Gå til innhold

Jobbe i utlandet, selvangivelse og skatt


Anbefalte innlegg

Bor i England og har jobbet litt her det siste året. Har hatt to forskjellige arbeidsgivere med perioder på ca 3-4 mnd hver.

Jeg har betalt skatt når jeg har tjent nok til at engelske regler tilsier at jeg måtte det, alt er trekt på lovlig vis osv. her borte gjennom selskapene jeg har jobbet for osv.

På noen av lønnsslippene mine står det 0 i skatt pga. de er ganske lave utbetalinger.

 

Så får jeg selvangivelsen og skjønner ingenting.

 

Hadde du inntekt, formue (herunder fast eiendom) og/eller gjeld i utlandet i 2011? - Ja

Krever du kreditfradrag? ?

Krever du nedsettelse av skatt på lønn opptjent under arbeidsopphold i utlandet? ?

 

Har forstått at jeg er "skattebosatt" i Norge eller hva det het, men jeg lurer på hvordan jeg skal fylle inn ting. Forstår ikke helt hvordan kreditfradrag eller nedsettelse av skatt fungerer, selv om jeg har lest. Det er ord som går rett over hodet på meg.

Norge har skatteavtale med Storbritannia som sier D = Dobbelbeskatningsavtale.

 

Hva skjer om jeg ikke gjør noenting? Sånn det er oppført nå får jeg igjen 4000,- på skatten pga. jeg fikk litt lønn fra forrige arbeidsgiver i Norge før jeg flyttet til England, lån osv. Antar det kanskje ikke er helt lovlig.

 

Samt det som kanskje bekymrer meg mest, enn om jeg fyller inn alt, og så får jeg skyhøy baksmell pga. Norge vil trekke 50% skatt av det jeg har tjent i England?

Setter stor pris på evt. svar eller hjelp som kan ta brodden av stresset, hehe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv gjorde jeg alt etter beste evne, fikk stoore problemer med den etaten etter flere år, vanskelig å gi råd, en nesten håpløs situasjon. Regn med å betale dobbelt opp av skatt uten å ha rettigheter i noe land. Beklager...

 

Uansett bør du oppgi all relevant info i merknadsfeltet, uavhengig av kryss og tall.

Lenke til kommentar

Hva jobbet du med i England? Vanlig lønnsarbeid, eller et "fritt yrke"?

 

Hvis du bare hadde vanlig lønnsarbeid skal du oppgi alle inntektene dine fra England som inntekt i selvangivelsen, men du skal kreve skattefritak for disse inntektene med hjemmel i skatteavtalen mellom Norge og Storbritannia artikkel 15 (1). Dette gjør du i merknadsfeltet (punkt 5.0 i selvangivelsen).

 

Hvis du ikke leverer en komplett selvangivelse så åpner du i prinsippet for skjønnsligning, tilleggsskatt, og annen moro. Ikke å anbefale.

 

Basert på det du opplyser skal du ikke skattes for det du har tjent i England. Supplerende opplysninger som hvor lenge du har bodd i England, hva du jobbet med, om du er å anse som student, og eventuelle andre opplysninger som sier noe om bosetningsstatusen din er imidlertid å foretrekke.

 

Dette er et foreløpig svar basert på opplysningene du har gitt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar!

 

Jobbet for to forskjellige treningsstudioer :) Så det går vel under vanlig lønnsarbeid?

Har bodd i England siden februar i fjor, men jeg har norskregistrert folkeadresse (??). Det blir vel et spørsmål på siden, dette er jo noe jeg ikke engang har tenkt på å forandre på!

Tror ikke jeg kan anses som student, jeg gjorde et 2-3 mnd kurs da jeg flyttet hit men ikke noe som går innunder f. eks Lånekassens regler for studielån, pause fra nedbetaling osv. Jeg har betalt på studielånet mitt mens jeg har vært her.

 

Nå graver jeg vel min egen grav. Hører dere ikke mer fra meg så finner dere meg der!

Endret av Juliess
Lenke til kommentar

1) Skatterettslig: Du skal gjøre som jeg beskrev i tidligere innlegg. Send en melding eller titt over kontaktinfoen min hvis du vil så kan jeg hjelpe deg med å fylle den ut.

 

2) Folkeregisteret: Du er pliktig til å melde opphold i utlandet til folkeregisteret, jfr. folkeregisterloven § 8 første ledd. Denne plikten inntrer når det blir klart at du skal oppholde deg i utlandet i mer enn seks måneder.

Lenke til kommentar

Hvis noen på likningskontoret bekrefter "gode nyheter" når de er på jobben sin så få noe skriftlig å referere til, alt annet er småprat.

 

Hvis du fortsetter der borte på litt lengre sikt så tenk også medlemsskap i folketrygden, helseforsikring, andre sosiale rettigheter, pensjon. Selv om det ikke virker viktig nå.

 

Selv er jeg fantastisk lettet over at tiden med jobb og opphold i andre land er over, da det er vanskelig å gjøre alt riktig, (ikke riktig adresse kan i seg selv gi deg problemer) og du kan komme veldig dårlig ut med hva du betaler i forhold til rettigheter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...