Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Mobbet og sint.


bbll

Anbefalte innlegg

Det er det at ingen egentlig ønsker å gjøre andre vondt, enkelte bare forstår ikke hva de gjør, så det blir feil å straffe etter min mening. Det positive er at de fleste vil forstå det gale i det de har gjort etterhvert som de vokser opp. Forskjellen på en mobber og et mobbeoffer er kun det at mobberen har mindre medfølelsen for andre mennesker, men gjerne like høy empati (forståelse).

 

Med det sagt, mener jeg hele straffesystemet vårt er basert på feil grunnlag; nemlig at det skal svi å gjøre lovbrudd. Foksuset bør i stedet bør være rettet mot rehabilitering.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med det sagt, mener jeg hele straffesystemet vårt er basert på feil grunnlag; nemlig at det skal svi å gjøre lovbrudd. Foksuset bør i stedet bør være rettet mot rehabilitering.

Du er klar over at i Norge så er det akkurat det som gjelder? Rehabilitering?

 

Tviler. Det er altfor mange mennesker som bare sperres innenfor murene sammen med andre kriminelle, slik at de fanger opp både mentaliteten og ferdighetene til de andre insatte. Blir som å sette folk med læringsvansker sammen med skrullinger på en liksom-arbeidsplass (tiltak). Det er en påkjenning i seg selv, og lite stimulerende.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Takk for endel gode svar.

Ser at noen poengterer at mennesker kan innse det gale de har gjort. Og da lurer jeg på, er det en god ide å konfrontert de idag og muligens erfart at de ikke er så jævlige lenger? (Ikke godt for meg å gå rundt å tro det finnes så onde mennesker. Hadde vært en god erfaring om jeg kunne sett at de har dårlig samvittighet.)

 

Jeg er nødt til å gjøre noe. Jeg er på felgen og har ptsd. Ville vært trist om jeg gikk til en tidlig død fordi jeg ikke fikk ordnet opp i dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...