Gå til innhold

Treg PC når stått på et par dager.


Anbefalte innlegg

Har hatt PC'n på et par dager å lastet ned fra internett. Kjører XP, 512DDR ram.

 

Noen grunn til at PC'n blir så utrolig treg etter å ha stått på 2 døgn å lasta ned ting. Bruker 1 min på å gå fra screensaver modus og inn på skrivebordet.

 

Windows Task Manager viser 464 MB på PF Usage. Klarer ikke winxp å slette minne på ram som den ikke bruker. Har 2 program oppe.

 

Kan dette være feilen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilket nedlastingsprogram er det?

 

Av erfaring vet jeg vanlig DC bruker helt for jaevlig mye ressurser ved downloading.

 

Du sier du har 2 programmer oppe, hvilke er dette? Kanskje noen kan hjelpe deg hvis du spesifiserer mer... Ellers kan du jo sjekke i task manager hvilket program som sluker ressursene og evt. lukke det.

Lenke til kommentar

Erfarer det samme med DC++ og/eller eMule. Har en dedikert 2003 server web edition (T-Bird 1.2 / 512) som jeg kun bruker til denne typen formål. Ting begynner å gå treigt etter noen dager ja slik at jeg tror ikke man skal skylde ene og alene på det bugget windows XP.

 

Helt utrolig hvor mange sesjoner (oppkoblinger til andre noder) man får til slutt dersom PC-en/filserveren står noen dager med denne typen programmer :)

 

Kjører man en 'netstat -na' i command-promptet kan man se alle disse sesjonene (nt/2k/xp/2k3).

Lenke til kommentar

Har selv samme problemet på min filserver (windows file sharing, ftp server, webserver, irc server, ventrilo server). Det er bra specs på den (like bra som min main pc nesten), likevel blir den treig etter 2-3 dager.

 

Når jeg sjekker i task manager er det ledig minne osv. men filserveren oppleves likevel som treig. Jeg har prøvd programmer som tømmer ram, men når ram ikke er problemet i utgangspunktet sier det seg selv at dette ikke hjelper :( Nå er ikke dette et problem for meg, siden jeg aldri sitter ved filserveren og jobber på den, men ville bare påpeke at downloading er "kjent" for å gjøre pc'en treig. Bare se på lan, hvor jeg måtte restarte 2-3 ganger om dagen (kopierer normalt 200gb/døgn på lan - kun shareware, freeware og txt filer selvfølgelig).

 

Min hovedpc som ikke brukes til downloading kan gå opptil 10 dager med spilling hver dag osv.

Lenke til kommentar

det samme skjedde til meg også, men da hadde den stått på i 1 døgn tror jeg det var, så slo jeg den av, på fredag tror jeg det var pga virus greiene. neste dag dvs. i går så var den blitt veldig treig. jeg gjorde noe med dette ved å skru ned maskinvare profilen fra 30 til 20 da gikk den någenlunde bra, bortsett fra at selve windows min var litt treig, men ikke oppstarten. jeg ga blanke i hele greia å reinstallerte i dag tidlig, nå er den så någenlunde fin men da det skjedde til meg så hadde jeg bare installert, Office, Nero, Windvd, også noen ting til, sånn standard programmer bare. kjører aldri noen fildelingsprogram jeg. da dette er noe shit.

Lenke til kommentar

Det kan i værste fall være en dårlig skrevet driver som kjører en prosess som sluker minne, sjekk hvor mye hver prosess tar i task manager. Har sett dette problemet på en HP Omnibook 6100 som hadde en trådløs nettverkskortdriver som slukte minne (selv om PC-en var levert uten trådløst nettverkskort...)

Lenke til kommentar

Takker for mange og kjappe svar.

Er Emule jeg har kjørt noen dager nå. Så da er det sikkert dette. Blir alltid bra når jeg rebooter. Så da er det vel egentlig ikke noe annet jeg kan gjøre enn å reboote oftere. Defragmenterer å kjører ad-aware gjevnlig.

 

I Task Manager ligger Emule på 43344K iexplore.exe på 24164, explorer.exe på 14992K, Quicktime player ligger på 20k mange ganger men dette programmet får jeg ikke opp. Trykker på det, får "venteglasset" og så skjer ikke noe.

 

Ser det er masse annet her også, men ikke så store maks 6400K,men mye på 1600K.

 

Bør man fjerne mesteparten av slike småprogrammer som kommer i staten. Noen tips her?

Lenke til kommentar

<Offtopic> (beklager så meget):

 

Wil: Vær så snill, signaturen din er trolig den verste noensinne. Må du virkelig har 12 linjer signatur i fontsize 12-14 som du paster flere ganger nedover en tråd? Med BB-code kan du gjøre fontstørrelsen mindre, og evt. fylle ut hele linjer så du får sagt det samme, om ikke MER, på 2-3 linjer.

 

</Offtopic>

Lenke til kommentar

arthoz: nei, står helt klart i task manager at det er Direct Connect som bruker ressursene (40-90% cpu, avhengig av antall filer og downloadspeed). Men han som startet tråden må ha andre problemer, for ellers ville lukking av dc ordnet alt.

 

PS: "DC problemet" med sluk av ressurser gjelder også for venner jeg har snakket med. Noen mente DC++ ikke har problemet, mens en annen venn mente DC++ også sliter med dette. Så jeg vet ikke helt.

Lenke til kommentar

Det skrives endel om at det er en feil i Windows XP som får Windows til å bli tregere etter kort tid med SP 1. Beskrevet av Microsoft på http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;815411.

 

Windowseksperter er imidlertid skeptisk til å patche Windows mot dette problemet, fordi patchen inneholder en del filer som ikke er dokumentert.

 

Så det er best å la være å kjøre windowsprogrammer som bruker RAM... :lol:

Lenke til kommentar
Det skrives endel om at det er en feil i Windows XP som får Windows til å bli tregere etter kort tid med SP 1.  Beskrevet av Microsoft på http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;815411.

 

Windowseksperter er imidlertid skeptisk til å patche Windows mot dette problemet, fordi patchen inneholder en del filer som ikke er dokumentert.

 

 

Dette skal være borte i SP1a og det er ikke *alle* som opplever dette... Har erfart det med et par HP'er

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...