Gå til innhold

svar til en filosof?


Articzz

Anbefalte innlegg

Hva er Grunnen til Antisemitisme?

og hvordan kan en Person altså Hitler få en hel nasjon med på sin vanvittige politikk?

en grei forklaring på dette ?

har jo sett av litt av grunnen til folk ble med Hitler var fordi det var dårlige tider i Tyskland etter 1.verdenskrig med dette kan da umulig være nok...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Antisemittisme er vel bare en betegnelse på dette rasehatet mot jødene. Hvis jeg ikke husker feil så var det en tysker som kom opp med dette begrepet, sent på 1800-tallet eller tidlig på 1900-tallet, og det er vel rett og slett en slags omskrivning av "jødehat", en eufemisme. Bakgrunnen for jødehatet var at de var en minoritet, en svak gruppe i samfunnet som det var lett å legge skylden på! De fikk blant annet skylden for svartedauen.

 

Hitler hadde en særdeles god taleevne, og klarte derfor relativt enkelt å imponere resten av det tyske folk med sin propeganda. Han var også en veldig dedikert person som jobbet mye for å gjennomføre det han ønsket, og brukte lite tid på underholdning osv.

 

håper jeg var til hjelp (:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Antimodernisme. Gjennom 1800-tallet endret verden seg svært fort gjennom modernisering og massene følte seg desorienterte. Mange var svært pessimistiske til dette nye. Marxister var for eksempel svært skeptiske til det etterhvert typiske fabrikk livet og hva det gjorde med menneskene. Andre som sosiologen Georg Simmels mente det upersonlige og rasjonelle samkvemet i storbyene druknet den personlige egenarten.

 

Fascismen spesielt er antimodernistisk. Den er anti-kapitalistisk, anti-sosialistisk og vil tilbake til det tradisjonelle samtidig som de vil ha noe helt nytt. Fascisme er blitt kalt for "eksploderende gammeldagshet" Men først og fremst tilbød den orden og disiplin til de rådville massene.

 

Når det angår jødene var de som uglesett minoritet til en viss grad forvist til fleksible, moderne yrker og ble derfor sett på som modernismens budbringere.

Endret av Kasparov
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...