Gå til innhold

Råd Angående hva jeg burde gjøre! HJELP!


Slettet---

Anbefalte innlegg

17 år, går 2.vgs el-energi. Merker jeg ikke kan fordra skolen nå, begynner å bli veldig lei og like før jeg dropper ut. Trenger noen råd angående hva jeg burde gjøre. Hadde møte med lærer og foreldre idag, snakket også litt med karriereveileder.

 

Så det jeg tenkte nå var ta halve året nå, altså bare bli ferdig med allmenn fagene også velge noe annet til neste år. for så og muligens ta allmenn påbyggning. Deretter politi eller forsvaret, veilederen anbefalte at jeg ble ferdig med 2.vgs nå også gikk i forsvaret. også få utdanning der, tror sjangsene mine for og fullføre 2.vgs er veldig små.

 

Og siden jeg ikke fyller 18. før i desember så får jeg vel ikke gått til sesjon til sommeren, eller tar jeg feil?

 

Generelt så er mine interesser, trening, spilling, data, skyting, våpen, raske biler, motorsykkler og andre adrenalin skapende ting.

Tenkte og ta ferdig allmenn fagene, så enten gå data og elektronikk, ikt eller kjøretøy. Og da jobbe ved siden av siden jeg får 2-3 dager i uka da jeg ikke gjør noe.

 

Tips til hva jeg burde gjøre, råd?

Endret av R3pulsive
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Det beste er selvsagt å fullføre som best du kan. Dropper du ut har du mindre å falle tilbake på. Dropper du ut bør du ha noe å gå over på. Børsemaker krever skyhøye karakterer og ekstremt få ledige jobber. Forsvaret er en ting, skal du ha adrenalin så kan du kanskje ta utenlandsoppdrag etterhvert i krigssoner. Får både skutt og kjørt artige biler samt trent så det holder.

 

Alle fag er kjedelige etterhvert.

Lenke til kommentar

Fullføre vg 2 så bra du kan. Hvis du har lyst til å søke politi må du ha generell studiekompetanse. Så ville anbefalt deg å fullført vg2 for så gå på generell studiekompetanse.

 

Jeg var inne til sesjon når jeg var 17 år. Men det er 5 år siden nå. Så kan hende at de har forandret på det. Men forsvaret prøver å få inn folk som går på yrkesfag inn så fort som mulig på sesjon. For å avklare om du skal ha lærling tid/eventuelt når du er ferdig med lærling tid. De prøver også å få inn lærlinger til seg selv.

 

Hva slag utdanning innen forsvaret er det du ønsker? Eventuelt om hvor lenge du har tenkt til å være inne i forsvaret?

Lenke til kommentar

hvorfor trur du at du dropper ut? liker du ikke elektro eller er det for vanskelig? jeg kan si at det er vanskelig på skolen enn i arbeidslivet. tenker da på at elektro er vanskeligere på skulen da det stilles høyere krav enn som lærling i arbeidslivet.

 

skyting - hvilken type tenker du på? jakt kan man gjøre på fritiden. har du tenkt på konkurranseskyting? skyte på blink, felt, eller dyrefigurer som står eller løper. selv drev jeg med dette ei stund. siden familien har en gård så har jeg vært oppvokst med våpen. da var det jakt på hjort, mink og grågås. det holder jeg på med ennå når jeg har tid.

 

når du er ferdig utdannet innenfor elektro så har du råd til raske biler og motorsykkler. man trenger ikke å utdanne seg til service elektriker som går å snoker i alle sine hus. mange hater hus installasjon. derfor jobber de med skipsinstallasjon eller offshore. det går litt på det samme. man får et tomt spøkelseskip (skrog) til norge som du er med på å utruste til er komplett avansert skip. her tjener du godt med penger, mer enn de som jobber på land. å jobbe på offshore/onshore gir mer cash å rutte med. bygge oljeplattformer er veldig godt betalt med rotasjonarbeid. tingen er at du selv ikke trenger å bruke så mye hjernekapasitet som på skolen. du får en tegning eller et papir som du skal følge. på alt utstyr/arrangemantegning står det navn på utstyr og plassering. på paipret du har fått, står det fra og til utsyr og kabeltype med mer info. en jobbpakke/trekkeliste heter det. så tar du to papirlapper med info på å klistrer det på endene på kabelen. ofte står det også lengden på kabelen. kast den meterstokken, har ikke mye brukt for den. tingen er at veldig mye av elektriker jobben er gjort av prosjektleder og formann. du trenger ikke å studere alle de innvikla koblingstegningene til en produent for å så kunne koble ledere på rett plass. på slutten av byggetida så ser du et skip med noe av verdens mest avanserte og morderne skip. mannskapet takker for innsatsen, kaptainen spøker med deg, jobbe mye overtid, jobben er unik, ansvar, frie tøyler, jobber med andre arbeisgrupper, snakke en del engelsk osv. noen bedrifter har også service på seilende skip som de har levert eller til de som trenger det. da reiser man til anløpshavnen til skipet og mønstrer på og hopper av i nærmeste havn når jobben er ferdig. veldig fin opplevelse og lettjente penger

Lenke til kommentar

Takker for svar, angående skolen så synes jeg ikke det er vanskelig får fint 4'er og 5 hvis jeg vil. Men er bare det at jeg er mistet lysten helt, føler jeg kaster bort tiden min mens jeg er på skolen. At jeg heller kunne brukt den til noe bedre.

 

De tingene jeg har tenkt på i forsvaret er de forskjellige jegerene, veit det er hardt. Trener så ofte jeg kan og er innstillt på og klare det. Er også klar for utenlandsoppdrag, har egentlig veldig lyst til og reise rundt å oppleve andre ting.

 

Angående skyting, så er det generelt bare skyting for moro. Såklart forsvarlig og i henhold til norsk lov.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...