Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Beskjæring av trær og sneiper som brenner hull i tak


Anbefalte innlegg

Vi bor i et skrått terreng og har øverst på våres tomt 2 terrasser side om side.

 

Over oss helt ut på kanten av eiendommen står nabohuset , disse har en kjellerleilighet som de leier ut. Og nå idag så ble trærne som står på våres eiendom kappet toppene av , toppene som står igjen er nå på nivå med gulvet i kjeller leiligheten til naboen.

 

Vi på våres side har stor verdi av trær som vokser opp i skråningen mellom husene , de skjermer mot innsyn til våres terrasser.

 

Har de lov å gå løs på våres trær?

 

Hva etterspill kan de bli ?

 

Samme nabohus er også ansvarlig for at det er havnet sigarett sneiper på taket våres , taket til uthuset til terrassen. Det er blitt svi merker og hull på noen av tak elementene. Laget av sotet plast.

 

Jeg mener han skal erstatte tak platene og samt tillate oss å oppgradere fra plast til metall siden problemet eksisterer.

 

Hvordan kan jeg kreve han for dette ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Det at han har gått på tomta di, og tatt toppene på trærne, har han INGEN rett til! Nå vet jeg ikke hva som står i regelverket hos kommunen din, men uansett så skulle han tatt det opp med deg først! Du kan faktisk anmelde dette..

Jeg personlig kjenner jeg blir sur på naboen din som tar seg slik til rette, og hadde gått direkte på døren hans.! :realmad::wallbash:

Anbefaler deg å kjøpe en pose med feks nepefrø å kaste på plena hans!

 

Det med taket kan jeg ikke med sikkerhet svare på.. Men mens du står på døra til han så ta det opp. si det som det er at leieboeren eller han har kastet sneiper ned hos deg som har ødelagt taket, og om han er intr. i å dekke kostnadene på skadene. evnt, om du går å anmleder trefellingen, så hør hva polkagrisen sier :)

 

Søk på Naboloven på Lovdata.no og se på http://www.paragrafen.no/?id=60

Står vell det meste der, men jeg hadde trampa på døra til han!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Man har ikke lov til å hugge trær på andres eiendom uten tillatelse.

 

Naboen din har altså tabbet seg ut. Hvorvidt du kan kan kreve erstatning kommer antakelig an på om naboen hadde rett til å kreve trærne hugget/beskjært.

 

Litt om mer om naboloven og trær fra Google:

http://www.advokathe...er/naboen-traer

http://www.treetsven..._Naboloven.html

http://www.vg.no/din...hp?artid=561801

 

 

Når det gjelder sneipene forstå jeg ikke helt hvordan de kan skade taket så kraftig. Men hvis du kan dokumentere hvem som har forårsaket skaden kan du kreve erstatning. (Merk at hvis det er naboenes leietakere som kaster sneiper er det dem du må gå etter.) Du kan ikke kreve noen "oppgradering" av taket.

 

Jeg tviler på om politiet vil bry seg med dette, men du kan jo alltids gjøre et forsøk. Hvis sneipene brenner seg gjennom taket (!) høres jo det ut som en brannfare. Det vil de kanskje ta mer alvorlig en skadeverk på noen trær.

Lenke til kommentar

Har trærne blitt toppett uten at han hadde rett til det (og det hadde han nok ikke) kan du faktisk kreve en temmelig høy erstatning.

 

Dette blir vurdert ut i fra skjønn, men jeg har hørt om bøter/erstatning på opp til 100 000 kr.

 

Topping av trær er forresten ikke beskjæring, men voldtekt.

Endret av Må jeg?
Lenke til kommentar

Taket jeg har er laget av gjennomsiktig sotet plast , i type bølgeblikk utførelse/fasong.

 

Sneipene som er blitt kastet på taket har smeltet og laget merker noen steder og andre steder blitt små hull som det lekker vann inn gjennom.

 

Jeg kan selvfølgelig bytte taket til nye tilsvarende plater , men jeg er fremdeles like mye utsatt for sneiper og brannfare. Det er derfor jeg lurte på om ikke det var naturlig å få byttet til metall tak. Kostnaden er omtrent den samme. Vil bli dyrere for de skulle sneipene en vakker dag brenne ned hele terrassen min.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...