Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Neglene mine sprekker :(


Pseudopod

Anbefalte innlegg

Hei, som sagt sprekker noen av neglene mine når de når enden av fingrene mine. Det skjer kun på pekefingrene mine, og neglene på disse to fingrene ser også ut til å krumme sterkere enn på resten av fingrene. Sprekkene oppstår alltid på samme sted (og er så og si alltid der), ca midt på, og går innover fra den kanten, men stopper når de når området hvor neglene henger fast i fingeren.

 

Disse neglene får også ofte svarte streker i samme retning som neglene beveger seg, de er kanskje en kvart millimeter brede, og 1-3 mm lange. De oppstår oftest rundt midten av neglene, ca hvor neglene sprekker når de når kanten av fingeren, og kryper sakte forover i lag med resten av neglen. Usikker på om dette er relevant, men jeg nevner det bare sånn i tilfelle. Jeg har av og til slike svarte streker på noen av de andre neglene også, men det er langt i fra like ofte som på pekefingerneglene.

 

Jeg synes dette er ganske irriterende og stygt, og lurer på om noen har noen forslag på hvordan dette kan fikses.

 

Dersom det er relevant, så er jeg en kar på snart 27 år. Jeg er ganske sikker på at jeg får i meg nok kalsium.

Endret av Pseudopod
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde noe "lignende" etter at jeg opererter hånden min. Vel, det vokste et ekstra lag på neglene mine, så det så slik at jeg hadde 2 negler oppå hverandre hvis du skjønner hva jeg mener. Fikk vite av fastlegen at antibiotika hjelper, men syntes at du burde ta og høre hva din fastlege har å si om det skulle være farlig.

Lenke til kommentar

Farlig er det neppe, men stygt, ja. det er ikke irriterende nok til at jeg gidder å betale en full legetime kun for å få sjekket det. Det må i så fall bli en gang jeg skal dit likevel. Neglene fremstår ikke som spesielt mye tykkere enn normalt, muligens bittelitt tykkere i midten på pekefingrene enn på de andre, men ikke så mye at jeg vil kalle det et ekstra lag negler.

 

jeg har heller ikke hatt noen operasjoner på ca 22 år :p.

Endret av Pseudopod
Lenke til kommentar

Det er mulig at du bare har svake negler. Mine pekefingernegler ''krummer'' også, og andre negler kan også gjøre det hvis de blir klippet ''feil''. Jeg har ekstremt sterke negler og vokser kjapt, mens en venninne av meg brekker sine negler med en gang de gror litt.

Du kan prøve styrkende ''lakk'' og håndkrem, som skal styrke neglene dine, eller så kan du kjøpe deg en neglfil og fikse på dem så det ser bedre ut. Husk å kjøpe glassfil :)

Lenke til kommentar

Vel, jeg så de hadde noe styrkende lakk på apoteket, men jeg endte opp med kjøpe noe b-vitamin kompleks i stedet, virket mye mer kostnadseffektivt, selv om effekten ikke viser seg med en gang. I tillegg sa de at vanlig fuktighetskrem vil ha en viss effekt dersom den var massert godt nok inn mot negleroten, så jeg satser på å gjøre det også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...