Gå til innhold

Klær til uheldige mennesker


Anbefalte innlegg

Hei, diskusjon.

 

Jeg advarer om lang tekst, med en mistanke om at det kanskje kan skremme enkelte unna. For å unngå eventuelle misforståelser i etterkant, anbefaler jeg eventuelle lesere av dette emnet til å lese og reflektere på hele teksten før de eventuelt velger å svare.

 

Finnes det organisasjoner som har satt som oppgave og prinsipp å gi bort klærne de mottar fra eventuelle, giverglade donnører til tungt narkomane og/eller andre fattige og uheldige mennesker? Behøver ikke å kun være snakk om kostnadsfrie engasjement, men det er mest appellerende ift mine interesser vedrørende emnet.

 

Med tanke på transport og egen innsatsvilje, hadde det vært beleilig for meg om noe slikt var å finne i, eller nærme Oslo. Jeg kommer ikke til å reise ubeleilig langt for et slik ærend i nærmeste fremtid.

 

Årsaken til at jeg lurer på dette er at jeg har en del klær jeg ikke ønsker å bruke lenger. Jeg kunne derfor tenkt meg å bli kvitt dem. Så slo det meg; Hva er bedre enn å kaste helt fine og brukbare klær? Jo, å gi dem bort til de som virkelig trenger dem mest, og som kanskje ville ha satt pris på dem minst like mye som jeg en gang gjorde.

 

En mulighet er jo såklart "gis bort" på finn, men noe sier meg at de menneskene som kanskje trenger slike tilbud mest, er ikke akkurat de som har fast internett-tilgang.

 

Jeg var ikke sikker på hvor denne kunne postes, så det ble her. Om det er feil, må dere gjerne flytte den til riktig sted, eller informere om hvis det er mitt ansvar å flytte den til riktig sted, hvor det eventuelt måtte være.

 

Jeg setter pris på alle som eventuelt tar seg tid til å svare, og håper inderlig at ingen føler seg støtt av det jeg skriver. Jeg har ingen ond agenda, eller andre lure intensjoner rundt dette. Jeg har heller ikke en slik tankegang at jeg tror dette, eller noe annet for den saks skyld, gjør meg til en bedre person enn andre. Jeg synes bare synd på mennesker som har vært mindre heldige enn meg, og jeg er villig til å hjelpe dem med de tingene de måtte trenge, såfremt jeg har mulighet til det selvsagt. Samtidig synes jeg det er unødvendig å kaste ting som for noen fortsatt kan være brukbart.

 

Hvis noe tilsvarende ikke eksisterer; hva tenker dere om idéen om å realisere det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være verd å nevne at Fretex og UFF formelt sett ikke gir bort klær. De selger dem, og bruker pengene til gode formål.

 

Fretex er et eget selskap 100% eiet av Frelsesarmeen, og i praksis foregår klesutdelingen til trengende ved at de får en rekvisisjon fra Frelsesarmeen som de kan handle for i Fretexbutikkene. Det er i praksis like greit. Men du kan altså ikke øremerke dine klær til en trengende, det kan hende de blir solgt til noen som har nok av både lær og penger. Men disse pengene går til trengende, i hovedsak til attføring for yrkeshemmede.

 

UFFs inntekter går til prosjekter i hovedsaklig Afrika og Asia.

 

My av tøyet som samles inn av UFF og Fretex går til eksport. Men heller ikke her deles det ut gratis. Årsaken er enkel: Vestlig veldedighet undergraver den lokale økonomien i mottagerlandene. Hvis du kan få gratis klær av snille europeere, er det ingen som gidder å kjøpe dem av den lokale skredderen. Derfor foregår også dette på forretningsmessige vilkår.

 

Fretex

UFF Norge

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for informasjonen, Geir!

 

Valget lander nok kanskje på Fretex-organisasjonen i denne omgang, ettersom det er det nærmeste jeg har kommet hva jeg leter etter, og det at den er eid av frelsesarmeen gir et ettertraktet kvalitetsstempel, iallefall for min egen del. Likevel virker det som at UFF også kan være noe som er verdt å bruke tiden sin på.

 

Når du legger det fram på den måten ser jeg nødvendigheten ved at det burde koste litt penger.

 

Takker for hjelpen, alle sammen!

Lenke til kommentar

Fordelen med UFF er at de ikke er en religiøs organisasjon,

Nå må du gi deg.

Hvilken fordel/rolle spiller det om organisasjonen er religiøs eller ikke. Man selger ikke sjela si ved å gi bort eller for den saks skyld ta imot veldedighet. Det er et ordtak som sier at man skal ikke kikke en gitt hest i munnen.

 

G :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...