Gå til innhold

Hvordan ser verden på oss Nordmenn?


Anbefalte innlegg

Jeg har en lekse hvor jeg skal bruke kilder som internett og andre folks opplevelser. Det er ikke meningen å bruke mine egne meninger så derfor vil ikke dette være juks, men så kom jeg på no så da kan det tenkes at jeg bruker mine egne ord:

 

Jeg tenker at Europa og Japan (mange japanesere besøker oss, så forteller de om Norge og vår kultur og det sprer seg) ser på oss om vanlige mennesker, mens USA ser på oss som no helt annet(kan IKKE se for meg at hele Europa tror at vi bruker bunad hver dag og spiller trekkspill), som for eks at vi er langt etter i teknologien, det kan kanskje komme fra http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/slik-ser-norge-ut-for-millioner-av-amerikanere-3499529.html, at de er trangsynte, bor så langt unna og/eller besøker veldig lite andre land eller vi beøker lite dem. Amerikanere er jo også fæle på stereotyping av andre kulturer og lande, kanskje de ser på det som fakta eller at det blir brukt så ofte at de bare tror på det? Har lagt merke til det på filmer, sånn som franskmenn og negler og sånne rare hatter og vi nordmenn, høye, blonde og det snør hele tida her.

 

Er jeg helt på bærtur her eller kan jeg være inne på no?

 

Andre meninger eller opplevelser?

Endret av PornPig
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vell det jeg har lat merke til når slektninger fra USA kommer på besøk er at de blir overasket hvor varmt det er og at vi bor i så små tre hus.

 

Små tre hus? Hahaha, hvor store hus forventer dem at vi skal ha? Hva er egentlig et typisk Amerikansk hus?

Hehe at de er små er vell ikke det som overasker dem mest :p er vell at de alle er av tre.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

En amerikaner jeg pratet med forbandt Norge med "greedy lawyers". Men en gjenganger er at vi blir sett på som uhøflige og udannet.

 

Da har han nok snakket med meg. Jeg har merket at det er ganske mange folk fra USA som tar seg fornærmet av så lite, men jeg vil på peke at jeg har snakket med ganske mange folk fra USA og som misliker den væremåten til sine landsmenn.

 

Det er mange land i verden, og ikke bare i vesten som anser Nordmenn som gode diplomater, men selv syns jeg det er så utrolig ironisk fordi vi er med i NATO som støtt og stødig kriger unødvendig med land i asia, og midt-østen.

 

Også har jeg merket på diverse forum at folk ofte spør hvor mange i Norge som snakker engelsk, eller hvor gode de er osv, der det reagerer ganske overrasket (pga morsmålet vårt) da jeg sa at generelt sett så er det ganske mange i Norge som prater og skriver relativt god engelsk.

 

Vi har også blitt sett på som sprø for å ikke ha politi som bærer skytevåpen i gatene. :dribble:

Endret av Narimasu
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...