Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kort oppgave i rettslære. (strafferett)


spillegalen

Anbefalte innlegg

Vi har fått i oppgave å løse en sak, men læreren har vært mye borte så vi har ikke fått gått gjennom temaet så nøye.

 

Det jeg trenger hjelp til er hvilke paragrafer som er aktuelle, hvis dere vil komme med andre tips også så er dere hjertlig velkommen til det også :)

 

Slik ser oppgaven ut:

Ole Karlsen var en dag i februar 2011 på besøk hos sin gamle tante Klara Karlsen. Han liker godt tantens Kinaporselen service fra 1800-tallet. Klara sier at han kan låne service i forbindelse med at Oles kone, Siri, skal feire sin 50-årsdag 28. februar. Han vet at service er verdifullt og lover å behandle det pent før han leverer det tilbake.

Dagen etter 50-årsdagen til Siri dør plutselig Klara. I og med at Ole er sikker på at han skal arve porselensservice beholder han det inntil videre. Han mener også at Klara har sagt at han skal arve et gullur etter hennes far. Så en dag i begynnelsen av mars når han er i tantens hus for å ordne med noe praktisk etter dødsfallet, tar han gulluret med seg hjem. Som eneste slektning som bor i byen har han nøkkel til tantens hus.

Da Oles fetter, Hans Karlsen, kommer til byen i slutten av mars for å ordne med salg av huset og fordeling av arven etter Klara, oppdager han at både gulluret og Kinaporselenet er borte. Han mistenker Ole, som er den enste utenom ham selv som har nøkkel til huset, for å ha stjålet eiendelene.

Ole nekter for å ha tatt noe som ikke tilhører ham. Hans Karlsen anmelder forholdet til politiet.

Drøft de rettsspørsmål som oppgaven reiser.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...