Gå til innhold

Bærbar eller stasjonær?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva er det du har tenkt til å gjøre med den?

Laptop må du ha (og du får vanligvis et obligatorisk tilbud) på videregående i dag.

 

Det du spørsmålet du må stille deg selv er om du vil ha:

  1. En svak, men lett flyttbar PC
  2. En kraftig, men lite flyttbar PC

Om du er 14-15 år ser jeg ingen grunn for å gå for en bærbar nå når du får en på videregående du bruke, om du er over 18 år burde du ha egenskapen til å ta en vurdering på hva du trenger/ønsker selv ;)

Endret av arni90
Lenke til kommentar

Hvis du for eksempel bor borte, og flere ganger i året flytte på pcen til lan/hjem/kamerater osv. gå for en god bærbar. Men om du ikke har behov for å flytte på pcen flere ganger i året, gå for en stasjonær pc. Skal selv gå til innkjøp av bærbar pc, slik at jeg slipper å drasse med meg min stasjonære, skjerm og utstyr. Da trenger jeg kun, en sekk med den bærbare og utstyr og en skjerm ved siden av. Så mye lettere =)

Lenke til kommentar

Takker for svar :) jeg er 14 år og pcen skal jeg bruke til spilling, internett skype, se tvserier, YouTube. Ja det meste egentlig. Har en bærbar fra før som jeg bruker, men har selvsagt klart å ødelegge USB-portene (etter jeg dro ut pcmus, datt det ut en del så de ikke funka lenger) og den har begynt å bli litt treig. Bruker den til vanlig og funker i hvertfall, men hadde vært fint med en god pc som takler spill som minecraft, gta osv bra. Og er rask og en del lagringsplass. Men heller ikke for dyr da :p

Takk på forhånd :)

Lenke til kommentar

Er ikke sikker på hva budsjettet er. :p, siden moren min sa jeg ikke fikk lov til å bruke for mye på pc. Blir konfirmant i år ja :)

Edit: hun sa også at jeg kunne bruke litt mer enn det jeg gjorde med den bærbare siden jeg har blitt eldre (hva hun sa), men er ikke sikker på hvor mye det blir for.

 

Håper for svar snart :p

Endret av SturlaTheZombie
Lenke til kommentar

Det er ikke noe mer å ta stilling til før vi har et budsjett å forholde oss til.

 

Den eneste grunnen til å velge bærbar er for at en har behov for å flytte på den. Siden det ikke ser ut til at du har det velger du stasjonær. Da får du mer PC for pengene, samt mulighet for å oppgradere senere når du behøver det.

 

-Deluze

Lenke til kommentar

her er ett forslag til PC til 9000kr:

 

post-227710-0-50360100-1335047044_thumb.png

 

hvis du vet om 60GB SSD er lite for deg kan du gå ned på hovedkortet til ett Asus P8Z77-V LX som koster 919kr og da kjøpe en 120GB SSD. forskjellen da er at de vil miste innebygget trådløst internett og noen porter bakpå hovedkortet.

 

en annen løsning på SSDen kan være å sette opp Intel Smart Response Technology, også kjent som Intel SRT. dette vil gjøre SSDen til Cache på harddisken som betyr at det du bruker mest vil bli lagret på SSDen mens et meste andre vil bli lagret på harddisken. som for eksempel operativsystemet ditt blir brukt veldig mye, som betyr at det er noe som blir lagret på SSDen.

 

PCen vil virke godt til alt du kaster på den egentlig, den skal også klare videoredigering veldig greit hvis det er noe du har tenkt å begynne med :)

 

kabinett er en smakssak, men jeg har valgt det der kabinettet fordi det er greit nok på kvalitets siden og i tillegg er det støydempet på innsiden som reduserer støynivået betraktelig. andre forslag til kabinett er Corsair sin Carbide serie (300R, 400R og 500R)

Lenke til kommentar

Ikke kjøp en 60 gb SSD, 120 er ett must! Angrer på at jeg ikke gikk for en 240, men budsjettet ditt klarer en 120gb :)

 

det er bare du som ikke klarer smart lagring... 60GB holder for de fleste

 

jeg har selv 80GB igjen av min 120GB

Har alle programmer jeg bruker daglig på den, steam+ endel spill og bf3. Det tar plass :)

Endret av Wizzlee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...