Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Har fraværet i ungdomskolen noe å si når man søker til videregående skole?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men når jeg søker jobb, har fraværet noe å si fra ungdomskolen eller er det bare fraværet i videregående som teller?

Det er jo opp til hver enkelt arbeidsgiver hva de vektlegger og når du skal ha jobb. F.eks. hvis du vil ha jobb under studiene så kan jo ungdomsskolepapirene være aktuelle, da det kan være de nyeste du kan vise til og da er det jo kjipt hvis du har stort fravær.

Lenke til kommentar

Arbeidsgivere ser ikke på ungdomskolepapirer eller videregående papier. Skulk i vei, det har ingen ting og si for framtidig yrke.

^This

 

Jeg har aldri blitt spurt om vitnemål fra videregående eller ungdomsskole, kun karakterutskrift fra universitetsfag og attester fra tidligere arbeidsgivere.

Endret av Jude Quinn
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Ungdomskolekarakterene betyr ingen ting, bare kast vitnemål skjiten i bosset. Det er kompetansebevis fra videregående som har noe å si dersom du skal søke læreplass.

 

Dersom du skal ha en jobb innenfor høyere utdanning da er kun de papirene relevante, og de vil aldri spørre om ungdomskolekarakterene.

 

Jeg hadde 2,9 i snitt på ungdomskolen og hadde 20 dager fravær i 9 klasse og 40 dager fravær i 10 klasse.

 

Nå, som jeg har fullført VG1, VG2 og VG3 allmenn påbygg, har jeg et snitt på 4,5, hvor jeg har 5 i nesten alle fellesfag, bortsett fra norsk hvor jeg har 3.

 

Dette er litt morsomt at jeg er kommet like langt som mine venner, som tok ungdomskolen SVÆRT alvorlig seriøst. Når jeg har fullført læretiden min da er jeg foran dem, fordi jeg har svennebrev og generell studiekompetanse fra yrkesfag, mens de har ikke fagbrev/svennebrev eller generell studiekompetanse fra yrkesfag.

 

Ungdomskolen er en av de mest meningsløse periodene i ditt utdannings liv.

 

For folk på ungdomskolen nå; fokuser KUN på matematikk og engelsk. Fokuser bare på karakterene dersom det er en spesifikk videregående skole du vil inn på, men ikke få høyere snitt enn nødvendig. Ikke stryk i noen fag, det er faktisk mulig.

 

Jeg burde ha redusert min innsats til 2 i snitt, og 50-60 dager fravær, slik at jeg kunne ha prestert minimalt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...