Gå til innhold

Hva eller hvem var det som dannes universet og jorden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jo en utvidelse av ett univers og dannelse av ett univers er det samme. Hvis universet har utvidet seg 60 % på 6 milliarder år så har jo nesten hele universet blitt dannet av utvidelsen.

 

Så når du blåser opp en ballong så dannes det mer ballong altså? Skjønner! :thumbup:

 

En ballong finnes før du blåser den opp. Og nei, universets innhold er konstant – det blir bare mindre komprimert.

 

Ha! Nydelig!

Lenke til kommentar

 

Kildene til det jeg skriver inn om Jesus kommer fra bibelen. Bibelen har ikke blitt redigert. Hvis det er noen som mener at bibelen har blitt redigert så kom med bevis på det. Hvis dere ikke greier å komme med bevis på det så er dere noen usaklige diskutanter uten argumenter.

 

Velger å svare på denne jeg. Bibelen du leser i, er sikkert skrevet på enten engelsk eller norsk. Tror ikke jeg trenger noen kilder på dette.

 

http://www.greatsite.com/timeline-english-bible-history/

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/7750842.stm

 

Står det litt. I korte trekk ble bibelen opprinnelig skrevet på hebraisk. Bibelen ble ikke skrevet av moses, eller jesus for den sags skyld. Den ble skrevet ned flere hundre år senere, sammensatt av et sammensurium av tekster.

 

bibelen bestod heller ikke av vers, eller strofer. Disse er blitt lagt til senere.

 

Np sier det seg selv at når en tekst blir oversatt

 

Hebraisk - Gresk - Latin - tysk - norsk

 

Sier det seg selv at meninger og betydninger forandres. Ord har flere betydninger og subtile forskjeller fra språk til språk.

 

Du sier bibelen er en god bok, men da spør jeg deg. Skal ikke Du følge bibelen? Er det ikke din plikt som god kristen å følge bibelen. Husk at bibelen er både gamle og nye testamentet. Det som står skrevet er loven. Brytes loven Skal Du Drepes.

 

Noen utdrag fra bibelen du kan slå opp selv er sitert under.

 

Leviticus (Tredje Mosebok ) 20:13

 

"If a man also lie with mankind, as he lieth with a woman, both of them have committed an abomination: they shall surely be put to death; their blood shall be upon them."

 

 

Exodus (Andre mosebok )2:11-12

 

11 And it came to pass in those days, when Moses was grown, that he went out unto his brethren, and looked on their burdens: and he spied an Egyptian smiting an Hebrew, one of his brethren.

 

12 And he looked this way and that way, and when he saw that there was no man, he slew the Egyptian, and hid him in the sand.

 

Eksempelvis har vi på norsk at andre bud sier

 

Du skal ikke misbruke Guds navn.

 

Mens på engelsk sier vi

 

You are not to make any graven images.

 

Leser vi derimot hele sitatet fra andre mosebok får vi et litt annet bildet

 

Exodus (Andre mosebok) 20:1-17

 

Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of any thing that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth:

 

 

Så har du noensinne laget et bildet av gud, eller på noen som helst måte tegnet, avbildet Gud har du begått synd.

 

Da bryter vi opp de engelske sitatene og bytter til noen norske. Du kan igjen selv sjekke disse opp i din egen bok, som du alltid har med deg, ikke sant?

 

5 Mosebok 13:12-15

 

12Hører du si om nogen av de byer som Herren din Gud gir dig til å bo i:

 

13Det er stått frem ugudelige menn av din midte, og de har forført innbyggerne i sin by og sagt: La oss gå bort og dyrke andre guder - sådanne som I ikke kjenner -

 

14da skal du granske og ransake og spørre nøie efter, og er det da sannhet, er det sikkert og visst at denne vederstyggelighet er gjort i din midte,

 

15da skal du slå innbyggerne i denne by ihjel med sverdets egg; du skal bannlyse den og alt det som i den er; også feet der skal du slå med sverdets egg.

 

5 Mosebok 17:2-7

 

2Dersom der i din midte, i en av de byer som Herren din Gud gir dig, finnes en mann eller kvinne som gjør det som ondt er i Herrens, din Guds øine, så han bryter hans pakt,

 

3og han mot mitt bud går bort og dyrker andre guder og tilbeder dem eller solen eller månen eller hele himmelens hær,

 

4og dette blir meldt dig, og du får høre om det, da skal du nøie granske saken; og er det da sannhet, er det sikkert og visst at denne vederstyggelighet er gjort i Israel,

 

5da skal du føre den mann eller den kvinne som har gjort denne onde gjerning, ut til byens port, og enten det er mann eller kvinne, skal du stene dem, så de dør.

 

Så dersom en bare skal tolke innholdet, er ikke bibelen absolutt? Det står svart på hvitt STEIN DEM, jeg har problemer med å tolke det på noen annen måte enn drep dem.

 

Og noe morsomt fra bibelen tilslutt

 

Esekiel 23:11-21

 

Det Norsk Bibelselskap 1930 (DNB1930)

 

11Og hennes søster Oholiba så det og drev det verre med sin elskov enn hun, og verre med sitt hor enn hennes søster hadde gjort.

 

12Hun optendtes av elskov til Assurs sønner, fyrster og herrer, som hadde nærmet sig henne, prektig klædd, ryttere på sine hester, alle sammen fagre unge menn.

 

13Jeg så at hun var blitt uren; en og samme vei gikk de begge.

 

14Men hun drev sitt hor videre. Da hun så menn avbildet på veggen, billeder av kaldeerne malt med rødt,

 

15omgjordet med belte om sine lender, med nedhengende farvede huer på sine hoder, alle sammen å se til som vognkjempere, en avbildning av Babels sønner, hvis fødeland er Kaldea,

 

16da optendtes hun av elskov, så snart hun så dem med sine øine, og hun sendte bud til dem i Kaldea.

 

17Og Babels sønner kom til henne, til elskovs samleie, og gjorde henne uren med sitt hor; men da hun var blitt uren ved dem, vendte hennes sjel sig bort fra dem.

 

18Da hun drev sitt hor så åpenbart og avdekket sin blusel, vendte min sjel sig bort fra henne, likesom min sjel hadde vendt sig bort fra hennes søster.

 

19Men hun drev sitt hor ennu videre; hun kom sin ungdoms dager i hu, da hun drev hor i Egyptens land,

 

20og hun optendtes av elskov til horkarlene der, hvis kjøtt var som aseners kjøtt, og hvis utflod var som hesters utflod.

 

21Så søkte du igjen til din ungdoms utukt, da egypterne kjente på din barm for dine ungdommelige brysters skyld.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...