Gå til innhold

Ekstremt voldelige dataspill er opplæring i å drepe og bør forbys!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi mennesker har en trang til å matte finne en forklaring bak alt. Det er umulig for et vanlig menneske å skjønne hvorfor ABB gjorde det han gjorde og derfor tror og ønsker noen at det skal finnes et enkelt svar å peke på. TV, film og dataspill er alltid enkle syndebukker å peke ut for de menneskene som har levd såpass beskyttet at de ikke evner å se hvorfor andre ikke har de samme forutsetningen som de selv. Lukk ørene å la de leve i sin lille boble. Ignorance is bliss

Lenke til kommentar
Det er et faktum at de aller fleste som har et ellers normalt liv og er godt tilpasset samfunnet skjønner at de nå går inn i en fantasiverden og ville aldri gjøre fantasi til virkelighet og det er et fåtall som lar seg påvirke til å utføre grusomme handlinger etter å ha spilt slike spill. Men er det gode nok grunner til å ikke stille spørsmålstegn ved denne formen for underholdning? Går samfunnet glipp av mye hvis disse ekstreme voldsspillene forbys?

 

HAHAHAHhahahahaha! Sorry, ironien ble bare for mye.

Lenke til kommentar

Det de ikke fatter er at det ikke er voldelige spill som lager mordere, men mordere som trekkes mot voldelige spill.

 

^This

 

Syns det er helt elendig å skylde på voldelige dataspill. Hadde disse skapt mordere, hadde vi drept hverandre for lenge siden.

Klart, de kan ha en utløsende/påvirkende faktor på de som allerede har anlegg å bli drapsmenn, men hadde ikke spillene eksistert så hadde bare andre inntrykk vært påvirkende i stedet. Å skylde på dataspill når noen gjør seg til drapsmann blir litt som å gi alkoholen skylda for at du har gjort noe galt i fylla.

Hvis datteren din blir utsatt for noen som er påvirket av alkohol, så anmelder du ikke vinmonopolet.

 

- Da jeg hørte hva som var skjedd der, ble jeg med en gang overbevist om at gjerningsmannen spilte dataspill. Det viste seg å være riktig, sier Olsen.

 

No shit, Sherlock. Hva er oddsen for at en mann i 30-årene spiller eller på ett eller annet tidspunkt i livet har spilt dataspill? Trenger ikke være rakettforsker for å gjette det.

Endret av Nevnarion
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å forby slike trivielle ting fordi man er redd at sine egne (og andres) unger blir påvirket av det er dessverre feil fremgangsmåte. Som forelder har man et ansvar overfor egme unger, og hvis du da ikke liker at de f.eks spiller slike spill, så må du gjerne forby DEM det. Men å kreve et forbud for det for hele Norge er skivebom deluxe og kan kanskje ses på som et bevis på at du som forelder ikke gidder å interessere deg for dine ungers aktiviteter, og krever at andre skal gjøre denne jobben for deg.

 

Vi er alle tenkende vesen, og omtrent alle velutviklede mennesker klarer å ta avgjørelser selv, uten at en overordnet makt skal komme å tre ulogiske barrierer over hodet på oss. Er du og andre redd for at deres unger skal utsettes for dette, så ja, gjør noe med det selv! Ikke kom å krev at staten skal gjøre det for dere.

 

Det er slik de har satt opp røykeloven, alkoholutsalget osv osv.. Barrierer som kun er til irritasjon for den jevne mann i gata og som fører til at helt vanlige ting plutselig blir fremskaffet ulovlig (f.eks smugling av tobakk, alkohol).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Nå er det blitt ny dag, så nå er den korrekte linken som følger:

http://www.dagbladet.no/tegneserie/nemi/?1320274800

 

Sagt litt på spissen: voldelige dataspill er like mye opplæring i å drepe, som fotball-spill er fotballtrening. Hvor mange i eliteserien har gått rett fra å spille FIFA godt plassert sofaen til å bli fotballproffer? Nettopp. Ingen.

 

Så lenge ingen lager "Anders Behring Breivik: The Game" får vi heller være fornøyd..

Lenke til kommentar

haha er helt enige i alle her, men så får så synsykt lættis av ironien her, keep it up.

 

men on topic: gamle mennesker har ikke helt peiling heller da mora mi (ja kalle hu gammel) var på foreldre møte hos min 9 år gamle søster der læreren hadde vist frem noen av disse spillen på youtube, vel forbød alt som heter vold...

Lenke til kommentar

Alle de hjerneløse bloggerne og "journalistene" som legger ut hav av beskyldninger mot dataspill, og som samtidig ikke har noen form for innsikt i det de anklager, gir meg lyst til å komme med dårlige, barnslige og stygge "morra-di"-vitser. Ikke at det hjelper så klart, men når hundrevis av spillere, spillforskere, psykologer og andre har kommet med logiske og vitenskapelige fakta som burde hindre hets mot dataspill, ikke oppfattes av den primitive tankegangen deres ser jeg ikke noen annen måte å fordampe mitt provoserte sinne på.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...