Gå til innhold

Matte r1 privatist


Hoon

Anbefalte innlegg

Hei jeg skal ta matte r1 som privatist til våren og vil starte tidlig i jula. Privatistkontoret henvende meg til kompetansemålene hos udir http://www.udir.no/Lareplaner/Grep/Modul/?gmid=0&gmi=17917&v=5&s=2&kmsid=17942

 

Noen som kan komme med noen tips til bøker som forklarer ting på en bra men samtidig utfyllende måte som også har nok oppgaver til at man føler man får testet de forskjellige temaene sikkelig ?

 

Det er også viktig at boken har fasit, da det er rimelig håpløst og sitte og jobbe hvis man ikke kan sjekke om oppgavene man gjør er riktige.

Endret av Hoon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+56132

Styr unna "Matematikk R1" utgitt av Aschehoug, den er ikke god

 

Hvorfor anbefaler du folk å styre unna denne varianten?

 

Jeg har ikke hatt R1 matte enda, men det kan bli aktuelt til våren, og da er dette relevant.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Jeg har lest litt rundt omkring og det er mye frem og tilbake med hvert av forlagene, noen mener at Sinus gir mest for pengene, og at fullstendige løsningsforslag er bra, mens det er noen som synes Aschehoug er "rotete" og "usystematisk", men det går i dybden i stoffet. Så har vi de som foretrekker Sigma fordi disse likner mest på eksamensoppgavene som man kan få på eksamen. Det er også noen som mener at Sigma er dårlig fordi de gir kun et eksempel for hvert tema.

 

Jeg har 1T Sinus og 1T Aschehoug og kan bekrefte de påstandene om at Aschehoug er litt "rotete" og "usystematisk", men jeg kan bare tale for 1T.

Lenke til kommentar

Så har vi de som foretrekker Sigma fordi disse likner mest på eksamensoppgavene som man kan få på eksamen.

 

Støtter påstanden om at oppgavene er eksamensorienterte. Jeg har ikke brukt noen av de andre bøkene, men synes Sigma har en god del oppgaver å velge i. Spesielt ga dette uttelling for min egen del til R1 eksamen i vår (fikk 6, samme som standpunkt).

 

Det er også noen som mener at Sigma er dårlig fordi de gir kun et eksempel for hvert tema.

Tja, som regel er det to eksempler, og disse går nokså grundig gjennom relevante oppgaver. Jeg har i hvert fall ikke savnet flere eksempler i bøkene. Dessuten er det også en del fokus på å forklare konsepter og bevise formler/uttrykk (hvertfall i R2) som du skal bruke. Ulempen er vel at du kanskje er mer avhengig av å ha en som kan hjelpe deg dersom du støter på oppgaver som ikke ligner eksemplene, men det burde ikke være noe stort problem om du er litt kreativ. :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Dette er til TS.

 

Jeg har detektert en serie av Youtube videoer der vedkommende går nesten gjennom alt i R1 matematikk. Vedkommende følger Sinus. Dersom det for eksempel er uaktuelt å ta dette faget på en privatskole, da kan denne matematikk kanalen fungere som "undervisning", eller har ihvertfall potensialet til det.

 

http://www.youtube.com/user/lektorthue/videos

 

Bare bla til de eldste videoene, og der finner du video som begynner på kapittel 1, Algebra: Implikasjon og ekvivalens. Deretter følger videoene kapitler og del kapitler gjennom hele boka.

 

Første video ble lastet opp i juni 2011. Dermed er det også oppdatert stoff. Det finnes både teori videoer og eksempel videoer.

 

Det kan du kombinere med Dette. Bare velg "fagstoff", så emne, da finner du relevant stoff, både forklaringer og oppgaver.

Lenke til kommentar

Lektor Thues videoer er bra, og her er en mye enklere oversikt enn den tricell linker til: https://sites.google.com/site/lektorthuesr1/2-algebra/1-1-implikasjon-og-ekvivalens

 

Men om det kan erstatte klasseromundervisning er jeg ikke overbevist om. Men det er uten tvil god hjelp..

 

edit:

 

Og det finnes lignende for r2 også, men denne har jeg ikke sett på selv enda:

https://sites.google.com/site/rogersmatematikkr2/

 

Ellers bruker jeg youtube til å finne eksempelvideoer på engelsk hvis det er noe jeg sliter med. Jeg synes det hjelper når jeg får det på et annet språk.

Endret av Erikken
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...