Gå til innhold

Garmin Oregon 550t opplastningstrøbbel


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har handlet Garmin Oregon 550t og har problemer når jeg skal laste opp spor til garmin connect.

 

Enheten blir funnet, og jeg trykker på last opp... Men så ser det ikke ut til at det skjer noe mer. En runding står å snurrer i evigheter.

 

Har også Edge 205 fra samme produsent hvor alt fungerer smertefritt.

 

Pc og GPS er helt oppdatert.

 

...noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Du skriver ikke noe, om hvilke kartfiler du skal laste. Er det kart fra Statens karverk, så burde det gå greit ved å bruke medfølgende MapSource programmet. MapSource følger med når du kjøper et av Statens kartverks kart. Men forsøker du å laste Google Maps (uten MapSource), eller andre lignende kart, har jeg ikke forsøkt dette. Da er det sikkert andre som kan hjelpe. Men det kan være lagt inn en "sperre", av Bellanor.

Endret av geco5
Lenke til kommentar

Takk for svar! - Her var jeg nok ikke helt klar. Det er nemlig ikke kart jeg skal laste opp, men sporene som er laget på tur. Disse overføres til Garmin Connect (connect.garmin.com) slik at man har god oversikt over alle aktiviteter.

 

for ordens skyld; Oregon 550t har forhåndsinnstalert "Recreational map of Europe".

 

Fortsatt rimelig nybegynner på Oregon, og har lest mye om MapSource etc, men har ikke tatt det i bruk da jeg ikke ser poenget. Alt lagres jo oversiktlig og fint på garmin connect.

 

 

Kan legge til at jeg har klart å laste opp spor et par ganger.. men i det siste har det vist seg å være umulig.

Lenke til kommentar

Har aldri benyttet Garmin Connect og det forhåndsinnlagte kartet er lite interessant for meg. Men jeg har aldri hatt problemer med å frem "sporene", etter en, eller flere turer på GPSen. Og overføring til MapSourse går greit! Der kan du lagre enkelt turer, eller en samling av alle turer. MapSource er laget av Garmin og for hånholdte GPSer. En annen ting med MapSource, er at du kan se kartene dine på en PC skjerm og du får bedre oversikt til planlegging av turer. Du kan lage spor/turer på forhånd og laste turen over til GPSen. Og mye mer, så jeg ser ingen mangler ved dette programmet. I alle fall ikke til mitt bruk, som fuglejeger i hele Norge og noe i Sverige. Det kan jo hende at denne programvaren er bedre tilpasset. Men jeg vet ikke nok om dette. Du får sjekke instruksjonsboka igjen! Kan jo hende du har glemt noe. :)

 

Jeg har i alle fall aldri hatt noe problem med hverken den gamle e-trax (20 - 25 år gammel), eller den nyeste GPSen Dakota 20. Den siste, ble vurdert opp mot Oregon 550 da jeg kjøpte min Dakota. For meg så så det ut til, at de hadde samme funksjoner (minus en, eller to, jeg ikke syntes var interessant), grafikk og samme programvare. Men min, med noe lengre batterikappasitet! Muligens på grunn av en noe mindre sjjerm/display. MIn bror kjøpte en Oregon 550 for et år siden. Men jeg tror ikke han tar vare på gamle "spor", så det har nok lite hensikt å spørre han. Kanskje noen andre her kommer med løsningen, hvis du ikke finner den selv.

 

 

Lenke til kommentar

Godt å få innsikt i MapSource. Har hatt edge 205 (sykkelgps) i mange år, og når denne kom fulgte det med en PC applikasjon for opplasting av turer etc. Ble lite brukt da jeg vurderte det som veldig tungvindt (tror ikke det var MapSource det het). Når jeg gikk til innkjøp av oregon snublet jeg samtidig over garmin connect. Synes det er herlig at alt foregår på nettet. Fine rapporter, fine google/bing kart osv. Fleksibelt i forhold til at man ikke trenger en spesiell pc også. Skjønner at vi har forskjellige behov, men gamin connect er å anbefale (uten at jeg foreløpig har testet MapSoruce).

 

Har også funnet ut at de medfølgende kartene er tynne. Nysgjerrig; Hvilke kart bruker du?

 

Har siklet på topo, men bor mitt i ett skille, og må dermed kjøpe flere kart. Har ikke helt bestemt meg om det er verdt det enda.

 

Finnes det gode alternativer til TOPO (1:50 000 eks) som tar for seg hele norge? med stier osv?

Lenke til kommentar

MapSource har et utall av muligheter og det blir for mye å skrive om her. Men kan nevne, at du også kan skrive ut kart. Endre oppløsning (sparer plass), endre målestokk, søke på plasser/steder. Lage kart, rundt et sted. Og mye mye mer.

 

Jeg har alltid med meg kart og kompass, i tilegg til GPSen. Og etter at jeg kjøpte Dakotaen, har jeg ved flere tilfeller skrevet ut kart i A3, på en av mine skrivere. Kartet ser da ut som et ordinært tropografisk kart, med samme farger og samme detaljeringsgrad. Bakdelen er at A3 dekker i enkelte tilfeller ikke hele området og jeg må skrive flere deler av kartpakken. Ved å skrive ut kart hjemme, slipper jeg å søke etter papirkart i lokalmiljøet. Det hender jeg ankommer et sted og hverken bensinstasjoner, eller butikker er åpne.

 

Du skriver noe om at dine kart er "tynne"! Hva mener du med det? Jeg bruker Topo Pro kart og de er i 1: 50 000 Dette er de beste kartene, men de er dyre. Dette er de samme kartene, som Statens Kartverk selger som Tropografiske kart. Det er en kartverson som inneholder hele Norge, men den er ikke i 1:50 000 og for meg ubruklig. Selv kartene jeg bruker, er marginale, da det kan skjule seg småkuppert terreng, som ikke vises på kartet. Tellekurvene er jo på 20 meter. Og jeg har vært i flere områder, der det ser relativt flatt ut på kartet. Men så går terrenget opp og ned (hauger og forsenkninger) i flere kilometer. Da tar det lengere tid å gå.

 

Det finnes kart med ennå større detaljeringsgrad, for enkelte områder i landet, men jeg har så langt ikke kjøpt dem. Tror de er i 1:20 000. Se Bellanor!

 

En kartpakke for hele Norge, i 1:50 000 er nok for mange GB, til å få plass på en minnebrikke. Norge er delt opp i 20 - 25 kartpakker. Jeg har lastet over 11 kartpakker på minnebrikken, som er i min GPS nå. Husker ikke, om jeg får lastet inn flere. Men det er enkelt å skifte ut kartene og en har jo mulighet for å benytte to minnebrikker, hvis det er ønskelig.

 

Det finnes alternativer til kartene jeg har nevnt over, men det er en 2 -3 år siden jeg søkte etter dette, så jeg husker ikke så mye av det. Men jeg søkte etter "kart" på "nettet" og kom over noen alternative muligheter. Og hvordan de kunne benyttes på GPSer. Men et av alternativene var Google Mapps. Ikke like bra som de norske kartene, men kanskje ok, til ditt bruk. Du får se på det og det kan ha kommet flere muligheter i dag. Det var også en gruppe friluftsfolk (her på Østlandet) som hadde samlet sammen kart, for store deler av dette området, som var bra. Kanskje dette har spredd om seg og at det er slike kart også for ditt område. Men, søk litt rundt så finner du kanskje noe.

Endret av geco5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...