Gå til innhold

Thailand, Phuket. Tips, erfaringer?


Brad

Anbefalte innlegg

I steden for å dra på en ukes ferie nå i vinterferien har jeg og min kjære bestemt oss for å dra til Thailand, og har lest at Phuket skal være flott.

 

Vi er ute etter et sted å slappe av og nyte romantikken. Fine strender og god mat er viktig. Vi planlegger å være der i 2 uker.

Da vil vi selvfølgelig inn i byen for å se litt hvordan det er, og kanskje få seg en skreddersydd dress og litt sånt. Er det markeder ogsånt også?

Er phuket en stor by?

 

Har også ønsker om å snorkle litt, ri på elefanter og kanskje fiske litt? Får man dratt på turer med guide ogsånt?

Er det mulig å få en guide til å kjøre deg til en "bukt" med sandstrand bare for deg selv. Så det er bare oss og ingen andre?

 

Ellers, hvordan er det i Phuket? Tar i mot all informasjon og anbefalinger :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.thailandreise.no/krabi/krabi_reiseinfo.php

 

 

Krabi er fantastisk. Let rundt, mange øyer hvor en føler seg så godt som alene og hvor en kan bo i bungalow på stranda. Phuket er nokså stort. Du kan få til så å si hva du vil derfra. Var selv på krabi for noen år siden men husker ikke navnet på resorten. Da bodde vi i bungalower som var skjermet fra hverandre, så å si paradis på jord. Der kunne vi ta båt til mange øyer og var blant annet på "the beach" stranden. (fra filmen the beach med leonardo dicaprio). Har vært flere plasser i Thailand så kan være jeg blander. Men husker krabi satt sine spor. Men krabi er en liten by imotsetning til phuket. Dersom du oppsøker en reisekjede vil de garantert kunne hjelpe deg med å finne det du måtte ønske, om det er det å være alene på en strand eller om du vil på mer befolkede plasser.

Lenke til kommentar

Jeg så det var snakk om snorkelig - og da vil jeg på det sterkeste anbefale en dagstur til Koh Similan Islands rett vest for Phuket. Noen nydelige paradisøyer med det klareste vannet du kan tenke deg! Øyene er i en nasjonalpark, så de er ikke utbygd med hoteller osv. Derfor er det også lite folk der. Fantastiske øyer!

 

Om du er interessert i noen bilder derfra har jeg lagt ut et par på bloggen min. Ta gjerne en titt:

http://www.hamacareise.com/2011/01/31/de-vakreste-strendene/

 

Jeg kan også anbefale Raya Island rett nedenfor Phuket, som byr på billig luksus, romantikk, god snorkling og ikke minst stillhet! En liten øy uten bilveier, og bare et par resorter rundt langs kysten.

 

Du kan lese mer her: http://www.hamacareise.com/2010/10/04/minner-fra-paradis/

 

Slike turer er veldig lett å bestille fra de lokale reiseselskapene i Phuket. Men husk å prute! God tur ;)

Lenke til kommentar

Vi var fire uker på Phuket i fjor vår, og kan anbefale det! Vi var to voksne og to små barn (en på tre år og en på ti måneder). Vi bodde på en resort som heter Laguna, og var storfornøyd med oppholdet.

Phuket town er en sånn passe stor by, og har et nattmarked i helgene (i alle fall da vi var der). Skreddere er det nok av, vi fikk en anbefaling av sjåføren "vår" fra resort'en og jeg er veldig fornøyd med dressene.

På Phuket ligger jo også Patong, som vel burde dekke opp behovet for fest og sprell. Imidlertid var prisene på markedet her høyere enn i Phuket town, og det er ikke alltid like sjarmerende når det står "Vi talar svenska" i vinduet på annenhver butikk.

 

Vi tok en dagstur til Phi Phi, var mange båter som dro dit. Angret litt på at vi ikke la inn en overnatting eller to, for det var veldig fint der! Gode muligheter for snorkling/dykking vil jeg tro.

 

Et tips kan være å ikke kjøpe "cruise" eller opplevelser gjennom resort'en, da disse gjerne har et godt påslag. Vi bestilte selv turen til Phi Phi, og betalte under det halve av hva resorten skulle ha.

Lenke til kommentar

Phuket by ligger inn i landet. Langs vestkystene finner du sørover etter hverandre med Patong, Karon, Kata og kata Noi. Det går gradvis fra masse styr og gogo-barer i Patong til helt rolig og stille i Kato Noi. Syntes kata var et greit sted å havne da jeg var der for mange år siden.

 

Vil absolutt anbefale en tur til Similan. Flyvefisker og delfiner fulgte dykkebåten jeg tok ut dit. Phi Phi ser veldig pen ut på bilder, men jeg syntes den gjorde seg best på bilder. Alt foregår på en smal landtang mellom to øyer hvor det er stappfult av båter og turister.

 

Utflukter kjøpt gjennom norsk reisebyrå gir dobbel pris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...