Gå til innhold

Hva er en yrkessoldat?


TheRocky

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke nødvendigvis, men det henger gjerne sammen ja. Spørs på hva du jobber med og hvor i forsvaret du er. Er du grenader i Telemark Bataljon så kan du absolutt regne med en tur ut, men om du er grenader på kleslageret til FLO er det mindre sannsynlig igjen.

 

Alle som blir sendt utenlands av forsvaret er ansatt og havner dermed i kategorien yrkessoldater(*)

 

*: Finnes likevel vernepliktige som avtjener verneplikten som sjåfør på en ambasade i utlandet, eller er med som et støtte element til noe annet. Under bombingen av Libya var det F. eks flere vernepliktige som var med for å hjelpe med lasting og vedlikehold av F16 flyene. Men en vernepliktig blir aldri sendt til en stridssituasjon.

Endret av Killswitch
Lenke til kommentar

Jeg har fremføring imorgen på skolen, jeg skulle ha egentlig intervjuet en som er yrkessoldat, men han har ikke svart meg. Kan noen snille mennesker svare meg på noen av disse spørsmålene som jeg egentlig skulle ha spurt han om, slik at jeg ikke får stryk imorgen? (Går i 10 klasse forresten :)

 

 

-Hva innebærer det å være en yrkessoldat?

 

-Hva er det beste og verste ved yrket?

 

- Hvordan er rekruttperioden?

 

- Hvilke utdanning kreves for å bli yrkessoldat (videregående linje, universitet, høyskole)?

 

- Hva går yrket ut på?

 

- Hva kjennetegner yrket (arbeidstider, arbeidsoppgaver, turnus, fysisk arbeid, kontorjobb)

 

- Kan du nevne noen Positive og negative sider ved yrket?

 

- Er man organisert i noen fagforeninger?

 

- Hva er kravet til personlige forutsetninger, hva må du være god i?

 

- Hvordan er framtidsutsiktene (etterspørsel, etter –og videreutdanning, karriere)?

 

- Er det slik at man setter livet i fare når man er en yrkessoldat?

 

- Hvordan er arbeidstiden for en yrkessoldat?

 

- Hvordan er fritida?

 

-Kan man verve seg om man er yngre enn 18 år med tillatelse av

foreldre?

 

-Er det slik at du kan bli sendt ut til utlandet til et oppdrag/operasjon?

 

-Hva er lønnen på?

 

-Hvor mange år er plikttjenesten?

Endret av loliap
Lenke til kommentar

Mange av spørsmålene dine vil gi forskjellig svar avhengig av hvem du spør. Finnes yrkesmilitære som har rene kontorstillinger, og du har spesialstyrkene som er mye ute i frisk luft. Det er vel ytterkantene. Lønn og arbeidshverdag vil også variere kraftig.

 

Du kan ikke verve deg om du er under 18, du kommer som hovedregel ikke engang inn til førstegangstjenesten hvis du ikke er fyllt.

 

Du spør om rekruttperioden, den har ingen direkte sammenheng med det å være yrkessoldat, og varierer igjen med hvor du tar førstegangstjenesten som denne tiden er en del av. Du må først gjennomgå 12 mnd førstegangtjeneste før du kan verve deg og bli yrkessoldat.

 

Arbeidstider er vel også meget varierende, er man ute på internasjonale operasjoner er man "på" 24\7, det kan vel til dels sies om øvelser her hjemme også. Vanlig arbeidstid er vel gjerne fra 08.00 til 15.30 mener jeg (?)

Lenke til kommentar

Nei. Du kan hoppe rett på førstegangstjenesten uten å ha satt dine ben på en vgs faktisk, og gitt at du er dyktig nok få jobb i F. eks Telemark bataljon etterpå som grenader. Nå er ikke en jobb som grenader det mest fremtidsrettede, da du per i dag ikke kan være ansatt i lengre enn 6 år, med mulighet for utvidelse til 9. Skal du jobbe lengre i forsvaret må du innom en befalsskole og flere linjer her krever at du har studiekompetanse fra VGS. Selv som befal har du dog en øvre aldersgrense på 35 år, skal du jobbe lengre enn dette igjen i forsvaret må du ta krigsskolen. Her mener jeg at du må ha studiekompetanse, men akkurat dette kan du lese deg opp på selv, forsvaret.no er et hot tips.

 

 

Det er ingen utdannelse som heter yrkessoldat. Det eneste du må gjøre, er å gjennomføre førstegangstjenesten og så søke på stillinger, passere eventuelle opptak og så er du i gang. Nå vil jeg på det sterkeste anbefale å ta en vgs utdannelse likevel, da det holder langt flere dører åpne, både militært og sivilt.

Lenke til kommentar

Jeg sa blant annet Forsvarets hjemmesider. Det finnes andre steder på nettet hvor man finner informasjon også. Man trenger ikke være noe geni for å google. I tillegg er ikke dette første gangen denne brukeren har "kamuflert" hjelp til lekser som jeg har sett. Jeg sier det for TS' eget beste, og mener fortsatt at han skal gjøre leksene sine sjøl. Helt fint å spørre om hjelp, men da bør man heller spørre i form av hvor man kan finne ut hva han lurer på osv. Kanskje jeg var litt krass i dag tidlig, men poenget er fortsatt det samme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...