Gå til innhold

Trenger hurtig hjelp! wpa, wpa2


Anbefalte innlegg

heisann.. Tideligere har vi hjemme hatt sikkerhet der en må godkjenne alle sin mac adresse før de kan komble til nettverket. Nå skulle jeg endre dette til passord, wpa for å kunne støtte flere enheter. Dette gikk helt fint til jeg ble nysgjerrig uten nødvendig kunnskap og valgte wpa2 inne på routeren. Da jeg trykket apply, så falt jeg ut, og fikk dermed ikke koblet meg tilbake til wpa, fordi, ja fordi jeg ikke kunne bruket nettverket. Feilmeldingnen var et rødt kryss ved nettverket, der det sto noe med at dette systemet ikke var godkjent eller noe... nå har jeg koblet meg til via kabel, men jeg lurte på om hva jeg måtte gjøre for å få koblet meg til routeren igjen, og fikse på dette? må routeren være påslått? for da trenger jeg flere kabler.. må ledningen min kobles dirrekte fra routerer til pc? (er koblet til modemet nå...) for da trenger jeg lengere kabel.. all hjelp er nyttig! takk!

 

Tormod

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skal holde å endre pålogging i PC. Slett tilkoblingen til ditt trådløsnett (nederst til høyre på oppgavelinjen i Windows). Legg så til det på nytt.

Alternativt kan du høyreklikke på nettverksnavnet, velge avansert og kryptering.

 

Siste utvei er å logge inn på routeren med nettverkskabel og gi trådløsnettet ny SSID.

 

Hvis du har hatt filtrering på macadresser tidligere, så kan det være lurt å resette routeren. Da vil du bli kvitt evt sperrer på mac. Forøvrig er WPA eller WPA2 og en god nøkkel løsningen. Macadresse med blokkering er intet hinder for en hacker...

Lenke til kommentar

greit. Jeg resatte routeren, og da gikk den tilbake til defaut instillinger jeg fikk koblet meg til etterhvert og fikset WPA sikkerhet. da gikk det egentlig helt greit, internetten var bare litt treg. Så i dag, sluttet "wireless" muligheten å virke. Er det noe jeg burde gjort etter at jeg resatte den, som å laste ned noen drivere den trenger eller noe? Setter pris på hjelp.

 

Tormod

 

Edit: selvfølgelig må jeg det..... >< tror jeg klarer å fikse det nå

Endret av Crex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...