Gå til innhold

Hva koster egentlig metall? (lage ei egen ramme)


Melkekartong

Anbefalte innlegg

Tjohei!

 

Jeg skal lage meg et lite mikrobryggeri hvor jeg bruker et par varmtvannstanker, pumper, magnetkontakter og mye gøy styring for å enkelt lage masse, masse billig og deilig øl! :) Det kan være jeg oppretter en worklog på dette etter hvert, men jeg har ganske stor tidsramme på hele prosjektet at jeg frykter evt interesserte personer vil bli litt utålmodige ;)

 

Anywho, jeg lurer litt på hvordan jeg kan lage ei stødig og god ramme som kan holde varmtvannstankene. Litt om tankene - de er 2 stk, hver er 100cm høy med 50cm i diameter (nok til å romme oppunder 200L, selv om jeg "bare" skal brygge 100L om gangen). Jeg ønsker å montere de med en høyde over 50cm til underkant varmtvannstank. Dette for å lettere kunne tappe det til gjæring. Kan ta utgangspunkt i ca 200kg vekt i tankene som ikke er så jevnt fordelt.

 

Ramma har jeg tenkt skal være ca 120cm lang og så smal som mulig. Jeg må montere på ekstra støttebein eller et eller annet for å stabilisere den (høyt tyngdepunkt og tungt!).

 

I utgangspunktet var jeg tenkt å bruke galvaniserte gjerdestolper, L-profil (50x50mm) men med en pris på 110kr+mva per meter så håper jeg det er mulig å få tak i noe billigere. Jeg var tenkt å bruke bolter, men har tilgang på sveiseutstyr (og finner sikkert noen som vil hjelpe meg å sveise óg).

 

Nok om prosjektet mitt, det jeg egentlig lurer på er hvor jeg får tak i "passende" metall og hva det koster. Jeg tenkte feks som det blå i rammene på bildet i spoilertaggen:

 

menu_9_2.jpg

 

 

eller noe liknende..

 

For de som skulle være interesserte interesserte har jeg en blogg på dette, men har lite tegninger på nøyaktig hvordan jeg har tenkt meg det hele. Prøver å tegne i autocad (som jeg av diverse grunner foretrekker å kalle autokødd) og i sketchup ser jeg for meg det kan være utfordrende å få med alt av rør ol på en god måte..

 

Kort sagt, jeg skal brygge "ordentlig" med mesking, koking og hele pakka. Det hele skal være så enkelt at jeg skal kunne helle i ingredienser, koble til strøm, koble til vann/avløp og trykke "START". Så tar bryggeriet seg av alt av oppmåling av vann, pumping fra A til B etc etc..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Korte, unødvendige innlegg kun egnet til å øke brukerens antall poster regnes som spam, og er derfor slettet. Vennligst ikke skriv i tråden med mindre det er relevant til trådens tema. Les gjerne punkt 1 i retningslinjene.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...