Gå til innhold

Hvor er webdesignere om 5 år?


Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat laget meg ny blogg, gjennom netthjelperen wordpress. Den har fått seg en oppussing, noe jeg er veldig fornøyd med! Det tok ikke lang tid i det hele tatt, og det ble et veldig bra resultat. Så det jeg ikke skjønner er hvordan webdesignere og grafisk designere kan få så godt betalt som de gjør med å lage slike ting. Det er jo så enklet, hvem som helst kan få til flotte ting. Du finner fargekart overalt på nett og det er mange skrifttyper tilgjengelig.

 

Min mening er at de er overbetalt!! Har noen egentlig vært bak skjermen når en webdesigner arbeider? Wordpress tilbyr fine sider til kun 15$ og ut i arbeidslivet får webdesignere betalt flere 100 000 kr for én jobb. Jeg tror at hvis jeg bruker litt mer tid på wordpress er jeg om ikke så alt for lang tid kvalifisert til å kunne lage nettsider. Det kommer sikkert til å være flere som tenker sånn som meg og flere som vil lære seg wordpress. Vil det da være webdesignere om 5 år? Jeg tror jeg fint kan sjonglere mellom å mekke bil og designe nettsider.

 

http://www.sveinterje.com/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med de som lager wordpress da?

Hvilke store firmaer har du som eksempler som bruker wordpress?

Hvordan kan du vite at webdesingere får betalt "flere 100,000.-" per jobb?

 

Kan du: Javascript, *html, css, photoshop, på et nivå som gjør at du kan skaffe deg en jobb innenfor gitt marked? Søk på en jobb, se hva du får.

 

P.s. Etterlengter kilder, kontra subjektive vurderinger.

Lenke til kommentar

Jeg tror at hvis jeg bruker litt mer tid på wordpress er jeg om ikke så alt for lang tid kvalifisert til å kunne lage nettsider.

 

Det er forskjell på å lage nettsider og å lage gode og brukbare nettsider. Du har endret logo og bakgrunnsfarge på Wordpress’ standardtema. Det er ikke en gang verdt $15.

 

 

Jeg tror jeg fint kan sjonglere mellom å mekke bil og designe nettsider.

 

Hvis jeg bruker litt tid på å lære meg det tekniske med bilen min, kan jeg sikkert klare å gjøre enkle reparasjoner selv. Men det betyr ikke at de blir godt nok utført. Så lenge markedet eksisterer vil det alltid være behov for profesjonelle, innen alle yrkesgrupper. Selv om så å si alle nå løper rundt med kameraer (mobiltelefoner) som gir bedre bilder enn kameraene gjorde for ti år siden, ser det ikke ut til å gå utover de profesjonelle fotografene.

Lenke til kommentar

Det er så mye mer til webdesign enn at det bare skal se fint ut, f. eks skal det kunne brukes av alle, på flere platformer og mye mer. Dette kombinert med stor backend og prisen blir stor. Helt basic wordpress-design er ikke verdt så mye som du tror (dvs., kanskje det finnes tilfeller hvor webutviklere har klart å lure kunder til å betale flere tusen for noe de har snekret sammen på kort tid, men det er ikke egentlig verdt det).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å lage nettsider er så utrolig mye mer enn å velge fonts og farger.

 

Joda mannen i gata som bare vil ha en blogg eller enkel portfolio osv så klarer det seg med å bruke wordpress og et tema man kanskje gjør noen tweaks på selv, men noen må likevel lage tema, holde wordpress ved like osv.

 

Det er ikke sånn at alle kan fikse bilen sin om de får tak i diagnose software som brukes på nyere biler.

 

Å lage en relativt enkel og god nettside fra bunnen av krever kunnskaper i: html, css og gjerne litt javascript og photoshop og da sitter du framdeles å skriver alt som kode uten noen tekstbokser med knapper som lar deg fikse på utseende, farger osv.

 

For å lage en litt mer avansert side som, vel la oss si et bilverksted og da gjerne med en løsning hvor man kan booke inn bilen til reparasjoner, eu kontroll osv. krever da også kunnskaper i databaser, php eller et annet back-end språk.

 

For all del, mange små firma og enkeltmannsforetak klarer seg nok lenge med en side basert på wordpress men om man betaler et seriøst firma for å utvikle en nettside får man en pakke med godt og til en viss grad unikt design, søkemotor optimalisering slik at nettsiden er mer sannsynlig å komme opp lengre oppe på google søk, samt vedlikehold og support over en satt kontraktperiode.

 

Så kan vel enkelt og greit si: Webdesignere er den samme plassen om 5 år som bilmekanikeren, det er ting mannen i gata kan fikse selv men for de mer avanserte problemene så trenger man eksperten.

Endret av weebl
  • Liker 4
Lenke til kommentar

En person som anses som profesjonell innen webdesign kan lage sider som er mange ganger mer presentabel kontra hva wordpress temaer og lignende presterer. Må også huske det står folk bak løsningene som Wordpress også. Når man bruker et publiseringssystem og lignende som mange benytter vil det alltid eksistere sikkerhetshull som blir alminnelig kjent og dermed får man en ekstremt skummel svakhet ettersom dette kan gå utover mange.

 

 

Det viktigste med profesjonelle webdesignere er jo i hovedsak at de skreddersyr websidene etter kundenes behov og man får da en side som til sin bruk er utarbeidet kun til dette og man slipper da å gå igjennom mye vas for å finne det man trenger.

 

En annen ting er jo også at hvis man er en bedrift vil man ha en side som reflekterer bedriftens tjenester via nettsiden, dette kan jo gjøres på mange måter - og en nettside skal være en side hvor man finner informasjon man trenger lett og det må være oversiktelig.

 

Såklart kan man klare alt dette med Wordpress/Joomla! og lignende tjenester også, men for å få noe som ser veldig bra ut trenger man fortsatt å ha litt peiling. Så din påstand blir desverre litt for tynn for meg.

 

 

Har noen egentlig vært bak skjermen når en webdesigner arbeider?

 

Ja, jeg har noen oppdrag bak meg innen dette feltet selv. Det arbeidet som blir gjort er mer omfattende en du tror, da spesielt om man bygger noe fra bunnen av.

Endret av PureDarkness
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Om 5 år kommer webdesignere til å ha samme utfordringen som idag - Nemlig å overbevise kunden om å velge dem fremfor folk som tror de kan hevde seg bare fordi de har hatt 40t grunnkurs HTML på videregående og som tror de pga sine evner til å installere wordpress kvalifiserer til å levere nettsider på et høyt nivå.

 

No offence, men som det er påpekt flere ganger her, så er webdesign så mye mer enn å sette opp en nettside. Det handler om å styre de besøkende inn mot ønskede handlinger, øke konvertering og salg, bygge merkevare og ikke minst skape verdi i form av økonomiske mål eller en relasjon til kunden.

 

Jeg skal ikke legge skjul på at de største selskapene tar mye mer betalt enn hva som er fornuftig, men sånn er kapitalisme - prisene styres av hva kunden er villig til å betale. Så handler det bare (for webdesigneren) om å levere et resultat som tilfredsstiller og holder en viss kvalitet...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...