. Okei tenkte jeg, så spurte jeg om den festen de hadde vært på tidligere den uka, og hu svarte at de hadde rota der også.

 

Jeg spurte om jeg fikk snakke med han over hennes telefon, men etter hu hadde snakka me han, så ville han heller ringe meg dagen etterpå når han var edru. Jeg hadde egentlig fått litt nok allerede når han reiste uten å si fra til meg, men trodde på at det kanskje kunne løse seg, siden vi har hatt et så og si problemfritt forhold og har hatt det fint.

 

Han ringte utpå mårran dagen etterpå, første gang jeg pratet med han over telefon på en uke forsåvidt. Hørte på han at han var kjempelei seg (han legger seg sjelden flat, skyr heller komflikten ved å "angripe" tilbake), men nå hadde han så dårlig samvittighet. Han ville komme ned og snakke med meg, om han så måtte dra igjen samme dag om jeg ville det, men han hadde mulighet til å sette seg på et fly om et par timer, om det var greit for meg. Jeg sa jeg ville tenke på det, for jeg har hatt problemer med å stole på han tidligere etter et par "nesten-rotinger" på fylla, og at han har vært utro med sine ekser flere ganger tidligere i fylla, han mister liksom bedømmelsesevnen på fylla og glemmer at han har dame..

Jeg fant også ut at han hadde snakket med henne hele uka, gjennom hele dagene, på facebook. Om alt og ingenting, og han sa han ville bli kjent med henne, og hvor tent han ble på henne, at hun var pen og inviterte henne på vors og at hun skulle komme dit og dusje med han osv. Det var dette jeg reagerte på.. For da var han jo faktisk edru!

 

Det endte med at han kom ned samme dag. Vi er venner, har ikke kranglet, men fortalte han at det var best vi var venner. Jeg vet ikke om jeg kan komme over det, og om jeg kan stole på at noe lignende skjer igjen.

Han har vært her nå i noen dager, for å bli enig om litt saker og ting, og vi er tilbake til normalen, uten at vi er sammen..

Han har sagt han er villig til å gjøre hva som helst for at vi skal være sammen igjen, om det så skal være parterapi, han skal kutte ut å drikke alkohol helt, osv osv.

 

Innerst inne er jeg jo glad i denne fyren, og har et håp at han virkelig er villig til å forandre seg. Han er oppriktig lei seg, han har grått et par kvelder hvor vi har snakket om at det er slutt osv, og det er sjeldent denne fyren gråter..

Skal jeg godta dette? Vi ble jo aldri enig om at det var slutt mellom oss når han dro, men han har forklart det som at han trodde det var over mellom oss for alltid og ble "desperat" og redd for å plutselig være singel igjen, så han tok til det første og det beste han fant.. Han sier han ikke var interessert i hu egentlig, og tok initiativ til å skrive til henne på face at han ikke ville ha noe mer med henne og gjøre og at han var i en sårbar situasjon, og at det ikke burde skjedd i det hele tatt. Hun maste på et svar når hun hørte han hadde dratt tilbake hit, og ble lei seg når han "dumpa" henne..

Så skal jeg ta det som at det var slutt når det skjedde? Og at han faktisk gjorde dette fordi han var lei seg fordi det var slutt mellom oss? Kan jeg kalle dette utroskap i det hele tatt?

 

Har tenkt på å dra på byen med han i helga, og være helt åpen for hva som kan skje. Se hvordan han er i fylla denne gangen, viser han tegn til å være mer interessert i andre jenter, så dropper jeg det hele med en gang, men det er jo en mulighet for at han virkelig vil skjerpe seg.. Blir på en måte en test for min egen del..?

 

Ser forsåvidt at denne "korte" historien min, ikke ble så kort likevel, men håper dere får litt innsikt i saken min..

 

Hva tror dere? Hva hadde dere gjort i denne saken? Trenger noen nye øyne til å se på denne saken, om det er jeg som er gal, om det er min feil, osv..

Endret av weak
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sånn ca hvor gamle er dere?

 

Må si, det virker som at han typen er litt håpløs på dette punktet. Hvis dette er noe han har gjort flere ganger, og i tillegg over lengre tid denne siste gangen så vet jeg ikke helt hva jeg hadde tenkt. Men om man er i stand til å tilgi utroskap varierer nok en god del mellom personer.

Lenke til kommentar

Siden han var på en russefest antar jeg at han er relativt ung, og du også.

 

Jeg ville ikke stolt på han, hvis jeg var deg. Det at dere krangler betyr ikke nødvendigvis at dere slår opp. Det er ikke slutt etter en krangel etter 2 år i ett langt og godt forhold (som du beskriver det ihvertfall).

Det virker heller som en dårlig ''unnskyldning'' på hans dårlige oppførsel.

Men en ting som var litt uklart for meg; har han vært utro mot deg med sine ekser, eller har han vært utro mot sine ekser?

 

Hadde jeg vært i din situasjon så hadde jeg ikke klart å fortsette, rett og slett, men det er nå meg, du må finne ut av hvor langt du ønsker å strekke deg. Er du også helt sikker på at ''testen'' blir noe særlig ordentlig når han har deg til stede? Husk at kjærlighet er ikke nok får å få ett forhold til å fungere!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, han er ikke russ selv, men var på en felles utendørs russefeiring. Han er 23 og jeg er 21. Han var utro mot sine ekser, men ikke med meg nei.. Eller med sine ekser mot meg, hvis det var det du trodde.

 

Han har vært på "kanten" med meg i nærheten på fest flere ganger tidligere, glemmer liksom at han har et fast forhold og at han kun skal holde seg til en..

 

Er fult klar over at det er mer enn kjærlighet som skal få et forhold til å fungere, det er derfor jeg er usikker..

 

Men at han virkelig har satt seg ned og unnskyldt seg, hatt dårlig samvittighet, og er villig til å gjøre hva som helst for at det skal fungere og vi skal være sammen, det er det som får meg til å tenke..

Lenke til kommentar

Men at han virkelig har satt seg ned og unnskyldt seg, hatt dårlig samvittighet, og er villig til å gjøre hva som helst for at det skal fungere og vi skal være sammen, det er det som får meg til å tenke..

 

Du må selv vurdere om risken er verdt å ta. Jeg selv hadde nok ikke klart det.. tanken på at han hadde vært borti ei annen mens han lovet å være meg tro hadde blitt for sterk, men det trenger ikke å være det samme med deg.

Hva er det du føler om det at han faktisk har vært utro? Føler du at han er ''verdt'' å ta sjansen på?

Lenke til kommentar

Jeg blir rett og slett ikke enig med meg selv. Tenker jeg for mye på det som skjedde med denne jenta (som jeg forsåvidt også kjenner ganske godt), så blir jeg fryktelig lei meg. Men hvis jeg "glemmer" det og ikke tenker på det, så er han verdt å satse på.. Men jeg må vel godta å leve med dette, hvis det skal bli et sunt forhold, ellers vil jeg nok ha mange nedturer..

Lenke til kommentar

Hva jeg hadde gjort? Vært stolt. Du har en type som ligger rundt. Det betyr at han er attraktiv nok til å ligge rundt. Bare det må vel fortelle deg at du har en statusmann, og at det bedrer din egen status. Tenk på det, er det ikke det dere damer vil ha?

 

Hehe, hadde jeg tatt dette forholdet usæriøst så hadde det vel vært reelt, men når jeg vil ha et særiøst forhold og ha kjæresten min for meg selv, så er vel heller det et minus.. :) Blir vel en udelikat person neste gang, som ingen andre vil legge fingrene på, haha!

Lenke til kommentar

For å gjøre en lang historie kort..

Vær så snill ikke skriv det når du gjør helt det motsatte.

 

Okei, beklager så mye. Tenkte jeg kom til å klare å skrive det kortere enn jeg gjorde, men kunne også skrevet med en hel del andre relevante ting, så dette var faktisk kortversonen ;-)

Takk som henger deg oppi slike OT-ting forresten.

Lenke til kommentar

Herregud for noen råd. Seriøst, "vær stolt"? Fyren oppfører seg som en liten drittunge som skulle hatt en real omgang juling. Hvem faen gjør sånt mot kjæresten sin?

 

Det er en ting å ligge rundt når du er singel, men har du kjæreste så har du kjæreste. Dette hadde jeg aldri funnet meg i. Håper du dumper han. Faen for en idiot.

Endret av Mannetøs
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Man "glemmer" ikke at man har en partner, uansett hvor full man er. Har aldri, i hele mitt liv glemt at jeg har kjæreste når jeg har drukket, jeg vet også hva jeg gjør - der og da. At bedømmelseevnen svekkes ved stort inntak av alkohol er vell noe de fleste her kan skrive under på, men man glemmer ikke. Man vet meget godt hva man gjør.

 

Jeg hadde gått fra han på dagen. Utroskap er uakseptabelt, enten det er klining, sex eller hva det nå skal være. Man vet veldig godt hva man gjør, når man gjør det - så man får stå for det man gjør. Uskyldig flørt går an, sålenge begge vet hvor grensen går.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Man "glemmer" ikke at man har en partner, uansett hvor full man er. Har aldri, i hele mitt liv glemt at jeg har kjæreste når jeg har drukket, jeg vet også hva jeg gjør - der og da. At bedømmelseevnen svekkes ved stort inntak av alkohol er vell noe de fleste her kan skrive under på, men man glemmer ikke. Man vet meget godt hva man gjør.

 

Jeg hadde gått fra han på dagen. Utroskap er uakseptabelt, enten det er klining, sex eller hva det nå skal være. Man vet veldig godt hva man gjør, når man gjør det - så man får stå for det man gjør. Uskyldig flørt går an, sålenge begge vet hvor grensen går.

 

TS her. Du har et godt poeng! Fant også ut at han hadde sittet å snakket med en av eksene sine over facebook, hvor han ville møte henne igjen osv. Han hadde ikke snakket med henne på over et år, men akkurat denne uka hadde han snakket masse med henne, og møte henne? De har ikke treftes /vært omgangsvenner på hvertfall 3 år.. Bare en mistanke, men akkurat nå er vel alt en mistanke i mitt hode..

Lenke til kommentar

Vell, du burde forklare han at ekser er no-go (selvfølgelig må han få ha kontakt med eksen om de har barn ilag). Skjønner han ikke det, og respekterer han ikke det - så sier det utrolig mye om han. Spør han, på hvilket behov han trenger å ha eksen sin i livet sitt når han ikke har barn (eller noe annet som gjør at de ha kontakt) med henne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...