Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Installasjon av Win 7 Ultimate


Anbefalte innlegg

Dette er litt komplisert så jeg skal bryte det ned:

 

Innledning:

Jeg har nettopp oppgradert PC'en til ungene ved å sette inn nytt hovedkort (Asus Sabertooth P67), Intel core i7-2700K, 8 GB RAM (Corsair) samt et ZOTAC GeForce GTX 560 grafikkort..

Maskinen har to HDD, en WD 500GB (7200 RPM) og en WD Raptor 150GB (10.000 RPM).

 

Åpenbart krever installasjonen en ny installasjon av Windows 7.

Da jeg oppgraderte fra Vista til Win 7 tidligere, ble alle de gamle Vista filene og tilknyttede programmer liggende igjen og tok opp plass. Denne gangen ville jeg gjøre en clean install på en blank HDD, så jeg ønsket å formattere harddiskene først slik at de var fullstendig tom for informasjon.

Imidlertid gikk det ikke an å boote maskinen fra Windows installasjons DVD'en slik at jeg fikk formattert diskene. (?)

Dette fungerte jo fint på tidligere versjoner av WIndows (98, ME, XP, Vista). Uansett, så lette jeg litt rundt på nett og fant til slutt en ISO fil jeg kunne laste ned og brenne til CD. Denne ga meg en bootable CD og inneholdt diskverktøy til bl.a. å formattere harddiskene.

Deretter installerte jeg all den nye hardwaren nevnt over.

 

Første problem:

Da jeg var i gang med monteringen så jeg at den gamle DVD brenneren hadde IDE grensesnitt. Det nye Sabertooth hovedkortet har bare SATA tilkoblinger, så nå satt jeg plutselig uten CD/DVD drev. Jeg monterte allikevel resten av utstyret og gjorde en prøvestart av maskinen for å se at vifter, eksterne USB koblinger og annet fungerte som forventet.

Under boot sier oppstartskjermen at det ikke finnes noen harddisker installert, og looper til "trykk Ctrl, Alt, Delete for omstart". Hvis jeg avbryter boot med å gå ini BIOS, kommer først den initielle meldingen om at det ikke finnes hardisker, for deretter å liste begge harddiskene i BIOS (?!).

Dette skyldes kanskje at formatteringen jeg gjorde slettet alt på harddiskene, og at de må settes opp igjen med NTFS, logiske partisjoner osv.

 

Andre problem:

Jeg bestilte umiddelbart nytt DVD/Blue Ray drev fra Komplett (med SATA tilkobling denne gangen), og lot meg også friste til å bestille en 120GB SSD harddisk. Jeg har ennå ikke mottatt dette (Jul og alt mulig), men når det kommer er jeg litt i tvil om ting kommer til å gå smertefritt allikevel, ettersom jeg ikke får maskinen til å boote fra Win 7 installasjons DVD'en.

 

Jeg har en bærbar maskin med WIn 7, en iMac 27" med Win 7 installert under Parallels, samt denne maskinen med Win 7 Ultimate installert.

Totalt har jeg altså 3 DVD'er med Win 7 på (en oppgraderings DVD, en full versjon av Win 7 Home Premium, og en full versjon av Win7 Ultimate). Ingen av disse diskene kunne brukes til å boote maskinen da jeg testet før demonteringen av den gamle.

Så når jeg mottar den nye BlueRay DVD skriveren og den nye SSD disken, hvordan får jeg da installert Windows???

 

Tredje problem:

Det nye hovedkortet tillater boot fra en ekstern USB-kilde. Jeg har en ekstern USB HDD på 1 TB som jeg bruker til en MacBook Pro.

Jeg satt og vurderte om jeg skulle prøve å kopiere alt innholdet fra Win7 installasjons DVD'en over til denne og prøve å boote fra den, slik at jeg fikk gjort en prøveinstallasjon av Win7 på den interne Raptor disken. Er det noen som har prøvd noe slikt noen gang? Er dette i det hele tatt mulig?

 

Hvis ikke, så må jeg i allefall prøve på tradisjonell måte når jeg mottar det nye drevet og den nye SSD disken. Det som bekymrer meg at er at maskinen ved alle tidligere forsøk har sagt "no bootable medium detected" når jeg har prøvd å starte fra Win7 DVD'en tidligere. Hvordan i sv... får jeg installert Windows da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.ultimatebootcd.com/ Last ned her og legg inn på en minne pinne (som må være bootbar) (google er din venn).

 

Så formaterer du den harddisken du skal bruke til å boote systemet.

 

Blir litt dobbelt opp her gjerne. Når jeg skulle innstallere SSDen min måtte jeg først koble den til som en ekstra disk og formatere. For så å røske ut ALLE gamle snurre diskene og så installere Windows til SSD. (Bør vel også minne på å aktivere AHCI i BIOS.

 

Men siden du venter på nytt drev med Sata så antar jeg du kommer til å drøye det med å installere til du har alle delene på plass for letthets skyld.

 

DVS sette inn nytt drev og SSD og så boote med usbstick /eventuelt plate for å få formatert SSD etc.

 

KAn fort bli litt krøll med aktivering av windows hvis man bytter rundt hardware og installerer og reinstallerer.

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Det er helt klart ingen behov for ultimatebootcd (bare hvis et eller annet verktøy er interessant for deg.

 

Du kan boote og installere din Windows med å plassere alle filene i en bootbart USB minnepenn.

Du kan og installere Windows med å plassere alle filene i en av 2 partisjoner på en disk (du trenger da å vite noe små grunnlegende steps)for deretter å installere Windows i den andre partisjon.

 

Men før du går i gang med en voldsomt file kopiering, du kan få hjelp å lage en liten Bootbart Usb minnepenn (500MB er nok) med kun Windows recovery Console, som du allerede har i din Windows Ultimate DVD.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

http://www.ultimatebootcd.com/ Last ned her og legg inn på en minne pinne (som må være bootbar) (google er din venn).

 

Så formaterer du den harddisken du skal bruke til å boote systemet.

Det var faktisk dette programmet jeg brukte til å lage den bootbare CD'en jeg nevnte over ;)

Jeg skrev at jeg "formatterte" diskene, men jeg brukte et annet program fra denne CD'en som jeg ikke husker navnet på i farten. Jeg tror en av undermenyene i det var "wipe clean 1 pass" eller noe tilsvarende. det fjernet i allefall alle dataene på diskene, men vet ikke om det fjernet NTFS filstrukturen i samme slengen.

 

Men før du går i gang med en voldsomt file kopiering, du kan få hjelp å lage en liten Bootbart Usb minnepenn (500MB er nok) med kun Windows recovery Console, som du allerede har i din Windows Ultimate DVD.

Trengs det noen spesiell teknikk for å få minnepennen bootbar, eller kopierer jeg bare alle filene fra "Windows Recovery Console" over til den, og så blir den automatisk bootbar?

(har ikke Win7 DVD'en foran meg, står på kjøkkenet og lager ribbe i skrivende stund)

 

Når det er sagt, hvis jeg klarer å få bootet til "Windows Recovery Console", hvordan går jeg da fram for å iverksette installasjonen av Win7 fra Win7 DVD'en?

Jeg ser nå for meg et scenario der jeg har mottatt og installert den bestilte BlueRay brenneren og DVD'en fortsatt ikke vil boote direkte.

Lenke til kommentar

Vi går fram step by step.Lage bootbart USB minnepen. (usb 500MB er nok for Recovery console, USB 4GB er nok for ha elle filene du har i en Windows plata og dermed utføre en installasjon direkte fra den)USB minnepenn du skal bruke skal partitioneres og formateres, ergo den må ikke ha noe som helst av private filer eller annet i den.

De vil nemlig bli borte,

 

-Kople USB minnepenn  i den bærbar Windows maskin du har.

-skrive CMD i søk felten og når CMD kommer overst på list, høyre klikk og velg Run as administrator.

 

deretter dkriver du følgende nedenfor: (en commando av gangen og tast ENTER)

 

diskpart

list disk       (du vil se en oversikt av diskene nummerert. Velg USB minnepenslik:)

select disk ?    ?=nr på USB minnepenn. Vær forsiktig slik at velger riktig.

clean

create partition primary

select partition 1

active

format fs=fat32 quick

assign

exit

 

Nå er Usbminnepenn bootbart.Før du kopiere inn noe som helst, jeg ønsker at du kopler USB minnepenn på den ny maskin, starte opp og rett fra starten  press F8.

F8 gir deg mulighet å velge fra hvilken disk skal du starte uten å gå i bios, hvis flerre disker er tilkoplet.

 

Etter kort tid skal følgende feilmeldning komme opp:

bootmgr is missing

 

Hvis det er det du får, slå av maskinen, kople USB tilbake til den bærbar maskin.

Du skal få info om du kan gjøre deretter.

 

I tilleg si meg hvor stor er din USB penn.

Dine hardisker (raptor eller den andre skal koples på de svarte Sata koplinger på hovedkort.

 

 

Noe annet:

Siden du har en Windows Ultmate UPGRADE version, det vil være enklere for deg å installere Windows Premium først, for så å upgrade. Det krever dog å være av samme bit (32 eller 64)

Endret av wiberos
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

I tilleg si meg hvor stor er din USB penn.

Dine hardisker (raptor eller den andre skal koples på de svarte Sata koplinger på hovedkort.

 

 

Noe annet:

Siden du har en Windows Ultmate UPGRADE version, det vil være enklere for deg å installere Windows Premium først, for så å upgrade. Det krever dog å være av samme bit (32 eller 64)

Hei igjen, takker for detaljerte instruksjoner!

 

Jeg har desverre bare en 2 GB minnepinne her og nå. Som du nevner trenger jeg da Win7 DVD'en i tillegg for å kunne installere Windows. Det kan jeg ikke før jeg får BlueRay brenneren i posten.

 

Hvis jeg forstår deg riktig kan jeg installere hele Windows fra minnepinnen hvis den bare er stor nok (4GB skriver du)?

I morgen er Elkjøp åpen, og jeg kan gå og kjøpe en minnepinne på 4GB+ da (de koster jo ikke all verden). Da kan jeg få gjort et forsøk på dette før den nye brenneren og SSD kommer i posten. :)

Hvis du har tid til å kikke på dette i morgen hadde jeg satt pris på det!

 

Du misforstod hvis du trodde jeg bare hadde "upgrade versjon" av Windows 7 Ultimate.

Jeg har fullversjonen av Windows 7 Ultimate på original DVD.

Jeg har også fullversjon til Home Premium pluss en upgrade disk til Home Premium.

Lenke til kommentar

Det er mulig å installere Windows med en bootbart Usb penn (2GB i din tilfelle) og resten av filene du kan ha i den ekstern USB harddisk.

 

Vi skal deretter kopiere alle filene i en liten partition i en av dine harddisker, gjerne den du allerede har formatert.

 

Metoden her vil gjøre det mulig for deg å:

-ha en disk med en liten partition hvor alle Windows installasjons filer er å finne, for så å installere Windows i en annen disk eller i enn annen partition på samme som den med den liten partition.Det vil gjøre det mulig for deg å installere windows Uten å trenge noe USB eller DVD plate.

 

Alt dette er veldig enkelt, så lenge du følger noe grunnlegende steps.

Så hvis du ønsker å prøve deg fram, si i fra eller venter vi til i morgen.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Hei igjen!

 

Flott!

Vi venter til imorgen hvis OK med deg. Da har jeg bedre tid og rett utstyr. Skal i et middagsselskap på ettermiddagen, men håper å få gjort unna mesteparten før det.

 

Hvis jeg ikke har misforstått deg helt, setter vi opp USB pinnen (som jeg skal kjøpe imorgen) til en bootbar device.

Så kopierer jeg alle nødvendige installasjonsfiler over til en partisjon på min eksterne USB HDD.

 

Til sammen skal det da være mulig å installere Win7 på Raptordisken!

 

Høres spennende ut. Gleder meg til å ta fatt!

:thumbup:

Lenke til kommentar

Hei

 

-hvis du kjøper USB penn på minst 4GB, vil det ikke være behov for noe USB HDD.Du skal behandle den slik som er beskrevet under post # 5.

Deretter kopierer du alle filene fra den Windows DVD plate in den og boote fra den for å installere Windows som vannlig, i den Raptor.

 

-hvis du derimot skulle bruke den USB på 2GB som du allerede har, bare da, er det behov for den USB HDD.

 

Men du får hjelp i morgen, uansett. :)

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Hei igjen Wiberos!

 

Da har jeg vært på Elkjøp og kjøpt en Lexar USB minnepenn på 8GB.

 

Jeg fulgte trinnene du listet under:

 

 

-Kople USB minnepenn  i den bærbar Windows maskin du har.

-skrive CMD i søk felten og når CMD kommer overst på list, høyre klikk og velg Run as administrator.

 

deretter dkriver du følgende nedenfor: (en commando av gangen og tast ENTER)

 

diskpart

list disk       (du vil se en oversikt av diskene nummerert. Velg USB minnepenslik:)

select disk ?    ?=nr på USB minnepenn. Vær forsiktig slik at velger riktig.

clean

create partition primary

select partition 1

active

format fs=fat32 quick

assign

exit

 

Nå er Usbminnepenn bootbart.Før du kopiere inn noe som helst, jeg ønsker at du kopler USB minnepenn på den ny maskin, starte opp og rett fra starten  press F8.

F8 gir deg mulighet å velge fra hvilken disk skal du starte uten å gå i bios, hvis flerre disker er tilkoplet.

 

Etter kort tid skal følgende feilmeldning komme opp:

bootmgr is missing

 

 

Jeg gikk inn i BIOS på den nye maskinen og satte Lexar pinnen som boot device og startet om. Ganske riktig prøvde maskinen denne gangen å boote fra minnepinnen i stedet for bare å skrive "no disk found".

Etter noen sekunder kom meldingen "BOOTMGR is missing"

 

Så nå venter jeg i spenning på hva jeg skal gjøre videre! :)

 

(Håper du er online før kl 1500, da er jeg invitert bort i et middagsselskap. ;) )

Lenke til kommentar

Hei igjen :)

 

En 8GB USB er perfect.

 

Det du nå trenger er:

-kopiere alle filer fra din Ultimate DVD inn til Lexar

-kople Raptor på Sata port 1 (svart).

Bios instillinger der allerede på Ahci mode tror jeg men der uvesentlig så lenge du venter på SSD og vil installere Windows igjen.

 

-Starte opp med å boote fra Lexar.

Når du kommer så langt i installasjion hvor du blir presentert om hvilken disk du skal installere Windows,du velger den Raptor.

Hvis Raptor er allede partitionert og du ønsker å repartitonere, nederst til høyre i det vindue du er i, vil du se Advanced option. Via den kan du slette alle partioner.

 

Du trenger ikke å partisjonere selv etter det.

Windows vil partitionere og formatere for deg når du merker Raptor som den disk du skal installere Windows.Resten er selvforklarende og etter reboots som maskinen utfører under installasjon du skal ikke blande deg i det.

(dvs du skal deretter ikke velge Lexmar)

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg tyvstartet litt før du kom online, og kopierte alle filene fra Win7 DVD'en over til den formaterte Lexar USB pinnen (akkurat ferdig å kopiere filene nå faktisk).

 

Duskriver at jeg må koble Raptor disken til SATA 1.

På det nye hovedkortet er det 8 SATA tilkoblinger. De står i "to etasjer" altså to rader med 4 tilkoblingspunkter satt oppå hverandre. De to øverste er grå, de to neste er brun, og de fire siste er svarte.

 

Jeg har prøvd å koble diskene til de forskjellige svarte portene, og da kommer de opp i BIOS som henholdsvis koblet til SATA 5, 6, 7 eller 8.

De to øverste grå er altså SATA 1 og 2, de to brune SATA 3 og 4, og de fire siste svarte SATA 5,6,7,8.

Spiller det noen rolle hvilken av portene jeg bruker?

 

I bruksanvisningen til hovedkortet står det at de øverste grå og brune kontaktene er 6.0Gb/s koblinger, mens de nederste svarte er 3.0Gb/s koblinger.

Jeg har koblet diskene nå slik at Raptor disken er på 5 og den andre disken er på 6.

Lenke til kommentar

Da har jeg gjort som du fortalte, og alt ser ut til å starte bra (windows installasjonsprogrammet starter)

MEN...

Under første del av installasjonen ("samler informasjon") stopper installasjonen opp, og følgende melding popper opp:

 

"Mangler nødvendig enhetsdriver for CD/DVD stasjon. Hvis du har driverfilen på et annet medium Diskett, USB, CD, DVD, vær vennlig å koble til denne enheten"

 

Hva er det for noe??? :(

 

Jeg har jo ikke noen CD/DVD spiller koblet til! Er dette en forutsetning for å kunne installere Windows, at det er en CD/DVD spiller tilkoblet?

Hvis jeg prøver å lukke vinduet kommer jeg meg ikke videre. Knappen "Neste" er grayed out. Prøver jeg å avbryte og starte installasjonen på nytt, kommer samme dialogboksen opp på nytt.

 

Jeg prøvde å bla litt i mappene som ligger på USB pinnen og peke på forskjellige "INF" foldere jeg fant, men installasjonsprogrammet svarer bare "ingen filer funnet" tilsynelatende uansett hvilke mapper jeg peker på.

 

Hva gjør jeg nå? :hmm:

 

Edit:

Kan det ha sammenheng med at jeg har kopiert Win7 DVD'en over på USB-pinnen i den forstand at installasjonsprogrammet tror det befinner seg på en DVD fortsatt?

 

Jeg har vært inne og dobbeltsjekket i BIOS og den lister (naturlig nok) ingen tilkoblet CD/DVD spiller.

Har prøvd å google litt på feilmeldingen, men får kun opp problemstillinger der folk har CD/DVD spiller installert, men den har sluttet å virke.

Endret av SR
Lenke til kommentar

Litt usikker om det er Bios instillinger eller om det er feks avhenging av hvilken USB port du bruker.

Har du koplet Lexar i en av de 2 USB koplinger ved siden av LAN tilkoplingen? 

 

Om ikke, vil jeg helst gå til et annet step, og senere finne om det problemet med DVD drivers.  Starte  dermed fra Lexmar igjen og i Install vindue velg Repair your computer og ikke Install Now.

 

Velg Next i nest vindue og deretter command prompt.

 

Jeg venter slik at vi går step by step videre.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Da har jeg valgt repair computer, trykket neste og valgt command prompt.

 

Det som er underlig er at jeg ikke kan skrive noe i command prompt vinduet. Skrivemerket står og blinker, men det er umulig å skrive inn noe som helst. Keyboardet er koblet til (det lyser i tastene) og det virker jo ellers når jeg bruker det i BIOS menyen?

 

???? :no:

Lenke til kommentar

Ja det er noe konflikter vedrørende addreser som blir tildelt.

 

Men Ok

 

Enter Biosen og gå til Advanced, og USB configuration.

Legacy USB support   -- velg Auto

Legacy USB3.0 Support ---velg Disabled

 

og prøve igjen.

 

Noe annet:

-Kople fra mus

-kople USB keybord på en de portene (back på computer) og starte opp. Kan du bruke keybord i command promt. (du vet du kan navigere med tastene isted mus)

Endret av wiberos
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...