Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

SATA Port 1 Device Error, får ikke startet PC'en.


Anbefalte innlegg

Hei, dette er min første post her, prøver siste sjangs her før jeg ringer komplett.no og får hele pc'en returnert, I og med at jeg ikke er veldig flink med PC'er.

Har nå hatt en splitter ny Komplett Xtreme - GTX580 Edition (http://www.komplett....let_10306=10427) I snart en måned. 

Men for noen dager siden restartet den seg plutselig av seg selv og startet vel egentlig opp helt normalt helt til den stoppet på "Auto detecting Sata Port 1" eller noe i den duren, etter noen sekunder ender den opp på "Sata Port 1 Device Error Press F1 to resume". Og slik er det fortsatt.

Det eneste som skjer da jeg trykker F1 er at den spør etter boot cd, altså må jeg reinstallere windows totalt for å i det hele tatt få startet opp PC'en. Det vil si at pc'en fungerer etter windows7 reinstallasjon, helt til jeg slår den av og på igjen, da skjer det samme.

Å trykke "start på nytt" fra windows menyen fungerer, eneste forskjell er at den står veldig lenge på "auto-detecting sata port 1" før den starter opp, men jeg kan da ikke leve med at jeg må ha pc'en konstant på for at den skal fungere?

En annen ting jeg har oppdaget er at jeg kun har èn harddisk nå, hvor jeg hadde to harddisker da jeg kjøpte PC'en, Harddisk C med rundt 200GB og harddisk D med rundt 1.5 TB, men nå etter en total reinstallasjon av windows er harddisk D blitt harddisk C, og den 200GB harddisken er forsvunnet helt. Finner den heller ikke på Diskbehandling.

For å ramse det opp fort: PC'en vil ikke starte, får melding "Sata port 1 device error". Total reinstallasjon av windows7 fungerer helt til jeg slår pc'en av, da skjer akkurat det samme igjen.
Er det rett og slett PC'en som fysisk ikke finner den første harddisken plutselig lenger? 

Jeg tør virkelig ikke å åpne karosseriet for å se etter feil siden jeg for det første ikke har mye peiling og for det andre bryter det garantien.

Setter veldig pris tilbakemeldinger. Takk sad.gif 

Endret av Hårek
Gjenoppretter
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du kjøpte PC-en din med de spesifikasjoner som oppgis hos Komplett, du skal ha 2 harddisker.

Disk nr 1  Corsair SSD Force Series™ F115, 115GB SATA2, 2,5", 285MB/275MB/s read/write, incl 2,5" to 3,5" bracket

Disk nr 2  Seagate Barracuda® XT 2TB SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB Cache, 7200RPM, 3,5".

 

Det virker som at den Corsair SSD disk er  bananas.

At du må installere Windows på nytt hver gang på den 2TB disk har med Bios innstillinger å gjøre tror jeg. Uansett, siden PC-en sliter når det kommer til detektering av det SSD disk, så vil jeg tro at det er noe galt med disken og ikke at den har falt ut på grunn av at ledninger ikke sitter godt. Men man vet aldri.

 

Du må ta kontakt med Komplett, per e-mail (ikke telefon) og fortelle om SSD disken din, og hva de anbefaler. I mellom tiden du må komme inn i biosen og kontrollere en del ting. Å entre Biosen  har ingenting med garanti å gjøre.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

En annen ting jeg har oppdaget er at jeg kun har èn harddisk nå, hvor jeg hadde to harddisker da jeg kjøpte PC'en, Harddisk C med rundt 200GB og harddisk D med rundt 1.5 TB, men nå etter en total reinstallasjon av windows er harddisk D blitt harddisk C, og den 200GB harddisken er forsvunnet helt.

Dette får meg til å tro at OS'et aldri har ligget på SSD'en.

SSD'en er jo på bare 115 GB , tilsvarende ca 107 GB i diskbehandling.

 

Tipper på at harddisken tidligere var partisjonert , med C: på ca 200 GB + D på ca 1,5 TB.

 

Når du så reinstallerte OS'et på hele harddisken , slettet du like godt både C og D.

Lenke til kommentar

Hei, har fått "fikset" det, bare skiftet Sata Port 1 til "ikke installert" fra BIOS, så den ikke leiter etter den i det hele tatt på oppstart, jeg kan fint leve uten den ene harddisken, iogmed at den var under 200GB.

Men jeg lurer på om dette kan få PC'en til å fungere dårligere eller skade den i lengden på noe som helst vis? Eller burde jeg returnere den til komplett? 

Som sagt, jeg er ikke så flink med dette så sorry hvis det er et dumt spørsmål. Takk for svar.

EDIT: Meh, returnerer den. Bruker 5 og et halvt minutt i "Starter windows", tredje gang jeg omstarter den nå, så tydeligvis noe som ikke stemmer. 

Endret av Hårek
Gjenoppretter
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...