Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg lurer på hvordan kryptering skolen min har. Nettverks navn følger slik

 

OIKT-HMS: Standard nettversknavn, driver å prøver å finner ut kryptering, men når man åpner nettverksleseren så må man skrive inn brukernavn og passord, da brukernavn er skole brukernavnet , f.eks 12ksks eller 11dsda.

 

Oikt-BG: Bare mobiler har tilgang, prøvde med backtrack og vi kan koble til, men som sagt mobiler kan bare koble til, det er WPA. Samma greie som over, må logge inn.

 

NB: Vier ikke ute etter å hacke det, vi er ute etter å finne ut hvordan krypteringen her funker og hvorfor. Fordi om det hadde vært WEP/WPA så hadde det vært null problem å hacke så det er ikke det vi lurer på, det vi ikke skjønner er hvordan krypteringen er pga at man må "Logge inn" på nettleseren.

 

Også: Nettverkene er ikke passordbeskyttet, men som sagt, man må logge inn...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du tenker deg litt om så burde du da se grunnen med en gang.

 

1. skolen har da forsikret seg om da at kun elever/de som skal ha tilgang kommer inn og får bruke nettet.

2. ved tentamen/eksamenstid så er det lettere å stenge ned nettet ved å blokkere bruker grupper eller stille det inn til å blokkere alt utenom visse sider om nettet blir brukt under tent/eksamen.

3. sette en hastighets begrensning per bruker.

 

Man kan fortsette lenge om hvorfor dette systemet blir brukt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 8 måneder senere...
  • 4 uker senere...
Det er vel neppe WPE eller WPA for elevnettet.
Hvis det er tilfellet, så er det latterlig gammeldags og usikker tankegang ute og går. Ukryptert nett sender data over luften ukryptert, så enhver lytter i nærheten kan lytte på pakkene dine. Dvs. at hvem som helst kan finne ut hvilke nettsider du surfer på, brukernavn og passord du gir til sider uten SSL, osv., uten å måtte dekryptere eller "hacke" noe som helst.

Det er superenkelt å få til kryptert nett med brukerautentisering. 802.1X (autentisering) og 802.11i (kryptering) jobber kjempefint sammen, og kan f.eks kombineres med Radius. Det har blitt spyttet inn store summer i f.eks eduroam-prosjektet, og det fungerer knirkefritt over hele landet og i utlandet. Å implementere en tilsvarende standardløsning på vanlige skoler rundt om kring hadde vært både sikrere og kostnadsbesparende, i og med at spesifikasjonene hadde blitt langt bedre enn random hotspot-løsninger som diskuteres her og hver kommune/skole hadde sluppet å finne opp kruttet på nytt (eventuelt sluppet å betale et konsulentfirma for å raske sammen noe drit).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...