Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Skjule kutte arr?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Begynte og kutte meg i son 7 års alderen!? Men når det kommer til andre ting som gym, eller steder der man ikke har låv til og ha på seg jakke? .Mine gamle arr er ikke så lett og se lengre, kutter meg bare innimellom når jeg føler meg verdiløs og sont, men mine arr NÅ! er rosa/røde og jeg er da bleik i vintern :p !Hvordan skjuler jeg disse?

 

Postet av anonym: 2fa9fab6eb3f7fab53953d7d7da07ea4

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kommer vel litt ann på hvor store arrene dine er. Hvis de er rosa/røde vil jeg ikke anbefale sol. Det vil jeg egentlig ikke uansett, for mine forblir hvite mens resten av meg blir brun. Dette gjelder også selvbruning.

 

Er det flate arr kan du prøve concealer. Vil da anbefale dermablend, den dekker godt, og sitter lenge. Hvis du har hatt dype sår som gjør at huden "buler" rundt arrene er det vanskelig å skjule dem effektivt, men fargen kan selvfølgelig dempes med en concealer.

 

Du kan også kjøpe langermet treningstøy som ikke blir så varmt når du trener.

Lenke til kommentar

jeg pleier å bruke langarmet gensere eller så skjuler jeg dem med sånn forskjellige bånd man kan ha rundt armen. når man kutter seg pleier det å være fordi man føler det gjør den psykisker smerten mindre. at de vonde følelsene blir borte. derfor tror jeg det er lurt du går til psykolog, jeg skal det for er ikke bra å kutte seg n_n håper det var til hjelp (:

Lenke til kommentar

Det er ikke dumt, det er sånn det er. Mange kutter seg selv for å vise at man har det vondt og for å få ut følelser og bytte ut den psykiske med en fysisk, om enn så bare for ett øyeblikk eller to.. men det følger med en skam om at man har det vondt.

 

Husker at jeg fikk småpanikk da jeg var yngre og ermet ''skled'' nedover da jeg holdt hånden min opp mot en klassekamerat i timen. ''Hvorfor gjør du det der???'' kom han plutselig med, og jeg fikk sjokk, panikk og bare smilte og overså kommentaren, mens jeg prøvde å komme over panikken som skyldte over meg.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Blir patetisk å si "dette blir for dumt", typisk tegn på at vedkommende ikke vet hva det prates om. At dette er mange det dreier seg om er ikke å falle bort ifra. På en eller annen måte, kommer sannheten fram, og jeg må si meg overrasket over hvor mange det virkelig er som er i denne kategorien.

Og jeg sier nå, som tidligere, prøv hvis man ønsker å få bukt på problemet, istedenfor å legge et teppe over det. Da forlenger man bare problemet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har initialene mine etter eks-kjæresten risset inn på underarmen, (var litt forelsket og to det å bli dumpa litt hardt kan man si :p ) Nå 10 år etter er arrene nesten usynlige, så vekk går de av seg selv.

 

Flere jeg kjenner som har drevet med selvskading bærer dem åpent med stolthet da de har blitt friske og har slutte med selskading og tar styrke i det å vise dem fram å si "se hva jeg kommer fra, og se hvor jeg er nå". Dette er kanskje ikke for deg, så du kan kjøpe deg "armvarmere" som degger forarmen din og ender i en hanske, (hvis det er forarmen det er snakk om), ellers er medisinske inngrep, snakk med legen din om noen av disse inngrepene/behandlinger: http://en.wikipedia.org/wiki/Scar#Treatments

 

Du bør og søke hjelp hvis du ikke har stoppe med selvskading, det er mange varige men som kommer med det uten om arr, så å finne et annet utløp for følelser er lurt, kommunen din har et psykriaterisk behandlingstilbud, og samme har helsedistriktet ditt, (kommune og stat er delt opp), hos kommunen trenger du ikke henvisning, der kan du bare møte opp å be om hjelp mens under det statlige er en henvisning/søknad ifra fastlege nødvendig. Skulle du trenge det såklart ;)

 

-frank

Lenke til kommentar

Nei dette blir for dumt!

DETTE er for dumt, slike utsagn mot personer som ber omhjelp under "HELSE"-forumet er skikkelig usmakelig! Her skal man være til hjelp eller holde kjeft! så neste gang du titter innom de mer seriøse forumene og du ser en post og finner ut at du har forakt mot TS, eller de som prøver å bistå kan du holde de følelsene og meningene for deg selv og ikke ta deg bry til å skrive 6 nedlatende ord. Du vet ikke sinnstilstanden til personen bak førstepost, så for alt du vet har du gitt vedkommende selvforakt, kanskje ikke her, men i enkelte tråder er det oppriktig desperate folk som spør om hjelp, og drar du slike utsagn inn i en post om en som snakker om selvmord kan du bidra til å dytte nærmere den figurative "kanten". Så jeg gjentar: SI NOE KONSTRUKTIVT ELLER HOLD KJEFT NÅR DU ER PÅ ET SERIØST FORUM HER PÅ DISKUSJON.NO!!!!

 

-frank

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg syntes at det blir litt for dumt ja...

 

Grunnen til dette er den at det kommer til å bli slitsomt å drive å skjule disse arrene med sminke eller noe annet omtrent hele tiden. Det er bedre å vise arrene for jeg tror ikke at det er noen som kommet til å bry seg. Jeg skjønner det at han kan ha hatt gode grunnet til å kutte seg osv og jeg skjønner det at han kan ha en visse behovet for å dekke de til. Det er dessuten en ganske stor sannsynlighet for at han blir oppdaget av en medelev... Hvis en medelev oppdager at han bruker sminke så tror jeg at det kan bli flaut for vedkommende. det å skjule arrene høres veldig slitsomt ut og det er av den grunn at dette kan bli noe for dumt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...