Gå til innhold

Dejavu


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er dette politisk/religiøst? Jaja, kanskje litt overnaturlig, greit nok.

 

Uansett, jeg mener å huske at det fenomenet kommer av en mindre feil som oppstår i hukommelsen vår.

Hjernen er litt sløv i et øyeblikk, og oppfatter det vi ser/opplever to ganger. Det første inntrykket blir registrert, så henger ikke hjernen helt med, og registrerer inntrykket en gang til. Altså vil man ha den bestemte følelsen av at man har opplevd nøyaktig det samme før, fordi hjernen rotet litt med registreringene.

 

Selv har jeg opplevd dette mange ganger, og nøler ikke med å stole på at det er kombinasjonen av registrering og et øyeblikks sløvhet i hjernen som er årsaken.

Lenke til kommentar

Har aldri hatt sånn dejavù som i the matrix. (rett etter hverandre).

Kan dagdrømme(nesten sovne foran tvn), og så tenke meg en samtale, uten å være klar over det, for så og "våkne opp" igjen. Iblant tenker jeg da; "oi, dette kommer jeg til og oppleve om en stund :)". Det er fordi det har skjedd noen ganger før. Plutselig, når jeg snakket med en venn, huska jeg at jeg hadde "drømt" det før, så jeg visste nøyaktig hva han skulle si i de neste 10 sekundene. Jeg visste også hva jeg skulle si, så jeg sa det jeg huska. Litt tøft egentlig. Det skjer relativt ofte (annenhver uke eller.no), så når jeg for sånne flashforwards(ordet jeg beskriver det med), så lurer jeg på når det skal skje. Sitter iblant og lurer på sammenhengen i samtalene da, for jeg husker bare litt av en samtale om noe som enda ikke er hendt. Har ofte tenkt at jeg skal si noe annet enn det jeg vet jeg burde si, men har aldri gjort det, for jeg synes alltid det er morsomt å vite nøyaktig hva kompisen svarer :D

Må prøve en gang å se om hele verden går under elns..

Lenke til kommentar

dejavù er rett og slett at hjernen din spiller deg et lite puss.

Ved feks nye/skremmende/uvante ++++ situasjoner, narrer hjernen deg til å tro at du har opplevd det før, rett og slett for at du skal føle deg trygg.

 

De der forwardflah derimot er tøffe saker.. har hatt det et par ganger, senest i sommer, evig kult...

Lenke til kommentar

sånn som tidligere i sommer.

så drømmer jeg en samtale med en kompis ett gitt sted, en gitt tid. og den drømmen husker jeg av en eller annen grunn veldig godt, og har på følelsen at det kommer til å skje, av en eller annen grunn..

Så går det ca en ukes tid, hvor jeg brått er på det stedet jeg drømte om, hvor jeg forøvrig ikke ellers pleier å oppholde meg, og da slår det meg "at nå skjer det" og fordundre meg, så gjør det det også. samtalen med de to-tre replikkene jeg drømte om kommer, og jeg vet på forhånd akkurat hva skal si... alt stemmer 100 %..

helt sprøtt..

Lenke til kommentar
(...)helt sprøtt..

 

Jo, men du kan ikke se bort fra at hukommelsen spiller deg et puss her. Kan du være sikker på at du tenkte deg til samtalen for lenge siden? Eller er det en mulighet for at minnet om samtalen, mens den foregår, blir plassert i feil "kategori", slik at man lures til å tro man har forutsett dette..?

 

Det interessante her er at svikten i hukommelsen kan lure deg til så mangt. Det at du er skråsikker på at du har forutsett samtalen, kan være et resultat av en feil. Din sterke overbevisning om at du har tidligere minner om hendelsen kan komme av at minnet har blitt plassert noen uker tilbake, tidsmessig, parallellt med at det oppleves i nuet. Noe å tenke på..

Lenke til kommentar

Jo, men du kan ikke se bort fra at hukommelsen spiller deg et puss her. Kan du være sikker på at du tenkte deg til samtalen for lenge siden? Eller er det en mulighet for at minnet om samtalen, mens den foregår, blir plassert i feil "kategori", slik at man lures til å tro man har forutsett dette..?

 

Hjernen din husker samtalen men har satt på rewind og så play engang for mye.

 

Det er dejavu i all sin enkelhet. Hjernen slår seg av, spoler litt tilbake og setter seg på igjen.

Lenke til kommentar

Kowalski: Tenkte på det samme de første gangene, og diskuterte dette litt med venner. Som et resultat av diskusjonen; så skulle jeg skrive ned "replikkene våre" når jeg fikk forwardflash. Gjorde så det, og første gangen kom aldri den samtalen, ikke overraskene. Men litt senere prøvde jeg det samme, og da slo det til :)

Samtalen foregikk på naborommet til der hvor lappen lå; så rett etterpå tok jeg med vennen min, og viste ham lappen hvor samtalen sto skrevet ned helt nøyaktig. Gjett om han var overraska! :woot:

Synd at det ikke skjer så ofte, kunne vært gøy å forske på noe sånt :)

 

Off topic: Føkka opp albuen min nettopp. Fotball ja. Kjedelig skrubbsår, men var så dypt at jeg kunne se masse hvitt gugg som ikke blødde. Fikk vite at det var fettlaget som ligger under huden(visste ikke at man hadde fett der hvor du er like ved beinet). Måtte sy!! :evil: Det er noe drit..

/off topic

Lenke til kommentar
Plutselig, når jeg snakket med en venn, huska jeg at jeg hadde "drømt" det før, så jeg visste nøyaktig hva han skulle si i de neste 10 sekundene. Jeg visste også hva jeg skulle si, så jeg sa det jeg huska. Litt tøft egentlig.

Hmm...fint at det kom en slik tråd...nå er jeg ikke alene. Husker alltid at jeg har drømt om ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...