Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC fryser på windows velkommen logoen.


Anbefalte innlegg

God kveld.

 

Har et lite, eller vel stort problem ved at PC'n henger seg opp når jeg kommer til Velkommen logoen i Win7, den henger seg opp så må jeg restarte maskina bare for at det samme skjer igjen, igjen og igjen.

 

Har et GTX580 kort på Gigabyte X58A-UD3R rev2.

 

Men det som er merkelig er at dette skjer bare dersom jeg har skjermkortet i PCI-E x16 slotten, og ikke i x8 slotten et hakk ned. Er det noe galt med hovedkortet i dette tilfellet eller skjermkortet? Er bare så dumt og vite at du ikke kan bruke x16 slotten hvor skjermkortet hører hjemme.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er så drittlei av Gigabyte sine hovedkort, har vært borti en 5-6 stykker nå og har hatt problemer med i hvert fall 3 av dem. Veit at folk roser dem opp i skyene for å være så overklokkbare og solide kondensatorer men hva hjelper det. Kan bare anbefale deg å resette cmos, og/eller sende hovedkortet tilbake. Sånn som du forklarer gir det ikke mening at det skal være noe galt med skjermkortet.

 

Antar at du har vært i safemode med samme problem (?). Slik at det ikke bare er et buggy windows/driver problem?... Siden du får post gir det ikke mening at det er noe galt med skjermkortet, for mine ører i hvert fall.

Lenke til kommentar

Det kan jo like godt være skjermkortet (å kjøre 16x mode) som er problemet og ikke hovedkortet.

 

Det er jo forøvrig null problem å kjøre med 8x sålenge du har PCI-Express bus revisjon 2.0. Er rikelig nok med båndbredde i 8x mode uansett.

 

 

For å utelukke driver problem er det jo bare å teste å starte windows i safe mode. Safe mode laster kun nødvendige MS drivere , og for grafikk betyr dette MS VGA standard driver .

Henger det seg da også har du et hardware problem.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Jeg hadde (har) et lignende problem med GigaByte selv, bortsett fra at den virker med et kort i da (heldigvis). Har et GigaByte GA-790XTA-UD4 hovedkort med nVidia GTX 470.

 

Det jeg ville prøve var å slenge i min gamle GeForce 9800 GT i tillegg. Etter å ha innstallert drivere, ble skjermen min også svart før windows log-in. Den bare frøs (Mulig jeg hadde slått av automatisk restart ved feil, har det ihvertfall nå).

 

Ved sikkermodus kom jeg inn. Og hvis jeg avinnstallerte driverne. Jeg vil anta at det er noe med driverene til nVidia i kombinasjon med GigaByte kortet. Prøvde også å flashe BIOS, uten at det hjalp. Ihvertfall gav jeg opp det (antagelig ville ikke physx-ytelsen blitt bedre med 9800'en i heller, men det vet jeg jo ikke nå, jeg ville bare prøve).

Lenke til kommentar

Jeg hadde et GTX480 kort før, dette låste seg også på samme sted som 580 kortet, altså windows velkommen logoen. Det funker å komme inn i windows i safemode. Er det da skjermkortet? 2 skjermkort med samme feil? Jeg har også et gammelt 9800kort liggende, dette funker det å komme inn i windows med i x16 slotten.

 

Jeg tror det har noe med nvidia driverne og gigabyte, jeg har prøvd å formatert windows, men så fort jeg har installert nvidia drivere og rebooter så henger det seg med 580 eller 480 i x16 slotten, men det funker på x8 slotten.

 

Jeg sliter med fryktelig lav FPS i for eksempel WoW som jeg bruker mye tid på så det er et problem jeg veldig gjerne vil få fiksa.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...